Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nejlepší byl ten burt po pulnoci nebo nad ránem, když se šlo z tahu. A my mu říkali "klouzák". Klouzal v prstech.

3 0
možnosti
MV

... a taky bych na něj skočil

2 0
možnosti
Foto

No jo, takovej skok do mládí na voškliváka. A co kdyby zrovna, při tom skoku, ta holka na rande přišla, to by mohlo změnit budoucnost a třeba bychom tu ještě pořád budovali socík (viz Ray Bradbury: A Sound of Thunder).

2 0
možnosti
Foto

No já vím, ale ono to stejně tak jako tak nejde.

0 0
možnosti

Je to sotva týden, co jsem na toho buřta (později asi klobása) z Václaváku vzpomínala. Nejvíc jsme na ně chodili pod Jaltou. Ta vůně byla neodolatelná!

(můj muž se stal obětí toho mastného gejzíru. Na nový baloňák mu přistál od souseda:-D - prý přes celou klopu).

Ale o voškliváku jsem nikdy neslyšela:-)))

3 0
možnosti
VV

Ja to opravdu nebyl, mam na svedomi jen toho Reka. ;-D

1 0
možnosti
Foto

v Turnově na nádraží sice neměli pražské oškliváky, ale skvělé koňské klobásy.

Jenže to už je také pravěk.

3 0
možnosti
Foto

Jo, konina!!! Tu měli taky v řeznictví U svatyně Krista krále ve Vysočanech, kam jsem chodil z Pragovky pro sváču. To už se asi dneska snad vůbec nevidíR^

1 0
možnosti
JS

V dětství a v mládí bylo hodně věcí ke krátkému skoku zpátky :)

2 0
možnosti
Foto

To Ti povím, Jani:-)

1 0
možnosti
Foto

Já mám na buřta taky osobní vzpomínky, ale ne na toho z Václaváku, ale na toho ze stánku na nádraží v Braníku. Tam kdysi býval hnedle vedle mohutní břízy takovej dřevěnej kiosek, kde mívali buřtíky, jako korálky, provázky vázané. Toho buřtíka mně táta vždycky kupoval, když jsme tam čekali na vlak na chatu (ještě v době, kdy na Dobříš jezdila pára...). K tomu buřtu ještě krásnou a voňavou, solí a kmínem sypanou pletenou housku a v kelímku pomerančovou Pompelu. Mňam, čerte, ať omládnu...;-)

3 0
možnosti
Foto

No, na takove veci se nezapomina:-)

1 0
možnosti
Foto

R^teda nedělej mi chutě;-D

1 0
možnosti
Foto

No... Byl to pojem, toť vše, co o klobáse z Václaváku vím.;-)

1 0
možnosti
Foto

Klári, jsi na něj příliš mladá:-)

2 0
možnosti
SB

Jo bejvával asi za šest kaček se dvěma chlebíky a s hořčicí. Vždy ho bral stánkař z řady propečených a vyškvařených. Bylo to nezdravé, ale moc dobré a za pár kaček.

2 0
možnosti
DP

Ja jsem si raky toho vosklivaka na Vaclavaku (stanek blizko nebo skoro vedle Koruny) v roce 1964 uzival. Nejenom ze byl plnej speku, byly v nem i kousky masa, coz je dnes nevidana vec.Neco podobneho jsem dostal k snedku na podzim, roku 1967 v Lubecku, ale pak uz bohuzel mely klobasy tohoto typu alespon na zapade utlum.

1 0
možnosti
Foto

Dane, nic si z toho nedělej, tady je to buď samá sója nebo se to pokoušejí dělat light, což je u pravých klobás pochopitelně nekonzumovatelný nesmysl.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.