Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všechny tyto úvahy, Honzo, nejsou na nic. Spor se totiž vubec nevede o charakterech jednotlivých migrantů, ale o pozvolné změně evropského kulturního prostředí.

9 0
možnosti
Foto

Jenomže, Jiří, lidé žijí přítomností a konkrétními situacemi, které ovlivňují konkrétní jednotlivci.

1 0
možnosti
Foto

Honzo, hezky napsané a nenapíšu nic jiného, než ostatní. Je to o lidech. A ti co se chovají hnusně i ke zvířatům, se hnusně chovají i k lidem. A často příjde pomoc člověka, od kterého by jsme to nečekali. V Hezký den přeji do Prahy

5 0
možnosti
Foto

Dani, to jsi napsala přímo čapkovskyR^ Díky, krásný den též Tobě:-)

3 0
možnosti
Foto

Ve všech skupinách se vyskytují dobří a špatní lidé. Liší se to pouze procentuálním zastoupením a to bývá podstatné pro zobecnění.

0 0
možnosti
Foto

Tak jest, ale to zobecňování je dost nebezpečné.

2 0
možnosti
PL

P57e21t43r 38L25a18n61g71e20r

21. 6. 2018 15:02

Moc hezky jste to napsal, vcetne zaveru. Opravdu je to o kazdem z nas.

1 0
možnosti
Foto

Jo, je to o lidech a ne o původu. To ale bys chtěl příliš úvah od jedinců, co milují černobílý svět. R^

4 0
možnosti
Foto

Moudrá slova, Tome.

1 0
možnosti
Foto

Já mám nově za sousedy pracovitou černošskou rodinu. Rodiče chodí do práce, dvě děti do školy. Jsme sousedy i zahrádkou, jen ta jim dělá problémy. Tráva do pasu, křoviska k nebi, jinak bez problémů. Když nejsou doma, bereme jejich poštu a oni tím pádem také naši. Poštu si ovšem předáváme... Bývalí Sověti jsou neškodní, asi proto, že jsou neustále v lihu. Honzo, TUMÁŠ také něco R^

1 0
možnosti
Foto

Též máme za sousedy lidi z bývalého SSSR a též jsou v pohodě, dokonce ani nechlastají. Mají tři malé děti a vychovávají je líp než někteří našinci:-)

1 0
možnosti
DP

Honzo, pravda pravdoucí, že je to všechno o lidech. Stejnou zkušenost by ta paní jistě udělala i u nás. Třeba v našem městě je 67% řidičů autobusů městké dopravy migrantů. Domácí to většinou dělat nechtějí, ne že by to bylo špatně placené, ale mají velmi špatnou pracovní dobu, takže celý den prakticky promrhají. A není s nimi (až na malé výjimky) žádný problém, naopak většinou mají "lidštější" a nebyrokratičtější postup vůči cestujícím, než domácí.

1 0
možnosti
Foto

Dane, tak to je u nás podobné třeba s pokladními v supermarketech ve velkých městech. Ale to jsou většinou lidé z Ukrajiny (a podobně), kteří sem přijeli za prací a problémy s nimi nebývají.

0 0
možnosti
PK

Vše je o lidech, to je pravda. Ale jako politik musíte uvažovat jinak. Migraci v Evropě z mnoha důvodů nezabráníte, ale maximálně to brzdit, usměrňovat musíte. Jinak Vás dějiny proklejí. Z jiného soudku - já jsem za svůj relativně dlouhý život potkal na nižší úrovni nemálo výborných komunistů, resp. členů KSČ - pracovitých, slušných. Ale také hodně těch druhých.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé srovnání, i tehdy to bylo o lidech. Mnozí tam vstoupili proti svému přesvědčení jen proto, aby mohli dělat svou práci.

0 0
možnosti
Foto

Mne se nedávno pokusil za bílého dne ve středně velkém moravském městě přepadnout mladý muž na docela frekventovaném místě na parkovišti poblíž zdravotního střediska. Bylo to ve chvíli, kdy jsem nasedal do auta. Zachránilo mne spíše nějaké instinktivní tušení, protože se mi pár vteřin předtím zdálo divné jeho chování a pohled. Takže jsem tu situaci očekával, tím pádem útočník ztratil "výhodu" momentu překvapení. Podařilo se mi rychle nasednout a zavřít se. To už útočník nechtěl situaci hrotit, aby se do auta dobýval, takže najednou rychle zmizel. Ale POZOR, NEBYL TO ŽÁDNÝ MIGRANT, ale úplně běžný a ničím se neodlišující typ muže se zdejší, středoevropskou fyziognomií. Chci tím říci, že člověk se nikdy nemůže cítit stoprocentně bezpečný. A hlavně, furt cosi svádět na jakési "cizáky" je velice unfair. Nám samotným ta paranoia škodí.

Máte pravdu Honzo, že lidé jsou všude různí, takoví i makoví. Je dobře postavit vedle sebe nejenom příklad toho migranta, který paní Květu inzultoval, ale i ten dobrý příklad paní, která jí zcela normálně lidsky pomohla.

6 0
možnosti
Foto

Přesně tak, Marku, ty dva protiklady pro ni byly určitou školou života a pro nás by měly být též. Díky za komentář.

0 0
možnosti
PK

Bohužel je pro D daleko typičtější ta první scéna a mnoho Němců už začíná procitat...

0 0
možnosti
Foto

Bohužel je to tak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,50
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.