Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J86a70n 32S94o48u28č33e74k

23. 9. 2016 12:47

Inu také mně to přišlo podivné, trpět psychickými problémy v zemi, kde je mír, kde jim byla poskytnuta střecha nad hlavou i jídlo, kde se mohli vzdělávat a která jim nabídla budoucnost. Místo toho zvolili tito lidé návrat do země, ze které údajně prchali před válečnými hrůzami. Kdo se ještě může dnes snažit podvádět lidi historkami o nebohých prchajících z válečných hrůz? Není pravda zcela jinde? Nehledají tito lidé v Evropě něco jiného než bezpečí a klid? A není to naopak? Nechtějí nás o to bezpečí a klid připravit?

3 0
možnosti
PP

Já si naopak myslím, že je v pořádku to, že se chtějí vrátit zpátky, odkud přišli, ne těžit z výhod, které by tu měli. V tom by měla spočívat ta hlavní "pomoc uprchlíkům" - poskytnout dočasný azyl, a jakmile se situace v "jejich" zemi uklidní, počítá se s tím, že se vrátí zpátky....ne?

3 0
možnosti
Foto

Je však třeba vybírat a ne brát všechny šmahem. Pouze ty, kteří utíkají z opravdového nebezpečí a nejdou sem, respektive do Evropy, jenom za ekonomicky lepším živobytím. A taky rozlišovat například mezi matkami s dětmi a zdravými mladými muži. Jenomže už vidím, jak se mnozí ozývají, že propaguji diskriminaci:-(

2 0
možnosti
ZB

Křestanská charita vycházela z předpokladu,že křestané jsou v Iráku ohroženi na životech muslimy a jak se ukázalo,není to pravda.Už druhá rodina se vrátila zpět.Takových případu je mnoho i v Německu,kde Iráčané už nemají moc šancí na azyl.Tisíce se jich vrací.Co je ovšem nejhorší je,že tito lidé vytvářejí pocit,že všem uprchlíkum nikde nic nehrozí a všude je to v "pohodě".To ovšem v případě Sýrie neplatí,miliony lidí jsou v uprchlických táborech vJordánsku,Libanonu,Turecku.Myslíte si,že tam jsou kvuli sociálním dávkám?Pokud nepotřebují pomoc uprchlící z Iráku ještě to neznamená,že ji nepotřebují lidé ze Sýrie,třeba z Aleppa.Nebo tam je to také v pohodě...?

1 0
možnosti
TB

Tam určitě ne. Ale na tom je názorně ukázáno, že většina příchozích migrantů do Evropy proudí hlavně kvůli těm dávkám. A co se týká těch Syřanů, tak by se jim mělo hlavně pomáhat v těch okolních státech (v Turecku, Jordánsku a pod.), aby to měli blízko zpět domů a nemuseli se trmácet přes půl Evropy. Navíc pokud se podíváte na mapu, tak musí projít postupně Tureckem, Řeckem, Makedonií nebo Bulharskem a Srbskem. Všechno jsou to bezpečné země, kde mohou požádat o azyl. Ale oni ne, oni musí až do Německa. Proč asi? No přece kvůli těm sociálním dávkám ;-)

8 1
možnosti
MJ

Třeba by nám to vysvětlila Merkelová, oni totiž z její země tito uprchlíci před válkou jezdí do své původní vlasti na dovolenou za peníze ze sociálních dávek.

3 0
možnosti
OK

Jednoduše, stručně a pravdivě napsaný článek...a to srovnání s kočkou v útulkuR^. Bohužel NEZISKOVKY to vidí jinak:-/ (oni totiž tyto ,,uprchlíky,, potřebují, aby mohli vysávat penízky z fondů na to určených a vykazovat činnost)

4 0
možnosti
Foto

Dík, co jiného než to srovnání jste mohl čekat od kočkaře:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky, Ludmilo.

0 0
možnosti
VS

Pokud se, dle této skupinky, situace v jejich zemi zlepšila, lze to aplikovat a poslat všechny domu a žádné již nepřijímat.

1 0
možnosti
TP

T88o31m40á13š 74P55í43c20l

23. 9. 2016 10:33

Jak psal na Parlamentních listech Břetislav Tureček, jedním z důvodů je - tam měli vily, tady ubytovnu nebo nějaký hnusný byt. Já bych přidal i to, že tady se musí makat, nechceš-li mít jenom na to nejnutnější. Prostě to tu nesplnilo jejich očekávání a místo nového lepšího života tu byli jenom jako "nějací čmoudi". Jestli se jim zdá, že v Iráku začíná být lépe, je to dobrá zpráva pro všechny. Bohužel ti, co do Evropy přišli z mnohem horších důvodů, než prosté vyčůranosti, se vracet nebudou.

2 0
možnosti
Foto

Pokud našinec namaká, tak také většinou mívá podřadné ubytování (nebo ani žádné) a mnohdy nemá ani v ostatních věcech to nejnutnější. Tak proč by měli mít příchozí dlouhodobě nějaké výhody? Do začátku ano, ale pak už by neměli být zvýhodňováni proti našim lidem.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, tomu taky nerozumím, napsal jsi to hezkyR^

3 0
možnosti
Foto

Jitko, děkuju. Napsal, ale stejně to není nic platné:-(

1 0
možnosti

Drtivá většina "uprchlíků" je taková.Pokud bych já prchal před válkou, byl bych vděčný za to, že mám co jíst, střechu nad hlavou, a nepadají na mne bomby.

Diví se někdo, že tu nechceme líné, prolhané vyžírky, a že nesnášíme "vítače", kterým jsou ve finále ti skutečně potřební ukradení, a jde jim pouze o přísun státních peněz ?

13 0
možnosti
  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,66
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.