Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdravím :-) pohanku jako takovou mám ráda, ale jednoduše uvařenou a posypanou osmaženou cibulkou. Maximálně si na to nasypu strouhaný sýr. Ovšem čím nás už překvapila závodní kuchyně - americkým řízkem! Řízek a k němu fazole v tomatě (podotýkám, že jsem z Krkonoš ;-D )!

0 0
možnosti
Foto

H21a54n44a 77V65l86k69o19v75á

8. 11. 2017 16:26

:-)Školní jídelna ve škole mé dcery je pravidelně oceňována v různých soutěžích (se zdravou stravou tam docela experimentují), ale jak říká jedna zaměstnankyně školy - co s tím, když to ty děcka nejí....

Doma jíme odlehčenou klasiku (co nejméně zahušťujeme, třeba svíčkovou dělám jen z rozmixované zeleniny a kysané smetany), ale mladší dcera stejně má radši "babiččinu" klasickou. Do školní jídelny odmítá chodit úplně.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý nápad, odlehčená klasika. Přiznám se, že příliš zahuštěné omáčky mi taky moc nesedí, až se mě někdy Soňa ptá, když něco uvařím, jestli jsem to zahušťoval vůbec. Ale Vaše dcera má mé sympatie, Hani, babiččina klasika je babiččina klasika a nemusí to být nutně vždy maso:-)

0 0
možnosti
Foto

Na kvalitně uvařené a dochucené "zdravé stravě" si člověk může pochutnat. Pamatuju si pár klasických hospodských gulášů u kterých se mi při pohledu na ně obracel žaludek: odřezky tlustého masa, přesolená UHO omáčka, oschlé knedlíky atd... Jídlo má být hezky a lákavě upravené, je mi jedno jestli bulgur nebo flákota, ale proti gustu...;-)R^

2 0
možnosti
Foto

UHO je klasický mor české kuchyně a je jasné, že pokazit se dá snad každé jídlo. Někdo je na klasiku, jiný na to má modernější pohled, já občas docela rád experimentuju s tou klasikou. Nikdy jsem si nemyslel, že by se dal zkombinovat smažený řízek s knedlíky a zelím, až mi to předložili kdesi v Krkonoších (prý tamní starý zvyk). Byl jsem moc příjemně překvapený:-)

2 0
možnosti
Foto

Ale vepřové výpečky, špenát a bramborový knedlík vše polito výpekem.... bože!

1 0
možnosti
Foto

Jane, teď jsi mně fakt naštval. To se nedá číst! Mluvíš o jídlech, která mám rád a dlouho jsem je nejedl. Ach jo... A já myslel, že jsme kamarádi...;-D

1 0
možnosti
Foto

Marceli, musíš na skok domů, Třeba do Prahy. Vynahradíš si to a já na Tebe dohlédnu:-)

0 0
možnosti
PL

Když je to výtečně ochucené, tak si člověk může pochutnat i na zdravé výživě.

3 0
možnosti
Foto

A taky se to nesmí zvorat při přípravě:-)

1 0
možnosti
Foto

Guláš, Honzo, jasnačka. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jak jinak, Ivko, v tomhle jsme stejné krevní skupiny:-)

0 0
možnosti
Foto

Jo jo, Honzo, zdraví věci jsou dobrý, ale když jedu z Práglu, rád se v jedné vsi na gulášek zastavím.R^

1 0
možnosti
Foto

Vůbec se Ti nedivím, Pavle. Prozradíš název té vsi? To určitě nebude bráno jako reklama:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky, Danko, hezký večer:-)

0 0
možnosti
Foto

Musí se pořádně upravit, jedla jsem vynikající vega i vegetariánský pochutiny a byly skvělý;-)ale rozhodně bych je nemusela konzumovat denně;-DR^

2 0
možnosti
Foto

O tom to je, Jitko. Pamatuju na moc dobrou nastavovanou kaši, škubánky a podobná jídla od svojí babičky:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,26
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.