Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo, potěšilo mě, že máš stejně starého kamaráda jako jsem já. Tady máme výhodu v případě samoty poklábosit aspoň tímto způsobem. Ti negramotní na internet jsou na tom hůř. Ahoj!:-)

4 0
možnosti
Foto

Zdravim Te, Horste, diky za Tvuj cas.

0 0
možnosti
JM

J16a49n 22M96a96r48e55k

8. 9. 2021 16:16

Tak jsem si přečetl osudy tvého přítele Michaela...máš hezký sloh psaní..a ted si uvědomuju, že já jsem vlastně taky v tom věku, kdy se mi vynořuje ta myšlenka...lesk a nebo bída? Já jsem už taky přes 80, ale ze zbytku mého života si nechci dělat čekárnu na kremaci. To v žádném případě. Moje stáří je tedy lesk. Mám fantastickou manželku, se kterou jsem v harmonickém manželství plných 57 let a dvě dcerky, které mají fantastické rodiny. Co si můžu víc přát? A tak než zazní ta polnice, kterou budu odvolán...věřím, že to bude lesk.

Jo a Honzo, vidím, že se ti hlava také postříbřuje (to je slovo, co?) a tak ti přeju, aby i to tvoje stárnutí byl jen lesk.

7 0
možnosti
Foto

Diky za ta slova, Honzo. Jsi stastny clovek a bud jim dal.

2 0
možnosti
JL

Je zásluhou vědy a zejména medicíny, že žijeme dlouho. Nedávno jsem zašel na náš hřbitov v našem městečku a prošel dokola náhrobků z 19.století a ze začátku 20.století čili 1.republiky a vida: většina lidí tehdy umřela do 60 let, pár jich tam bylo, co se dožili 70 a víc. Žít dnes do 80 a více je prostě výdobytek pokroku. Není nad rychlou smrt, dalo by se říci cynicky. Ale je to pravda. Sleduju taky parte těch, co umřeli v našem městečku a okolních vískách, a pořád jsou vesměs, ze 70% starší než já: 67+.

2 0
možnosti
Foto

Když jsem byl kluk, jeden můj prastrýc zemřel v půlce věty s cigaretou v ruce. Šťastný to člověk.

2 0
možnosti
JL

pěkná story. Myslím, že to říkali Řekové: "Koho bohové milují, umře mlád." - Nicméně dokud to jde, proč se tady nezdržet. Někdy je to ovšem natvrdo - třeba moje tchýně, už je jí 90+ a víceméně leží, ale už dost let. V noci se budí mnohokrát a křičí, aby jí někdo pomohl na záchod. Ten někdo je její dcera, nikdo s nimi jinak nebydlí. Dcera už je taky v důchodu a kvůli matince se nevyspí, přesto jí nikam nešoupla - mohla by, ale bere to jako svojí povinnost starat se o máme do smrti. Je to pozoruhodné, čeho jsou lidé všeho schopnosti, co obětovat.

6 0
možnosti
ND

Rozumím tomu vašemu kamarádovi, i když jsem o poznání mobilnější a mám starostlivou dceru s rodinou...

1 0
možnosti
Foto

Nadi, to rodinné zázemí je nejdůležitější.

1 0
možnosti
Foto

no, čím dál ti víc bída, ale moudrá:-)

1 0
možnosti
Foto

Jo, bylo mi z toho dost neveselo.

0 0
možnosti
Foto

R^ Dobrej příběh. Až ryze člověčí. Mám s čím i kým srovnávat. Vč. více než dobrého vědomí, jaké mám štěstí v manželce a našich dětech, ale i jejich dětech. Napsal mně ,,onehdá" velice dobře mně známá. ,,Jiříčku, stáří je někdy až svińa. Ale je klíčový s kým i pro koho to mít ustát":-)

2 0
možnosti
Foto

Moudrá je ta Vaše známá.

2 0
možnosti
PK

Je fakt, že stáří moc důstojné někdy není..

1 0
možnosti
Foto

Úroveň společnosti se mj pozná podle toho, jak se dokáže postarat o své staré a nemocné lidi.

3 0
možnosti
IL

Je to smutné vyprávění;-(;-(;-(

4 0
možnosti
Foto

Díky za čtení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2135
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 1298x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.