Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Ano doba se mění. Ta ne moc dobrá atmosféra na silnici je ale krom celkové změny nálady ve společnosti od socíku podle mě hodně dána tím, že se "cpou úzký do tenkejch". Také jsem před 30 lety jezdíval na kole, na motorce i autem a prostě se to nedá srovnat, provoz narostl snad desetinásobně, ale silnic nepřibylo a aspoň tady u Brna tedy jezdíme na furt těch stejnejch silnicích, jen asi rozbitějších. Tehdy člověk prostě jednou za čtvrt hodiny potkal na kole auto, nebo v autě kolo, mohl na něj troubit, nebo mávat, podle chuti. Na motorce či v autě jsem běžně míval silnici jen pro sebe a potkat auto jsem si přál, abych měl koho předjet. Dnes jedu každý den nekonečným vláčkem po té samé silnici, co před 30 lety a kdokoli jede pomalu, nebo zavazí u krajnice, tak způsobí že celý tento vláček aut zpomalí z 80 na 30, nebo i úplně zastaví. To je prostě na palici, aspoň tedy pro mě, protože já jízdu na čemkoli nepovažuji jen za přepravu z bodu A do bodu B, jak někteří nazývají svou jízdu, mě jízda na čemkoli baví, ale ve stávajícím provozu se cpát mezi auta na kole, nebo na motorce považuji prakticky za sebevraždu. Ne kvůli bezohlednosti některých, ale jednoduše kvůli tomu šíleně hustému provozu, který ani často řidičům neumožňuje dodržovat komfortní a bezpečné rozestupy, protože by se jednoduše ve špičce na tu silnici ani nevešli. :-/

11 0
možnosti
Foto

Jo, tak nějak to je.

1 0
možnosti

Problém je v tom, že většina cyklistů s Vámi souhlasí, že tento zákon je špatně navržený.

Ale co jsme si zvolili, to máme

5 0
možnosti
VV

Nevím, co bylo špatného na formulaci, že řidič nesmí cyklistu ohrozit. Nově definovaná vzdálenost může někdy být těžko splnitelná, v jiných případech zase nebezpečně krátká. Je definováno, v jaké největší vzdálenosti od pravého okraje vozovky může jet cyklista? Není? Někteří totiž jezdí prostředkem.

5 0
možnosti
Foto

A taky kdo ma s sebou vozit metr a za jizdy to merit. ;-)

0 0
možnosti
Foto

no mně kolikrát stačí na projetí s kolem pár centimetrů:-)

3 0
možnosti
KV

Tesat. Mám to velmi podobně, navíc jsem se dlouhá desetiletí živil jako profesionální řidič. Ohleduplnost ze silnic téměř vymizela, resp. není ji zdaleka tolik jako bývalo dříve. Vím, provoz na silnicích je zcela nesrovnatelný s minulostí, auta jsou modernější, větší a rychlejší. Spěchá se mnohem více než kdysi, neustále se za něčím někam ženeme. Na ohleduplnost už nějak nezbývá čas ani chuť. A žádný zákon s tím nic neudělá, spíše naopak. Takže stejně zůstane jen ten "zdravý rozum", byť i ten je kritizován.

11 0
možnosti
Foto

Cela nase spolecnost by potrebovala vic pozitivnich podnetu a zklidneni, jenomze jak to zaridit?

0 0
možnosti
MV

... a co na to Maruska, Jene?

1 0
možnosti
Foto

Uz jsme si slibili co nejdriv kafe, tak snad zas bude nejake povidani. Krasny vikend, Marku.

0 0
možnosti
AK

No zatím z toho nesmíme dělat odrhovačku,neb je to zatím doporučení jen PS a to nemusí být závazné.Až to bude ve zbírce zákonů o pozemních komunikacích,pak to bude problém.

1 1
možnosti
Foto

Nu, je to dost velka blbost, takze to klidne muze projit, uvidime.

1 0
možnosti
Foto

R^

Honzo, tebe potkat na kole, tak tě ze samé radosti, že tě vidím, asi sundám.;-D

2 1
možnosti
Foto

Záleží na způsobu sundání, Šári;-)

2 0
možnosti

Jako řidič a cyklista naprostý souhlas, je to ve slušnosti a ohleduplnosti lidí

5 0
možnosti
Foto

Tak jest, díky za čtení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,68
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.