Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Krásný článek. Snad ještě poznámka. Nevím jak u vás, ale tady u nás vidím práci šílenců co plánují rekonstrukce silnic a cyklostezky... Značka "cyklisto sesedni z kola" na cyklostezce není ničím neobvyklým, napojení na silnice mizerné a tak je používají spíšbmaminky pro venčení kočárků a učení ratolestí ježdění na kole někdy, psíčkaři, inlineleři... A silnice? Po rekonstrukci hlavní silnice - průtahem městem (Blansko), se město chlubí, jak snížilo rychlost průjezdu tím, že do silnice nechali postavit různé ostrůvky a odbočovací pruhy... Původně široká silnice je úzká, předjet cyklistu problém, předjet auto nemožné... obchvat se plánovat ani nezačal...

4 0
možnosti
Foto

U nas (Nehvizdy) je to podobne, akorat s tim rozdilem, ze obchvat se planoval uz pred trinacti lety, ale zatim stale neni ani poradne rozdelany.

0 0
možnosti
Foto

Bez vzájemné tolerance to nikdy nepůjde.... V ničem :) Zákon, nezákon....

8 0
možnosti
RK

R79a69d24e12k 85K80o90h36u12t

16. 4. 2021 23:07

Ale jako cyklista nejezdím po silnicích kde je větší provoz, pokud je jiná možnost. Kdysi ještě s malou dcerou jsme museli projet zhruba 500 m po silnici první třídy a dcera se strachy rozbrečela, jak auta jezdila stovkou těsně kolem nás. A to jsme jeli po jednom za sebou a co nejvíc na krajnici.

1 0
možnosti
Foto

Ne, to se fakt neda.

0 0
možnosti
RK

R36a94d15e26k 12K50o10h37u18t

16. 4. 2021 23:03

Já dodržuji od cyklisty velkou vzdálenost. A pokud pokud bych jej měl předjíždět tak že mu zrcátkem štrejchám loket nebo řídítka, tak nepředjíždím. Ale já nejsem velkopodnikatel ani velkomanažer, takže když někam přijedu o nějaký čas později, tak nepřijdu o kšefty za miliony.

A proč dodržuji velkou vzdálenost? Za větší rychlosti vliv větrného pytle, ale i to že nevím do jaké díry či kanálu může zrovna při předjíždění ten cyklista vjet nebo čemu bude vyhýbat.

4 0
možnosti
MK

M65i17l87a86n 55K10e48s62l

16. 4. 2021 21:37

Jak je to obráceně.Cyklista předjíždí u krajnice stojící auto nebo předjíždí popojížějící.Musí jet také od auta 1,5m?V Brně se jednou stalo toto.Auto jelo s mírného kopce.Zastavilo u chodníku,řidič otevřel dveře,cyklista do nich vrazil a zabil se.Tenkrát byl řidič popotahován i když se hájil tím,že mu fungovaly brzdová světla a plynule zastavovaal,tak cyklista v případě,že dodržoval odstup,mohl zastavit.

1 0
možnosti
KV

To není totéž. Je rozdíl mezi předjížděním a objížděním. V tomhle případě je důležitá jedna věc, okamžik otevření dveří, tedy utvoření překážky. A je zcela lhostejné jestli objížděl cyklista nebo auto. Překážka v tom případě nebylo auto samotné ale otevření dveří.

0 0
možnosti
Foto

Na místní silničce je to pak regulérní předjíždění. Jenže co když si kolista pro zábavu dělá obloučky nebo pro jistotu jede rovnou prostředkem?:-P

2 0
možnosti
Foto

Pak jedine preletet;-D

1 0
možnosti
Foto

V autě by místo houkaček měla brumlátka aby kolař byl upozorněn na nebezpečí. Houkačka by ho mohla vylekat. HonzoR^

1 0
možnosti
Foto

Brumlátka, to je krásný výraz, Horste;-D

0 0
možnosti
MB

Moc pěkně napsaný článek. Díky.

5 0
možnosti
Foto

Díky za čtení.

0 0
možnosti
Foto

Však máš teď onačejší zábavu, Zuzi.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,49
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.