Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tobě též, Horste:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky, Jitko, krásný pátek:-)

0 0
možnosti
MB

Již delší dobu pozoruji, že jsem zcela zaostalý! Zcela trapně, žiji v dlouholetém manželství a pyšním se svými dcerami. To vůbec neodpovídá trendu doby - navíc vyzařuji svým podivným životem - temný příklad okolí! Kdo má oldžito, tak má i nějaké zkušenosti, navíc jsem mazaný! Vše mám promyšleno - zmodernizuji se! Se svým manželstvím, dnes končím! Večer, tradičně odcházím do krčmy - Změna !!, převléknu se do ženských šatů. (Doma je výběr obrovský). Odhaduji, že zhruba u třetího piva zahájím své odpovědi zvídavému okolí. Sdělím = Jako muž, tohoto pátečního rána - jsem doznal, že vlastně ženou jsem! Manželský svazek mne břemenil - tedy se současnou ženou vstupuji do fáze nové - Svazku. Jsem odhodlán i své dcery adoptovat! Tím zcela vyhovím trendům současným a možná, že z toho i něco kápne - Péče Pěstounská, či Stratus sebeživitele! Vy, kteříž žijete posdtaru - Nic nechápete. Nejste moderní a tak běžte do jetele. Ještě musím promyslet, jak bych užší vazbou zlegalizoval své soužití se psem Ferdou a kočkou Pícou - Ty mám taky rád ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Vidím, že jste správně pochopil moderní dobu, Miroslave. Ale s těma kočkama jste mi nasadil brouka do hlavy. Mám je taky rád, ale jsou dvě, tak se bojím, aby mě někdo neobvinil z bigamie (nebo bifelie?) Ale možná mě omlouvá, že jedna z nich je kocour.;-)

1 0
možnosti
PL

Hezky a citlivě popsané téma, ale i přesto by se našli lidé, kteří by se na Tebe hodně mračili (Já to v žádném případě nejsem).

2 0
možnosti
Foto

Tak ať se mračí, Pavle, zakazovat jim to nebudu. Díky za čtení.

0 0
možnosti
JP

Za jasně a přitom vlídně a nekonfrontačně formulovaný názor karma, Jene. Smutné je pouze to, že ani v ne tak vzdálené minulosti by vám čtenáři vůbec nerozuměli, proč o tak zřejmé až “banální” pravdě, že slunce svítí a když zapadne, je tma, musíte psát delší úvahu. Jenže právě v zatemňování a mísení (záměrně či jen hloupě) pojmů pohlaví a gender tkví jádro oné demagogie hlásání víry o stolistém stromu pohlaví. Ale jak říkají Francouzi: Laissez faire, laissez passer, la nature va d’elle même (Ať to běží, jak to běží, příroda ví, co dělá.

5 0
možnosti
Foto

Josefe, díky za komentář. Je neuvěřitelné, jak se někteří snaží oblbovat lidem hlavy a jak jim to vychází.

1 0
možnosti
Foto

Co se poetu pohlaví týče, tak jenom abyste se nedivil. Alespoň co živočichů rýče.

0 0
možnosti
Foto

No, já se divím už teď, jinak bych to nepsal.

0 0
možnosti
RE

Tatííí, ploč soused vodvedle utíká z balkónu sousedů vodnaploti??:-)

1 0
možnosti
LB

Děkuji panu Pražákovi za milý a zároveň nejjednodušší možný přístup k dané problematice.

Samotný pojem pohlaví nepřipouští vyšší počet než dvě, protože neexistuje na planetě Zemi organismus, k jehož vzniku by byla nutně potřebná více než dvojí sada genetické informace od samce a samice. Nejsou-li tímto principem popřeny existující výjimky organismů s genetickou informací přijatou od více než dvou organismů, není tím samozřejmě zároveň popřen onen princip. Jinak řečeno, třetí pohlaví neexistuje z biologické podstaty všech pozemských forem života. Existuje-li různými způsoby něco mezi dvěma pohlavími, v žádném případě to nemá atributy splňující podmínku

k definování daného jako dalšího pohlaví.

V době, kdy je pojem "gender" coby psychologická a sociální role pohlaví na základě ideologie a nikoli vědy vykládána jako samostatná a určující kategorie, je výše uvedené jasnosti v pojmech obzvláště zapotřebí.

Existují biologické druhy, které v průběhu života pohlaví mění, nabývají a ztrácejí, u kterých je klasická role samce a samice skryta v rámci konkrétních biologických projevů daného organismu.

Nic takového se ovšem člověka netýká, zde se opět vracíme k nesprávně pochopenému a užívanému pojmu "gender".

Lidskému jedinci, který se nedokáže definovat jako muž nebo žena je třeba pomoci, aby to dokázal, toť vše.

16 0
možnosti
Foto

R^Díky, to je dobré doplnění.

0 0
možnosti
Foto

R^ Ano. Ovšem ono lze pod hlavičkou humanizmu leccos vylepšit, či upravit. A důvod je prostý. Jde o velice výnosný byznys:-/

5 0
možnosti
Foto

Čím těžší prachy, tím větší nesmysly;-)

1 0
možnosti
MS

Ano, tak prosté to bylo, je a doufám, že bude. Vám karma a R^R^R^

8 0
možnosti
Foto

Ať už se na to bude kdokoli snažit dívat jakkoli, nic na tom nezmění:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,72
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.