Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

no jo...to znám, ale mně se to naštěstí povedlo vybalancovat. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Opožděně jsem si pochutnal - i na štrůdlu:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Horste, tak tady byl k pochutnání asi jen ten štrůdl, zbytek byl poněkud skličující.

0 0
možnosti
Foto

R^Pěkně napsané, takových příběhů se kolem nás odehrává v reálu až moc a jsou skoro vždycky jímavé. Pokaždé se nestačím divit, co si zaměstnavatel ke starším pracovníkům kolikrát dovolí, protože dosažení důchodového věku není zákonným důvodem k výpovědi. Výpověď ze strany zaměstnavatele je možné dát pouze v případech vyjmenovaných v § 52 zákoníku práce, tedy z organizačních důvodů na straně zaměstnavatele nebo z důvodů zdravotních, kázeňských, či neplnění předpokladů nebo požadavků na straně zaměstnance a tyto důvody musí být prokazatelné. Držím palce všem, kdo pracují s chutí a poctivě, aby se ze své pozice nenechali vystrčit jen kvůli tomu, že se někomu nelíbí jejich rodné číslo.

1 0
možnosti
Foto

Zákon sice hovoří jasně, ale zaměstnavatelé ho ohýbají, používají zástupné důvody. Zaměstnanec se pak dost dobře nemůže bránit.

hezký den, Zdeni:-)

2 0
možnosti
Foto

Ano, dle skutečného příběhu.

0 0
možnosti
Foto

R^uhlovláska to slyším poprvé, ale zní to dobře;-)

3 0
možnosti
Foto

Vsak ja to taky nikdy neslysel:-)

1 0
možnosti
Foto

Možná ještě bude firma hrabat špendlíčkem, aby se paní vrátila "na záskok". U nás spousta bývalých kolegyň jen "zaskakuje" třeba ve večerních kurzech nebo při dlouhodobém suplování. Mladej se možná v příštích deseti letech zapracuje, nebo půjde za lepším, kdo ví... Ale ta neúcta k "přestárlým" je trapná a ponižující.:-/

Honzo R^R^

4 0
možnosti
Foto

R^Kdo vi, jak to bude, ale je otazkou, jestli ona bude jste chtit.

Pavli, dik, hezky vecer:-)

1 0
možnosti
Foto

a když je mladej v důchodu, je to nejlepší:-)

1 0
možnosti

Asi nebudu souznít s diskusí, ale myslím si, že když paní půl roku přesluhuje, je docela v pořádku, když je při snižování stavů (reorganizaci) první na řadě. Každý mladý je hloupý jen do té doby, než se svou práci pořádně naučí a pak ještě slouží dlouhá léta a je mnohem přístupnější novým technologiím. To, že je tam ve vašem příběhu zrovna lempl, který se na místo dostal jen díky protekci, nelze brát jako obvyklý případ.

2 1
možnosti
Foto

Ani A ani B není jednoznačně dobré. Vedení firem by nemělo rozhodovat podle nějakých módních šablon, ale mělo by u každé pracovní pozice, potažmo u konkrétního pracovníka zvážit, kolik úsilí (a tudíž nákladů) a jaká rizika přinese jeho případné nahrazení někým mladým nezkušeným. A mělo by pečlivě vybírat přijímané lidi, ať už jsou jakkoli staří. V případu z článku se bohužel nastalo ani jedno z toho.

1 0
možnosti

Já bych to až tak negeneralizoval.

Ono mezi těmi "uhlovláskami" a podobnými tvory přibližujícími se gerontickému věku je rovněž poměrně dost těch, kteří naplňují parametry oné vlastnosti, kterou uvádíte v titulku.

0 0
možnosti
Foto

Negeneralizuji, pouze uvádím příklad konkrétního člověka.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, tohle jedna z věcí, které nechápu. Věkové limity.

3 0
možnosti
Foto

Pavle, člověk toho občas nechápe víc. Díky, hezký den.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS