Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mohou homosexuální páry poskytnout dětem dobrou výchovu?

Mohou

12 2
možnosti
VV

Ano, rozhodne lepsi nez detske domovy. O kdyz se to zem co vymenili peticipou hvezdu za kriz nelibi.

1 0
možnosti
JL

Děkuji nechtěl bych být dítětem zodpovědných homosexuálů - to dítě totiž bude žít v jakémsi pseudosvětě a těžko někdy pochopí jak existuje normální svět, bude to muset složitě zjiš ́tovat - bude muset zkoumat, co je to archetyp matky, co je to heterosexuální láska atd atd. A stejně mu to dětství nikdo nemůže zprostředkovat, jedině, že by se jeho taťkové kamarádili s hetero-párem a nechali ho tam často na návštěvě... Hodně věcí máme vpodvědomí a nevědomí a dva hodní tátové, co maj pěkný chráněný styk každý večer, to těžko vynahradí - nejde to.

6 3
možnosti
DP

Ale ta rodina přece nežije ve vzduchoprázdnu. Má babičky, dědy, strejdy, tety, sousedy, rodiče kamarádů...... Pravda, ve škole je to samá ženská, učitele aby pohledal...

0 0
možnosti
MK

Argumenty zastánců homosexuální adopce jsou dost často podobné argumentům zastánců střídavé péče.

Tohle jsou jen blogy, takže se jedná o vyjádření vlastního pohledu na některé události, společenská témata apod.

Přesto, Dole v odkaze jsou studie, které ukazují, že 90 procent dětí vyrůstajících mezi dvěma homosexuály, má v budoucnu psychické problémy a jak ty studie ukazují není to proto, že by je někdo šikanoval. Ale proto, že v takovém vztahu chybí mužský a ženský prvek.

Podobně studie o střídavé péči ukazují, že většina dětí následně jak dospějí nenávidí své rodiče a deklarují, že svým dětem by podobné zvěrstvo neudělali.

Ono to má logiku, dítě potřebuje rodiče, maminku a tatínka. To homosexuální páry nemohou splnit.

U střídavky je zase problém, že dítě nemá domov. Mění prostředí, školy, a rodiče. Ale jasně, je to vše moderní a kdo říká opak je ten, kdo nepochopil současné trendy.

16 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, fungující biologičtí rodiče jsou pro dítě to nejlepší. Ostatní je jen lepší nebo horší alternativa.

5 0
možnosti
Foto

Jistě,že mohou a některé ji už poskytují.Pokud jde o adopci,tak proč ne?Už nyní mohou dostat homopáry dítě k výchově do pěstounské péče.Nevím jak to funguje v praxi,ale zákon to umožnuje.Jistě,je to dočastná péče.Ovšem dětí,kteří se vrátí z pěstounské péče k biorodině je naprosté minimum.Pěstonu je pořád málo a dětí co potřebují pomoc hodně....

2 0
možnosti
RJ

R45a62d27e47k 35J73a73r21o41š

11. 7. 2018 17:32

Kdyby tím případným alkoholikem - rodičem byl někdo jako Bolek Polívka, Miroslav Kalousek, Jarek Nohavica, Olda Kaiser, Tomáš Hanák, Pavel Landovský, Vilma Cibulková, Eva Holubová.... Tak samozřejmě upřednostním rodiče alkoholiky. Ostatně alkoholismus se dá léčit...

1 5
možnosti
MV

Alkoholismus ano. Hloupost nikoliv.

7 0
možnosti
Foto

H61a17n61a 92V59l33k56o94v49á

11. 7. 2018 17:02

Níže se rozvinula diskuse o dětech z děcáku.

Souhlasím s Martinem Kavkou že ten argument je debilní. Proč řekl již ve svém příspěvku. Stačí jednou za rok pohlednice a dítě má s adopcí utrum.

Jiné je to s pěstounskou péčí. Ta je navíc honorována a dítě dostává i nějaké příspěvky na živobytí.

Sama znám dvě ženy co mají dítě v pěstounské péči nikoli pro zisk (i když jsou pěstouni co se tím že mají třeba 5 dětí v PP živí) ale proto, že pěstounská péče je prostě dostupnější. Ovšem s rizikem že si biologický rodič vzpomene a dítě které vám 5 let říká mami vám seberou....

Na druhou stranu jsou pěstouni co děti v osmnácti vyprovodí před dveře stejně jako děcák protože už za ně nedostávají zaplaceno.

Mnoho dětí je od pěstounů i vraceno a prošli péčí několika pěstounů....

Prostě toto téma není jednoduché ani příliš radostné.

Co se týká výchovy homosexuálními páry měla jsem klientku co byla vdaná a potom žila v lesbickém vztahu. Holčička byla spokojená a tenkrát někdy v roce 1998 bylo docela exotické když říkala "mamky přišly". Ta biologická mamka si pochvalovala jak krásně se o ně ta druhá stará. Dělala jí agentku. Biologická mamka je houstlistka a s manželem hudebníkem soupeřili... zatímco s druhou mamkou se doplňovaly.

A tak to je. Někdy to vyjde, někdy ne. Jako u heterosexuálů.

11 0
možnosti
Foto

Hani, díky za koment opřený o zkušenosti z reálného života.

1 0
možnosti
Foto

Karma za otevřené, nedogmatické přemýšlení. Myslím si, že v této věci je potřebná obrovská citlivost a klidná diskuse opírající se o odborné znalosti a relevantní výzkum. Nejstrašlivější tragedií by bylo, kdyby se takto citlivé otázky staly hájemstvím jakýchsi vzájemně rozdělených internetových táborů, kde si každé "zlaté rouno" dovolí hulvátské výkřiky prýštící z ubohé nedovzdělané duše.

Na otázku položenou v závěru jsem zprvu chtěl reagovat, ale vidím, že tak v diskusi už učinili jiní. Samozřejmě nejlepší je, aby se děti rodily do láskyplné rodiny bez závislostí a sociálních či jiných deprivací. Zní to málem jako utopie, ale znám takových rodin spoustu, takže z vlastního pozorování vím, že je to možné. Na adopci dětí homosexuálními páry nemám úplně vyhraněný názor, ale spíše si myslím, že by to měla být výjimka, ne nějaká málem až vynucovaná "norma". Abych odpověděl na otázku v názvu blogu, ano, domnívám se, že homosexuální pár může dítěti poskytnout dobrou výchovu, protože každý člověk má schopnost obětavé, nezištné lásky a nikomu se nesmí apriori tato schopnost upírat. Nevnímám přitom svá slova jako zásadní axiom, ale jako otevřenost vůči dané problematice.

Patří k tomu všemu jistě také obecně známá věc, že příroda je uzpůsobená tak, že u hominidů se potomci rodí jedině ze spojení samce a samice. U lidí pak, tedy u muže a ženy už vstupuje do hry i umělé oplodnění. takže přímé spojení nemusí být nezbytné. Jsem pro to, na prvním místě respektovat přirozené zákonitosti. Rodina tvořená mužem a ženou má jasné privilegium, které prostě existuje a je jednoduše třeba je ctít. A pak mohou být také legitimní a seriozní výjimky, které se nesmí dehonestovat, protože každý člověk, každá lidská bytost si zasluhuje úctu a veškerou důstojnost.

7 0
možnosti
MK

Souhlasím. Jenom si myslím, že výjimka by se neměla stát pravidlem.

2 0
možnosti
PP

Když dítě spadne na lyžích, matka mu běží pomoci vstát a otec zase vytahuje fotoaparát. Tedy matka dítě opatruje a otec ho připravuje na realitu života.

To u homo párů asi nefunguje....

1 7
možnosti
LM

Jako... fakt je tohle argument? 8-o

7 0
možnosti
VV

Dobry clanek,

jen bych doplnil o, ze homosexualni pary mohou byt obeho pohlavi apodle mne je pro dite vzdy rozhodne lepsi kdyz ma dva tatinky nebo dve maminky, nez kdyz ma v detskem domove nekolik pravidelne se stridajicich tet.

5 0
možnosti
MK

Zase ten debilní argument. V České republice existuje několik tisíc bezdětných heterosexuálních párů, které z různých příčin nemohou mít děti. Přesto není jednoduché si adoptovat dítě. K tomu musí být souhlas rodičů a to i přesto, že dítě je v děcáků anebo jejich nezájem o dítě. Jenomže stačí jedna pohlednice s přáním k narozeninám a a dítě je mimo adopci.

6 0
možnosti
MK

Jistě mohou, ale

Sullins se však nespokojil jen s konstatováním, že děti z homosexuálních svazků mají více problémů než děti z heterosexuálních rodin, ale snažil se odhalit mechanismy, které pozorované rozdíly mohou vysvětlit. Především se snažil zjistit, zda mají pravdu ti, kdo tvrdí, že i pokud rozdíly mezi dětmi vyrůstajícími s homosexuálními i heterosexuálními rodiči existují, nemá to nic společného se strukturou rodiny či sexuální orientací rodičů. Řada zastánců homosexuálního rodičovství totiž dává horší výsledky dětí vyrůstajících s homosexuálními rodiči do souvislosti s diskriminací homosexuálních rodin.

.................................................................

Sullinsova studie však podporu těmto argumentům neposkytla. Ukázala totiž, že děti z homosexuálních rodin nebyly vystaveny vyšší stigmatizaci či šikaně.

...........................................................................

Sullins proto na základě svých dat dospěl k závěru, že hlavním faktorem vysvětlujícím rozdílný výskyt psychických a emocionálních problémů dětí z rozdílných rodinných struktur je biologický vztah mezi rodiči a dětmi. Nejen Sullinsova, ale i řada jiných studií totiž systematicky ukazuje, že nejvíce prospívají děti, které vyrůstají s oběma biologickými rodiči. Z principu věci však všechny děti vyrůstající s biologickými rodiči žijí v rodinách heterosexuálních. Podobná biologická blízkost však není v homosexuálních svazcích principiálně možná. I pokud se jedná o společný „rodičovský projekt“, je dítě biologickým potomkem pouze jednoho z partnerů. Absence společného biologického vztahu pak často vytváří specifickou dynamiku, v níž nebiologický rodič soutěží o stejnou roli matky či otce jako rodič biologický, což komplikuje rodinné vztahy a může narušovat zdravý vývoj dítěte.

http://konzervativnilisty.cz/index.php/component/content/article/132-cisla/zari-2016/1479-zadny-rozdil

8 0
možnosti
MK

Mimochodem tady se studie o problémech dětí vyrůstající ve společnosti homosexuálů dají stáhnout. Sice v angličtině, ale jsou to seriozní studie, založená na faktech a nikoli ideologických a náboženských postojích

https://www.sciencedirect.com/journal/social-science-research/vol/41/issue/4

0 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,35
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.