Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J58a90n 41R25á73ž

1. 6. 2018 19:14

Mně vadí, že stát dělá ze svých mnohých občanů nesvéprávné jedince,kteří se neumí sami rozhodnout, zda jít do kuřácké, či nekuřácké hospody a proto potřebují zákon, aby se rozhodovat nemuseli. A z hospodských dělá stát naprosté idioty, kteří si neumí spočítat, zda je pro ně ekonomicky výhodnější mít podnik, kam nekuřáci nepřijdou a tím přijdou tržby nebo podnik, nebo kam si kuřáci zajdou na pivko s cigárem.

PS. Jsem nekuřák, ale naše hospoda měla bezvadnou pračku kouře, takže před zákazem mi vůbec nevadilo, když jsem si povídal s kouřícími parťáky u pivka o nesmrtelnosti chrousta, či zahraniční politice Taiwanu, jak už to tak ve venkovských hospodách bývá, neb jsem kouř ani necítil. Jo a v době obědů se tam kouřit nesmělo a nikomu to nevadilo, protože na pivko a kus řeči se chodí večer. Proč to tak nemohlo zůstat nechápu!

10 0
možnosti
JZ

Zajímavé na celé úvaze je, že - jak už to tak často bývá - se nepozastavujete nad vinou a odpovědností oněch kuřáků samotných. Totiž - máme tady problém: parta chlapů stojí na chodníku, hulí, baví se nahlas, lidi nemůžou kolem projít nebo spát nad nimi. Ano. A začneme uvažovat o tom, jak upravit zákon, aby se jim umožnilo kouřit i někde vevnitř (přičemž možnost kouření i nadále venku je jim zachována). Připadá mi neuvěřitelné, že nepadne ani zmínka o tom, co dělat, aby se jim takové chování zamezilo! Máme tady nějaké zákony o občanském soužití, rušení nočního klidu. Takže pokud je problém s takovými bezohlednými lidmi, měli bychom přemýšlet o tom, jak tomu problému zabránit. Místo toho přemýšlíme, v čem se máme omezit my a pro ně udělat, aby se jim zachtělo vyhulovat někde jinde.... Nehledě na to, že zavedení kuřáckých hospod samozřejmě není řešením tohoto problému, protože jednak to kuřákům nezabraňuje venku kouřit a otravovat dál, a jednak by se musely ilegalizovat všechny nekuřácké podniky, aby už neměli důvod někde venku vystávat dál, čili každá hospoda by musely být povinně kuřácká.

4 8
možnosti
Foto

Z vas by byl dobry soudoby politik, porad byste jen neco zakazoval a prikazoval:-P

7 1
možnosti
RS

Mně osobně ani nevadí zákaz kouření v restauracích a hospodách, vadí mi ale, že stát ZAKAZUJE si otevřít kuřácký podnik, např. když bude prodejna s karibskými rumy a k tomu doutníky, tak zákazník si tam rum dát může, ale doutník si k němu už zapálit nesmí.

7 0
možnosti
Foto

Ano, to je dalsi z mnoha prikladu zbytecne arogance statu.

3 0
možnosti
Foto

Kurak nebo nekurak?

0 0
možnosti
MB

Jsem kuřák, poslední Vok rodiny, po rodičích. Nečiní mi problém uznat, že jde o zálibu hroznou. Přestat nechci, protože tak, jako jde můj věk - libůstek ubývá a pak bych rovnou mohl soutěžit o hrdý titul "Svatého muže". Současný Zákon, nepovažuji za dobrý. On prolamuje svobodu rozhodnutí, kam jít - nejít, podvazuje nakládání s vlastním majetkem prostor. To téma o o to více farizejské, kdy v PS se tedy kouří a bádá jak to zakázat, Zeman obkuřuje kdykoliv - kdekoliv a žádá popelníček, stát kuřivo distribuuje a spotřební daní si bere stále více to své. Pak se objevují i záhadná čísla, 71% veřejnosti to schvaluje - Babiš tedy po 30x mění názor a nepovoluje, ministr zdravornictví ihned objevuje 3.5% nových nekuřáků a spotřeba se nemění. ČSSD zakáže svému koncovému voliči kouřit, pak se diví, že otec na MD ji nezachraňuje . I dobře míněná regulace se takto stává trapným nesmyslem, dokazuje se to např., Rakousko a další země. Tam, alternativa rozumu existuje - U nás již nikoliv, je okrajována jako salám, aby tedy bylo lépe ... :-)

13 1
možnosti
Foto

Poslanecké a prezidentské projevy? :-D :-D To snad ať řvou na ulici prostí kuřáci! (Mně se to říká, když u nás na sídlišti chcíp pes. :-P)

Za mě by mělo být svobodnou volbou majitele, zda bude kouření povoleno. :-)

6 1
možnosti
Foto

Vidím to stejně, vždyť je to jeho hospoda. Proto si z toho snažím dělat trochu srandu:-)

2 0
možnosti
Foto

Možná je dobře, že to neprošlo. Mohl by to být zase paskvil, který by přinesl spoustu problémů. Zajímavé je, že zákonodárci vždycky vymyslí nějaké opatření, které má být úžasným přínosem a ve výsledku je to vždy nesmysl, který zhorší situaci všech, jen ti, kteří se s tím přímo nesetkali, si to zatím chválí, ale i to přejde. A Tobě karma. :-)

4 0
možnosti
Foto

Díky, možná máš pravdu. Bůhví, co by zas vykouzlili;-D

0 0
možnosti
Foto

A co kdyby ten kuřák zatípl tu cigaretu? :-/Rv

3 0
možnosti
Foto

To by byl panečku výpadek ve státním rozpočtu:-P

2 0
možnosti
MV

na druhou stranu,Honzo, zase toho tolik nevyhulime...

1 0
možnosti
Foto

Tak to je pravda, Marku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,48
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.