Diskuse

Vděčné zvířecí oči

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

kocka je antistresove zvire to je faktR^V

1 0
možnosti
Foto

Moc krasne ale smutne pohlazeni, vzala bych si je vsechny mam rada kocky ale nemame zahradu jen predzahradku u silnice a doma andulku,to by asi neklapalo a parkrat jsem nasla rozjetou kocicku na silnici. Jednu jsem docasne zachranila mela neco s tlapkou starala jsem se o ni dva mesice nez zmizela.

1 0
možnosti
Foto

Některé útulkové kočky jsou zvyklé být jenom uvnitř a život bez chození ven jim nevadí. Ale s tou andulkou to chápu, mohl by to být problém.

Díky za nakouknutí a komentář:-)

0 0
možnosti
Foto

Honzo,tady v nemocničním parku je kocourek. Je to inventář nemocnice. Chodí s pacienty po zahradě, nebo když si sednu vyskočí na lavičku a dovolí mi abych ji hladila. Všichni ho mají radi. Já jsem z něho nadšená. Jmenuje se Filípek. Pro nás zavislaky je potecha ho laskat. Chvíli trvá než si člověk získá důvěru. R^V

1 0
možnosti
Foto

Omlouvám se za chyby píšu s tabletu a houby na to vidím.;-D

1 0
možnosti
Foto

Nevím, zda je zdivočelé zvíře vybaveno lidskými emocemi jako je lidský vděk. Snad si zvířata moc antorpomorfizujeme. Faktem je, že řada koček ráda žere u cizích, i když mají své pánečky, kteří jim dávají méně chutné žrádlo. Na chvíli jsou schopné se kvůli lepšímu žrádlu i přestěhovat k někomu dalšímu. Problém je v tom, že původní divoká kočka byla evolučním výběrem naprogramována k tomu, aby přenášela kočičí genom. Tedy k tomu, aby se co nejvíce množila, protože kočky padaly často za oběť dravým ptákům a lovila myši a veškerá drobná zvířata. Proto je nesmysl kočkám nadávat za to, že chytly ptáka a chválit je, když přitáhnou myš. Pak byla zdomestikávána. Nejprve většinou sloužila k chovu myší, čím více myší pochytala, tím byla pánečky více chválena. Když se kočky přemnožily, tak dokud neexistovala kastrace, byly usmrcovány. V ve východních zemích se doteď pěstují na kožešinu a někde i na maso. Ale nyní je v našich městech problém. Kočky jsou chovány na mazlíky, myš ani neuvidí, protože bývají v bytech, a když je majitel, protože by to byla investice, nevykastruje a ony se přemnoží, dostávají se do útulků. Kočka je samozřejmě ráda, že se dostane do lepších podmínek, stejně tak náš první pes projevoval chvíli vděk, že se dostal z horší do lepšího a nebyl tak drzý a přilnul k nám. Vše ale jede podle jejich genetického naprogramování a kočky nejsou lidmi. S dospělou kočkou z útulku je navíc problém, že může zdrhnout, když se dovede do domu, protože hledá původní obydlí. Lepší je pořídit si kotě do domu a dospělou kočku snad spíš do bytu. Ale kočka, co se jednou toulala po venku, a celkem se jí to líbilo, je v bytě často nespokojená.

1 0
možnosti
Foto

Ano, to je realita. Jen bych dodal, ze pokud si clovek poridi kocku z utulku a necha ji tak 3 mesice jen doma, pak ma vetsi nadeji, ze mu neutece, az ji zacne poustet na zahradu. Pousteni ven je vsak vzdy rizikem (auta, psi, nakonec i lide). Proto nase kocky poustime jen do uzavreneho venkovniho vybehu.

2 0
možnosti
Foto

Diky, hlavne za ty kocky:-)

0 0
možnosti
Foto

A hlavne neumi lhat:-)

1 0
možnosti