Diskuse

Opuštění Evropské unie by bylo pro náš stát cestou do pekel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Karma, pane Pražáku. V podstatě jste shrnul to, co si myslím i já.

3 1
možnosti
Foto

Jane, od srdce Ti děkuji za tohle téma a za Tvůj názor. Podle mého názoru by měl člověk být hrdý na to, že patříme k tak významnému celku, jako je EU. A zejména se pyšnit tím, že dokážeme pozitivně ovlivňovat rozhodování a práci, kterou Unie pro nás dělá. Zviditelnit se tím, že jsme zásadně proti, umí každý. My zkušení starci víme, že většinou se politické postoje a návrhy, diskutuji v kuloárech při osobních setkáních. A tady premiér a ministr vnitra absolutně selhávají. Nesměj se , prosím. Bez znalosti jazyků to nejde a prostě tam nemají co dělat.

Nikdy, opravdu nikdy, jsme nebyli v tak významném postavení v Evropě, jako nyní. To, že toho neumíme na 100% využít, je bohužel způsobeno "schopnostmi" našich politiků. Líbilo se mi ustanovení V4. Ve chvíli, kdy odmítli a mohli přibrat i další státy (třeba by bylo V7) se iniciativa propadla a obdržela slabost. Škoda. Taková šance se nebude opakovat.

A teď k povinným kvótám. Podle mne se dá velmi rychle poznat vychytralého migranta od potřebného. A u potřebných migrantů, citlivý český člověk otevře srdce a ví, že chce pomoct. Přátelé, i mne se.ou příspěvkové "organizace", které jsou jen místem pro výdělek a praktického významu nemají. Tady konečně vidíme jejich blahý či spíše neblahý vliv na velmi vážně věci. Bohužel se ukazuje jejich touha po byznysu a vlastně kriminální činy. A za naše peníze. Pokud tedy mohu nazvat peníze EU našimi.

Vidím jedinou cestu. Volit politiky, kteří jsou vybaveni základními schopnostmi. Jsou to především jazyky, osobní charizma, vzdělání, O zkušenostech raději nemluvím, neboť by všichni věděli, že stojím za Andrejem. A měli by pravdu.

3 1
možnosti

Velmi rychle? Tak si tam stoupněte a třiďte

0 0
možnosti
Foto

Byla nebyla jedna veliká socialistická říše se zbankrotovaným hospodářstvím, plná vnitřních sporů a nedůvěry mezi členskými národy, která se po vystoupení jednoho statečného národa sesypala během několika měsíců.

3 0
možnosti
Foto

Ani já nejsem politolog ani ekonom jako ty, Honzo, proto to vidím stejně. Nebýt tohoto tvého článku, ani by mě nenapadlo o téhle věci přemýšlet. Jsou radostnější záležitosti, kdy člověka nemrazí ani nenaskakuje vzteky husí kůže. Můj selský rozum má podobné myšlení jako mozek Tvůj. R^

3 0
možnosti
Foto

Horste, vsak me daleko vic tesi psat o necem jinem. Treba o kockach, o tech ctyrnohych i o tech dvounohych. Ale zdejsi klima si zadalo trochu protivahy;-)

2 0
možnosti
AK

Evropská unie se z původně zamýšleného výhodného spojenectví spolupráce suverénních evropských států stala abnormálně složitým byrokratickým systémem, v němž dominují velké země. Nesmyslná byrokratická rozhodnutí, nekompetentnost, prosazování vlastních zájmů, arogance vedoucích představitelů EU, spory jednotlivých států, dlouhodobá chybná a účelově zaměřená politika ECB a násilné prosazování jednotné měny dovedly Evropskou unii až do dnešního krizového stavu hraničícího s kolapsem. Dalšími rizikovými faktory jsou pak extrémní narůstání pochybné legislativy a její všeobecná neznalost, korupční a systémově nesmyslný způsob evropských dotací, další nesmyslné rozšiřování EU a neregulovaná imigrace přinášející problémy nejen s přistěhovalci, ale i s některými etniky, především s muslimy. A v neposlední řadě se jedná též o rozvoj elitářství, konkrétně o poskytování neopodstatněných výhod poslancům Evropského parlamentu a bruselským úředníkům, jež zvyšují nenávist obyčejných lidí jak vůči nim, tak vůči celé Evropské unii, jakož i o cílené potlačování národnostního cítění a omezování demokracie pro tradiční Evropany, kteří jsou ještě navíc v některých evropských zemích velice chudí.

Řekl bych, že na cestě do pekel je EU a ne že je cesta do pekel její opuštění...

6 2
možnosti

Žijí si tam jak bohové na Olympu, ovšem za naše daně. Tisíce restaurací, salónů, kin a to vše pro desítky tisíc zcela zbytečných úředníků a zdarma.

2 2
možnosti
JV

Závěr: neměli jsme do EU vstupovat; smutné! Jenže tenkrát byla EU jiná, zdánlivě přívětivá. Co ji ovládli bývalí hipísáci, jde to s ní do kelu.;-(

5 3
možnosti
VV

Opravdu nemeli. My bychom na vas nemuseli doplacet.

0 1
možnosti
Foto

Máte pravdu i když se to dnes nelíbí. Ode mě karma R^.

4 0
možnosti
Foto

Diky. Ano, libive to rozhodne neni.

1 0
možnosti
RV

Povinné kvóty sú cestou do pekla. Všetko ostatné je zanedbateľné. Žiaľ, ten efekt hromadnej muslimskej imigrácie sa prejaví až po desiatkach rokov, takže ho mnohí nedokážu vnímať a iní zase bagatelizujú.

4 0
možnosti
Foto

To je pravda, ukazuje to napriklad chovani mnoha jedincu z treti generace pristehovalcu ve Francii.

0 0
možnosti
Foto

Diky, Sarko, proste mi prislo, ze je potreba neco takovaho napsat, i kdyz se k politice moc rad nevyjadruju.

1 0
možnosti

Hodně argumentů, které uvádíte pane Pražáku, beru. Ale nedokážu pochopit, proč kvóty, které migrantskou vlnu neřeší? Zatím jsem bohužel nezaznamenala, že by vedení EU tento problém opravdu chtělo řešit. Dělá to na mne dojem, že buď to neumí a jsou zvyklí rozhodovat "kolektivně" jako stádečko, které tváří v tvář rizikům táhne na všechny strany, ale ani na jednu ne jednotně, anebo nechce. Vadí mi, že rozumné argumenty se potlačují, nepřipouští se otevřená diskuse, každý, kdo nesouhlasí je nálepkován za xenofoba a rasistu, a tam, kde by se to mělo řešit - myslím tím OSN - se jen sypou peníze do třetích zemí, kde si za ně pěstují válečné konflikty a mafie, které sem ty opravdové chudáky vyhánějí. Proč se účinně neřeší převaděči a kam putují obrovské zisky z toho svinstva? EU přeci je EKONOMICKÝ spolek, nikoliv federace Evropských států se společným jediným státním zřízením a řádně všem zvoleným vedením. A taky se mi nelíbí, že nikdo neví, kdo volil ty nejmocnější v EU a Evropské komisi. Ale tady si nejsem úplně jistá, možná, že to nevím jen já. Je to odvážné téma, držím palce a pozdravuji.

3 0
možnosti
Foto

Pani Dano, dekuji za komentar. Vnimam to velmi podobne.

1 0
možnosti