Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaujalo, díky. Ten zakletý zámecký pán v KnO. :-)

Moc pěkné jsou i sousední lázně Kyselka, zčásti tedy chátrající, tam jsem byla v Mattoni muzeu. Zajímavě zpracováno v seriálu Já, Mattoni.

2 0
možnosti
Foto

O Kyselce jsme též uvažovali, ale nevyšel čas, tak až příště. Vlasti, díky za komentář, hezký den:-)

1 0
možnosti
DP

R^Díky za zajímavý článek a pěkné fotky, ten z poloviny vypitý půllitr pivka mi coby "cizinci" dělá chutě;-)Karlovy Vary je jedno z mála míst v ČR, které sem nikdy nenavštívil, snad při jedné z budoucích návštěv. K problematice Rusů v zahraničí jsem něco napsal pod příspěvkem p. Vodvářky.

4 0
možnosti
Foto

Dane, bez ohledu na koncentraci Rusů to tam stojí za návštěvu.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Přijde mi, že mnozí Rusové zaspali v dobách, které už moc nepamatuju. Ale je zvláštní, že se jim našinci podřizují.

V centru Prahy je to zase samá angličtina a němčina.;-)

3 0
možnosti
Foto

V centru Prahy je to namixované, nikdo tam v podstatě nevyčnívá. Je to tam asi tak, jako v jakékoli metropoli a člověka to nepřekvapí.:-)

7 0
možnosti
PL

Hezky napsané R^Žiji v Karlových Varech a tudíž, když někam jedu, tak si podobné dotazy a rozhovory užívám více než dost. Řekl bych, že dobří i špatní lidé mohou být všude. Nemusí být právě z Ruska, i když stále tady ještě občas potkám člověka v moderních teplácích, který místo pozdravu vykřikne "malčik, kuda ja...". Někdy je to arogance, jindy opravdu asi chybí to vychování.

5 0
možnosti
Foto

Pavle, díky za názor místního člověka:-)

0 0
možnosti

Honzo, napsal jsi to pěkně, ale je mi z toho tak nějak smutno. K.Vary jsem v mládí docela často navštěvovala, ba i delší dovolenou strávila, takže k nim mám dost vřelý vztah. A takhle se mi to nelíbí. Ale to je tak všechno, co můžu. Škoda, že jsme tak prodejní.

Jestlipak jste navštívili kavárnu/cukrárnu Elefant?:-) Doufám, že je.

3 0
možnosti
Foto

Marie, člověka tam z toho trochu mrazí. Ale je tam spousta krásných míst, které stojí za návštěvu. V Elefantovi jsme nebyli, podnikům přímo v lázeňské zóně jsme se vyhýbali - byly předražené a poloprázdné. Je to o dost jiné než třeba v Františkových lázních, tam může normální smrtelník vlézt skoro kamkoli.

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem v K. Varech mockrát, postupně doby jsem si musel zvyknout na nápisy v azbuce a na to, že vás zpitomělá prodavačka v obchodě pozdraví rusky. Nejhorší zážitek ve K. Varech byl, když nám ředitel den druhé pobytu přišel oznámit, že se všichni přestěhujeme do jedné jídelny a důvod byl ten, že lázeňští hosté z Ruska si přejí všichni sedět spolu v jedné jídelně a ne pomíchaní s námi. Pak pan ředitel lakonicky poznamenal, náš lázeňský ústav má z Rusů víc než z vás, a víc než ze západních hostů, protože nesmlouvají a zaplatí to, co si řekneme. Takže jsme seděli narvaní v jedné jídelně a Rusové pohodlně v poloprázdné jídelně.

7 0
možnosti
Foto

To je hodně smutné, Jiří.

1 0
možnosti
PH

Ve Varech jsou lidi slušní a i ti druzí ,bez ohledu na národnost .A mimochodem Rusů je ti mnohem méně než dříve a ti jež žehrají na to ,že tu jsou by si měli uvědomit ,že když tu nebudou ,tak nebudou mít práci .Je to zatím pořád převážná část klientely .

0 3
možnosti
Foto

Petro, pokud to bereš s tohoto úhlu, tak je jasné, že byznys dává lidem práci a tudíž obživu. Jenomže on je byznys a "byznys." Jeden takový, jaký bychom si všichni přáli a druhý reálný, plný intrik, nekalých praktik a přihrávek s kapsy do kapsy. Pokud by Tě to profesně zajímalo, můžu Ti dát kontakt na jednoho tamního podnikatele, určitě bys měla zajímavý rozhovor.

2 0
možnosti
Foto

Mám-li být upřímná, nechápu, co na těch Karlových Varech Rusáci mají.

2 0
možnosti
Foto

jim se líbí i Mariánské Lázně.

Chtějí dávat najevo, že patří ke smetánce, která vždy navštěvovala podobná místa.

4 0
možnosti
Foto

Jene, potvrzujete, že burani i slušní lidé jsou integrální součástí každé společnosti. R^

5 0
možnosti
Foto

Tak to je Tome, to by měl mít člověk vždy na paměti.

2 0
možnosti
Foto

Honzo, moc hezký blog. Krásně jsi to popsal a ten závěr mluví za vše.;-)R^

5 0
možnosti
Foto

Děkuju, Jitko, není nad vlastní pohled, byť kratičký:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 2129
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 1302x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.