Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

S tou nízkou nezaměstnaností - v ČR je asi 3,9 mil. zaměstnanců a uvádí 380 tis. nezaměstnaných. Vím, že ta metodika je "nějak" udělaná aby to režimu lahodilo, dokonce se v minulosti na popud EU vylepšovala. Ale takhle selským rozumem je cca desetiprocentní ...

0 0
možnosti
Foto

Takže před pěti lety bylo třicet??? 8-o

0 0
možnosti
JL

J86a52n 20L45u13n54g17a

21. 3. 2017 18:15

Pane autore,

toto, co vy popisujete není problém, jen vaše zkušenosti. Problém by byl, kdyby práce nebyla. 5% hranice nezaměstnanosti je hranice, pod kterou není radno jít, protože potom už dochází k inflaci a to není vůbec žádoucí, potom to odnáší všichni. Firmy by v takové situaci měly zvyšovat platy, aby si nové zaměstnance získaly a pokud se jim to nepodaří je to jejich problém. Ať tam třeba uklízí pan ředitel. Pokud bych měl dát vaší paní radu, ať ve firmě křičí s tím, že buď jí zvýší plat nebo nechť seženou další nebo odejde. Jinak to asi nepůjde, protože bohužel mnohé firmy řídí ti, kteří si lidské práce neváží. A pokud si myslíte, že tento problém je jen u nás, mýlíte se. Brexit není nic jiného než to, že Evropané brali ostatním Angličanům práci a to ty Angličany tak vytočilo, že je tam prostě nechtějí.

0 0
možnosti
JB

Ono se moc křičet nedá, když máte pár let do penze...Já mám stejný problém jako ta paní. Mlčím a dělám. Kolegyně mají malé děti, jsou často doma. Zastupuji, padám na ... ale nedovolím si něco říci, v září jdu do důchodu ,

1 0
možnosti
MV

no jo no, Honzo, mas recht, ale je to tak vabna pisen (ta nizka nezamestnanost), ze s jeji pokroucenu charakteristikou budou politici mavat, i kdyby byli po krk zahrabany v hline...

2 0
možnosti
Foto

Představa politika, jak mu čouhá hlava z hlíny a přitom mává mávátkem - super, Marku;-D

0 0
možnosti
Foto

Bohužel Ivko. Zdravím do dáli:-)

1 0
možnosti
JR

J38a49n 73R82á30ž

20. 3. 2017 18:01

Běžný občan už začíná chápat, že vlády (množné číslo) dávali a stále dávají neuvěřitelné pobídky a daňové úlevy na vybudování montoven, ve kterých pracují ve finále Ukrajinci, Slováci, či Poláci.

Běžný občan už začíná chápat, že ČNB faktickou devalvací naší měny vytvořila situaci, kdy zahraniční vlastníci exportních firem, místo zvyšování konkurenceschopnosti investováním do vývoje a inovací, si ze zvýšených zisků mohli vyplácet dividendy, aniž by je ovšem napadlo zvyšovat mzdy zaměstnancům, což občané České republiky museli zaplatit zvýšenými cenami spotřebního zboží.

Běžný občan se už ani nediví socialisty vytvořené anomálii, že v době, kdy pracovní trh potřebuje okamžitě desetitisíce pracovních sil, musí pracující ze svých daní platit dávky desetitisícům flákačů, kteří o práci nikdy ani nezavadili

Běžný občan ví, že v důsledku zcela idiotské vzdělávací politiky studuje na universitách desetitisíce mladých zdravých lidí prapodivné studijní obory, ale učňovské školství se trápí nedostatkem zájmu ze strany rodičů i školáků. A tak politiologů, genderových specialistů, PR manažerů, historiků umění a komunikačních stratégů máme česky řečeno "něúrekom", ale zedníka nebo instalatéra nemůžeme sehnat.

2 0
možnosti
Foto

Montovna...to přece dávno není pravda. Jinak jsem s vámi zajedno. Těch odborníků kteří nám radi a vysvětluji... Kdo to platí když vystuduji? Ze by neziskovky? Školství, zejména ucnovske, je v tomto state absolutne v rozkladu. Já si nemyslím, ze musíme mít všichni maturitu. Dobrý remeslnik? Klidně bez maturity. A bude mít úctu po celý život.

0 0
možnosti
Foto

Jane, omlouvám se. Tvé konstatování je mylné a to zejména o Ukrajincích, kteří pracují za nízké mzdy. Věř, že vím o čem mluvím. Pomáhám a rád českým firmám, najít kvalifikované pracovníky. A přesně vím, že jim zaměstnavatelé nabízí stejné, opakuji, stejné podmínky, jako českým pracovníkům. Mají to jen horší v tom, že si platí ubytování. Platí a to nemalé částky.. Nemluvím o Ukrajincích, kteří přes polské agentury, pracují v ČR. Ukrajinci samozřejmě neznají české zákony a Poláci jim to vysvětlí tak, že si nejsou vědomi žádného pochybení a jsou pak vyhoštěni. Mají to v pase a Schengen je Schengen.

Nevěř, prosím, komikovi Středulovi. Je strašné, když v čele odborů není člověk, který se bere za práva zaměstnanců ale je "POLITIK" !!!!! Se slzou v oku vzpomínám jeho předchůdce Štěcha, nyní předseda senátu. Myslím, že to je slušný člověk. Vyhlašuji tipovací soutěž, za jak dlouho bude Středula kandidovat ve volbách?

Já obdivuji trpělivost a úsilí, které vyvíjí Hospodářská komora ČR právě v kauze Ukrajinských pracovníků. České firmy odkazují zakázky, protože je bez lidí nedokáží prostě vyrobit. A logicky, když se daří firmě, daří se i zaměstnancům, které si ředitel firmy chce podržet. Je to tak?

Řeknu Ti Jane, že v Ukrajině se užívají velmi pokročilé technologie. Ať je to výroba letadel, raketové programy kosmické i vojenské a mnohé další. Špičkoví odborníci, např. operátoři strojů CNC a další, jsou lépe vybaveni praxí, než někteří lidi u nás. Já neobhajuji Ukrajince, já jen nemohu číst to, jak je podceňujeme a přitom je tak potřebujeme. A jsou to lidi naší mentality a myšlení. Velmi si váží všeho a zejména práce.

Dík za zajímavé téma. Mohl bych o tom napsat román...

2 0
možnosti
Foto

Marceli, nepodceňuji Ukrajince a doufám, že to z článku ani nevyplývá. Jen mi připadá nedobré, že jsou u nás leckde o mnoho nižší platy než ve vyspělých zemích EU, a to bez ohledu na to, jestli je pobírají Češi nebo třeba právě Ukrajinci. Je mi jasné, že o tom máš dobrý přehled, možná bys na toto téma mohl něco napsat, tedy aspoň v kostce.

Hezký den a díky za komentář:-)

1 0
možnosti
AT

Ten příklad s uklizečkou nemůžete myslet vážně. Nebo ho alespoń nemůžete vydávat za rozšířenou praxi. Pokud 2 uklizečky, (nebo dokonce 1,5 uklizečky, jak naznačujete), zvládnou za běžnou pracovní dobu, bez přesčasů, práci pro 3, tak byla tabulková místa špatně stanovená. Když mám problém pracovníka sehnat, použiju všechny možné páky, včetně finančních, abych ho sehnal a udržel. Pochybuji, že rozumný vedoucí si bude držet flákače, kterým se nechá vydírat. Pokud je paní z modelového příkladu tak zakřiknutá, že se bojí ozvat proti znevýhodňování nebo nízkému platu, je to opravdu jen její problém, který nevyřeší žádný makroekonomický ukazatel. A jestli s ní vyje.ávají v době, kdy má na trhu práce silnější pozici, o to víc s ní budou vyje.ávat, když bude nezaměstnanost vysoká. Předpokládám, že si pak od vás přečtu blog na opačné téma :-)

Mám pocit, že vyrábíte umělý problém. Vysoká nezaměstnanost je špatně, nízká také. Že vůbec stojí za to žít.

4 0
možnosti
Foto

Nevyrábím umělý problém, jen popisuji to, s čím se setkávám. Život není jen o ideálních manažerech a ideálních zaměstnancích. Kdyby byl, byli bychom už dávno jinde.

1 1
možnosti
Foto

To jako vážně? Nikdo nebrání té paní odejít....

Nikdo nebrání zaměstnavateli platit lépe a tím získat kvalitnějšího zaměstnance....

2 0
možnosti
MK
JD

Za současné vlády přibude do konce roku (2014-2017) 28 tisíc (!!!) nových státních zaměstnanců. Na pracovním trhu tak chybí a je velkou otázkou jak přispívají a budou přispívat k tomu aby se nám všem lépe žilo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2126
  • Celková karma 31,02
  • Průměrná čtenost 1304x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.