Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vynalézavý český človíček si s tím ale poradí, Honzo :-)R^

2 0
možnosti
MS

V tomto pripade prozivam velke dilema, protoze koureni skutecne nesnasim. Na druhou stranu vidim vsechny mozne regaluce ve "vyspelych" zemi (konkretne v jedne) a nemam z toho dobry pocit.

Napr. alkohol - lze koupit jen ve specializovanych obchodech, restaurace prodavajici alkohol musi mit licenci (to vlastne musi mit vsechny subjekty obchodujici s alkoholem), zamestnanci prodavajici alkohol musi mit certifikat, alkohol neni mozne koupit po 22.00 (ve smyslu koupit a odnest domu), po 1.00 rano neni mozne vstoupit do baru, diskoteky (ackoli je jeste otevreno) - tzn, jestli se v jednu rozhodnete, ze se vam v baru nelibi a pujdete do jineho, nepusti vas tam. Po 21.00 je v hospodach alkohol podavan z umelohmotnych sklenic (i pivo). Stalo se mi, ze mi v hopsode nenalili panaka (pouze mix napr rum + cola rovnou do sklenicky) a zduvodnili to tim, ze meli problemy s opilymi hosty a dostali zakaz podavat cisty tvrdy alkohol, jinak by prisli o licenci. atd atd...

V CR uz zakazali podavat tvrdy alkohol na trzistich, jestli se nepletu - takova mala prvni vlastovka...

2 1
možnosti
Foto

To mně připomíná, jak jsem byl před mnoha léty v jedné též nejmenované zemi a platilo tam něco podobného. Obyvatelé, žijící na jihu to řešili tak, že když se chtěli pořádně napít, vydali se trajektem do Dánska a zpět. Možná oba mluvíme o téže zemi;-)

Nicméně s tím mixem jste mě dostala, dřív, než by se tím někdo stihl opít, přivodil by si otravu colou;-)

Ale teď vážně, souhlasím se zákazem kouření v místech, kam člověk chodit prostě musí. Třeba v práci, na úřadech a nakonec asi i v těch nemocnicích. Ale v hospodách, tam bych to opravdu nechal na majitelích, nakonec, vždyť jim ty podniky patří.

5 1
možnosti
Foto

Mili kuraci,

Stat vam na kurivo nasadil obrovske dane. Tak zkuste jeden mesic VSICHNI nekourit. Treba ty dan rychle snizi a jeste povoli, alespon ve vybranych mistnostech vybranych hospod kourit.

Vim, ze to neudelate, protoze jste nestastni zavislaci.

5 0
možnosti
Foto

R^To je výborný nápad. Bohužel nereálný:-(

4 1
možnosti
LC

Já už se toho naštěstí nedožiju, ale jak jste s ironií/vtipem napsal, tak to, pokud nebude válka bude. Když jsem před mnoha lety poprvé viděl film Demolishon Man, říkal jsem, že scénárista musel trvale pod parou, nebo v rauši. Dnes říkám, že to byl vizionář. Kolik už do naplnění té vize zbývá?

8 0
možnosti
Foto

Pravda, pravdoucí, my starší a pokročilí to tady už nějak dožijeme. Ale chudáci naši potomci.

1 1
možnosti
Foto

Už chybí jen prohibice. :-) Kde to žijem, když se budou z hospod vyhazovat namazaný? Ještě, že se toho Jára Cimrman nedožil....!!8-o;-D

16 2
možnosti
Foto

Šárko, díky za komentář. Raději nedomýšlet, čeho se ještě můžeme dočkat:-(:-)

0 0
možnosti
Foto

pro mě složité, jak s tím správně naložit...průletem mým divokým mládím a všech různých setkání a zažitých situací - někde vzadu v hlavě mám neodbytný pocit, že by se drobné dobře vyspecifikované výjimkové řešení mělo rychle a rozumně dodat..Ale co švagr vyprávěl,když byl v určitých místech USA na byznysjednáních, vozili ho jako silného kuřáka dokonce na vzdálené parkoviště... :-)Zdravím, Honzo

2 0
možnosti
Foto

Jestli se nepletu, tak tenhle "protikuřácký proces" začal právě v USA, pak to ostatní státy kopírovaly. Nějaký kompromis by to však opravdu chtělo. Radko, dík, hezký večer:-)

3 1
možnosti
MR

M57i96l69a47n 30R61a11d61e71k

9. 12. 2016 21:25

ano, zakazat vam vsechno holoto! Stat vi nejlepe co je pro nas dobre, my vime kulove, a jelikoz nikdo neprotestoval - ne moc - proti vsem tem zakazum a dobyrm knizecim radam, tak jak se rika - s jidlem roste apetit, tak uz takove clanky zanedlouho nebudou, pouze ty budovatelske a oslavujici, uz se to pomalu zavadi, vedle vas uz chteji obcany ochranit od nezarucenych zprav.

A tak ze zacatku se da pouze velke dane na vse nezdrave, pak se to zakaze. a vy jeste remcate, Je to pro vase DOBRO!

12 1
možnosti
Foto

Jsem si toho vědom a hluboce se kaji;-D;-D;-D

3 0
možnosti
LH

Pane autore, i když článek beru jako ironii, tak vězte, že nekuřáci jsou více diskriminováni než kuřáci.

V každém zaměstnání,kde jsem pracoval,když se dva kuřáci bavili a kouřili, tak se jim nic nestalo.Když se baví dva nekuřáci, tak se flákají.ARGUMENT VŠECH MISTRŮ: "Ale oni přece kouří, vy se flákáte."

A tak bych mohl pokračovat dále.Švagr měl prodejnu, před prodejnou DVA popelníky a kuřáci odhazovali špačky na zem, pak je zašlápli a šli nakupovat.Hygiena švagrovi nadávala, že se v prodejně kouří, protože tam bylo hodně špačků (i když každou chvíli zametal, přece se tomu neubránil).

Známá bydlí v panelovém domě a nadává.Vrchní kuřáci jim klepou popel na balkon (nemohou tam mít proto prádlo) kouř od spodních kuřáků jde k nim balkonovými dveřmi do bytu.Dcera bydlí v činžovním domě, kde kuřáci chodí kouřit na chodbu.I v mrazech jsou otevřená okna a barák promrzá.

Já sám jsem byl potrestán za to, že nekouřím.

Po revoluci jsem prošel několik firem a všude měli kuřáci více prostoru a výhod proti nekuřákům. Vyvrcholilo to ale ve firmě, kde jsem před několika lety pracoval. Na pracovišti se kouřit nesmělo a byla vyčleněna místnost na kouření. Bylo nás šest na dílně a pět jich chodilo každou hodinu na pět minut kouřit. Já ale musel pracovat. Tak jsem na mistrovi chtěl o půl hodiny delší přestávku nebo o půl hodiny chodit domů dříve (1 kuřák každou hodinu pět minut krát 6 hodin - to je 30 minut prokouřeného času).To ale nešlo. Když kuřáci odešli kouřit, dal jsem si židli před kuřárnu a po tu dobu, co kouřili, jsem si četl noviny. Viděl mě mistr a dal mi pokutu a ještě mi řekl, že mohu být rád, že mě viděl jen on a ne nikdo z vedení firmy, protože za čtení novin v pracovní době je vyhazov!

Odvolal jsem se k odborům, ale tam se vůbec neřešilo, proč jsem to udělal, jen to, že jsem si četl noviny v pracovní době. Nakonec mi předseda řekl: "Když vám tedy jde o tu přestávku, tak si zapalte cigaretu a jděte mezi ostatní. Vždyť přece kouřit nemusíte, jen být s cigaretou mezi nimi."

1 0
možnosti
Foto

Uznávám, že jste na tu situaci neprávem doplácel. Ale to přece ještě neznamená, že ten dnešní zákon musel být tak přísný, že třeba zakázal i oddělené kuřárny v restauracích. Dnes by Vás nikdo nešikanoval za to, že tam s ostatními hosty nechodíte.

3 1
možnosti
JS

Čím více zákazů, tím více vynalézání alternativních možností, jak si přijít na své :-) totalita paradoxně rozvíjí kreativitu R^:-)

5 1
možnosti
Foto

To je pravda, ale nikoli důvod, abychom ji chtěli mít:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,71
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.