Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ženatý muž a rozvedená žena

„Fakt ti nebude vadit, že se nikdy nerozvedu a budu se s tebou scházet jenom tak jednou nebo dvakrát za týden?“ Jarda vyložil karty na stůl, chtěl být vůči Mileně upřímný hned od začátku.  

Povyprávěl jí o svém zvláštním manželství. O tom, jak je pro jeho ženu kariera důležitější než všechno ostatní. Jak mají sex tak jednou za měsíc a stejně to za moc nestojí, protože ona je myšlenkami bůhvíkde. Jak pubertální problémy jejich syna řeší vlastně jenom on sám. „Ale na pálení mostů já nejsem,“ uzavřel svoje povídání.

„Nebudeš mi to vadit, potřebuju mít nablízku chlapa, který ví, co chce a na nic si nehraje. A potřebuju se k němu občas přitulit.“ Odpověděla po chvilce přemýšlení. „Ale upřímnost za upřímnost. Budu hledat dál a když najdu někoho volného, tak se rozejdeme.“

Hltali se navzájem. V sexu, v něžnostech, v úplně obyčejném povídání a naslouchání. Ona byla po třech létech od rozvodu tělesně i citově vyhladovělá. On, ačkoli ženatý, byl na tom podobně. Občas za ní přišel do jejího bytu na předměstí, jindy si skočili jen tak na rychlé kafe po práci. Byla diskrétní, nikdy mu nevolala, když si nebyla jistá, že je sám.

Párkrát se mu zmínila o tom, jak si podala inzerát do vážných seznámení a kdo se jí ozval. Trochu ho bodlo u srdce, přestože od začátku dobře věděl, že jejich vztah může kdykoli skončit. Den rozchodu nadešel zhruba po roce jejich známosti. Hned ve dveřích mu řekla, že se dnes vidí naposled a byla na něj něžnější než kdykoli předtím. Přijal to a když se loučili, popřál jí štěstí.

„Teď si dám pořádnou pauzu a jestli si ještě někdy najdu nějakou další bokovku, to je ve hvězdách.“ Říkal si cestou domů. Bylo mu smutno. V následujících měsících se hodně soustředil na práci. A taky na svého syna, ten měl před maturitou.

***

„Jardo, jsi sám, můžu ti zavolat? Milena“

SMS přišla na podzim, několik měsíců po jejich rozchodu. Brnknul jí zpátky a pozval na kafe.

„On chlastal,“ začala Milena svoje povídání. „Zezačátku jsem to nepoznala, dlouho byl v pohodě a pak to na něj přišlo, prostě alkoholik kvartálník. To už bydlel u mě. Když byl v lihu druhý den, našla jsem ho doma zřízeného pod obraz s partou kumpánů. Strašně jsem se naštvala, všechny je vyhodila i s ním. Pak se mi ozval, prosil mě na kolenou, sliboval, že už to víckrát neudělá. Já husa mu uvěřila a vzala ho zpátky, ale před týdnem to na něj přišlo znova. Tentokrát na mě dokonce vztáhnul ruku, tak jsem zavolala policajty a ti si ho odvezli...“

Byla víc naštvaná než smutná. Držel ji za ruku, hladil pohledem. Všechno se vrátilo, vztah ženatého muže s rozvedenou ženou začal tam, kde nedávno skončil.

„Vím, že se kvůli mně nerozvedeš, ale přesto jsem ráda, že tě mám.“

„Je mi jasné, že zas budeš hledat někoho volného, ale do té doby budu s tebou.“

„No, nevím, nevím, tahle zkušenost mi dala dost zabrat.“ Lehce ho cvrnkla přes nos a pak se mu stočila do náručí.

***

„Jardo, co se děje?“ Začal advent, napadl sníh a Milena si všimla, že s Jardou něco je. Chodil jako ve snách, občas jí odřekl schůzku, vymluvil se, že mu není dobře nebo že má moc práce. Když byli spolu, moc toho nenamluvil a v posteli měla pocit, že se s ní miluje jen proto, aby jí udělal radost. Napadlo ji, jestli si vedle ní nenašel ještě nějakou další ženu. Teď jí po čtrnácti dnech konečně kývnul na krátkou schůzku v kavárně.

„Děje, Mileno,“ odpověděl zamyšleně. „Ale víš, to jsou moje starosti a já tě s tím nechci zatěžovat. Vždyť máš dost svých a já ti chtěl přinášet vždycky jen to dobré.“

Ten minulý čas v jeho větě ji zarazil. Od doby, co se dali podruhé dohromady, už nehledala nikoho dalšího, tak nějak se spokojila s rolí milenky ženatého muže. S rolí té, která už asi bude navždy druhá. Teď se trochu přestala kontrolovat a vylétlo z ní: „Ale já tě mám ráda, tak mi to musíš přece říct!“

Dlouho mlčel, jen se jí tiše díval do očí. Pak se pomalu rozhovořil: „Moje manželka se dala dohromady s nějakou ženou. Odchází ode mě, tvrdí, že konečně našla sama sebe a že je šťastná. Náš kluk je z toho na prášky a já se bojím, aby nakonec nevyvedl nějakou blbost. Promiň, že teď mám na tebe málo času, ale... však víš... Záleží mi na tobě.“

Tohle netušila, koukala na něj s vyvalenýma očima. Podezírala ho, že si našel ještě nějakou další, ale teď vidí, jaká byla bláhová.

Pak jí to začalo pomalu docházet. Muž, který jí tolik imponuje a kterého před časem opustila ve snaze najít jeho kopii, bude volný. Ale teď má obrovský problém. Můžu mu nějak pomoct? Bude se mnou chtít žít? Otázky se jí honily hlavou.

***

Příběh by teď měl skončit tím, že se Jarda po odchodu své manželky dá s Milenou dohromady a jeho syn ji přijme jako jeho novou partnerku. Navíc oba ještě nejsou tak staří, aby si nemohli pořídit společné dítě.

Jenomže v životě to tak jednoduché není, kapitola Jardova manželství se teprve uzavírá. Jestli se podaří otevřít tu novou, to záleží jen a jen na nich dvou. Tak jim držme palce.

Autor: Jan Pražák | pondělí 14.5.2018 14:31 | karma článku: 26,32 | přečteno: 1957x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 23,01 | Přečteno: 342x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,47 | Přečteno: 771x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,59 | Přečteno: 983x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,19
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.