Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bydlím na malém sídlišti, kde byla typická socialistická samoobsluha se dvěma pokladnami. Dostatečná pro malé sídliště. Po změně režimu si ve vedlejší ulici Vietnamec pronajal prostory v přízemí a udělal tam večerku: na malé ploše vytvořil samoobsluhu. Současně o dvě zastávky dále vyrostl supermarket Penny a později vedle něho Lidl. Bývalá socialistická samoobsluha to nevydržela a roky byla zavřená. Loni ji nějaký podnikatel otevřel a prodávaly v ní dvě cikánky. Domnívám se, že byly před tím nezaměstnané na Úřadu práce. Když jim podnikatel dal práci, rok je platil ÚP. My jsme tam chodili jen pro malé nákupy, pro velké nákupy manželka jezdila dále do Penny kvůli tomu, že na nákupu ušetřila řekněme dvacet korun. Prodavačky byly ochotné. Asi před měsícem jsem tam byl pro malý nákup a na můj dotaz zda bude nějaké zboží mi jedna z těch cikánek řekla: "Už nedovážíme zboží, já za 14 dnů odcházím na mateřskou (přitom si pohladila zakulacené bříško) a prodejna se zavře." Skutečně, už nějaký týden bývalá samoobsluha zeje prázdnotou a soudím, že ještě dlouho bude zet.

1 0
možnosti
Foto

To je škoda a bohužel dost běžný případ, jak supermarkety převálcují malé krámky.

1 0
možnosti

Ano, cijkanky byvaji az neskutecne krasne, tak asi mezi 12 a 16-lety. Pak to jde s nima skopce, s kazdym ditetem trochu...

0 1
možnosti

Dobrý!R^ Jak se to říká o té bílé vráně? I když, v tomto případě asi černá vrána. Ale držím jí palce. Víc a houšť takových. I příspěvků. Ostatně, podle tradice se má člověk dnes usmívat, vydrží mu to pak po celý rok.;-D

2 0
možnosti
Foto

Na škaredou středu, to jsem neznal, budu si to pamatovat:-)

0 0
možnosti

Tak teď jsem dostala chuť na čerstvý, křupavý rohlík. Honzo, tohle vy umíte...R^R^R^V:-)

2 0
možnosti
Foto

Dnes byly zvlášť vypečené. A v pekařství byly obě dámy:-)

1 0
možnosti

Měl byste přijít chvíli pracovat k nám do USA Georgie, tolik etnik, které denně potkávám. Nerozhodila by vás ani žena zahalena v šátku, která by vás obsluhovala. Co vyžaduji je slušné chování a respekt a jinak náboženské vyznání ani politické názory mne nezajímají, natož barva kůže nebo vlasů, nebo jiná řeč. .

5 0
možnosti
Foto

Ono je to tady dané vývojem nedávné historie. Před '89 jsme byli jako v plechovce a nikdo se sem nehrnul, aby se tady usadil. Však víte:-)

2 0
možnosti

Já tak nějak dělím prodavačky/obsluhu v obchodech a restauracích na ochotnou nebo méně ochotnou a příjemnou a lehce nevrlou. Jiné rozlišovací znaky (barva vlasů, očí, pleti, oblečení, přízvuk atd.) nejsou pro mě nosné a důležité. Pochopitelně je ideální varianta č. 1 - ochotná a příjemná.

2 0
možnosti
Foto

R^Hlavně aby byla pořád tak akční a nadšená...

2 0
možnosti
Foto

Třeba to má prostě v sobě:-)

1 0
možnosti

To je tím, že nejste ze Sudet :-) U nás nikoho Romka za pultem nebo jako zdravotní sestra nepřekvapí

2 0
možnosti
Foto

Rozumím, měl jsem to štěstí dost naší zemi prošmejdit a všude je to různé.:-)

0 0
možnosti
Foto

Romové jsou obecně našimi velkými učiteli. Opět jsem přečetla jedním dechem. Děkuji 👍🏻🙂

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, vnímavý člověk se dokáže učit celý život a od každého:-)

1 0
možnosti

Ráda se v daném pekařství zastavím, milá obsluha vždy potěší.:-)

2 0
možnosti
Foto

Však to máš za rohem:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS