Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Tak kocour Mikeš už to absolvoval. Před časem se o tomhle toxicky rasistickém stereotypu živě diskutovalo hlavně na Romea.cz.

1 0
možnosti
Foto

Nastesti prezil, jinak by nebyl na youtube.

0 0
možnosti
Foto

Rád Tě vidím, Dane:-)

0 0
možnosti
Foto

Jen abys někoho nenavedl.

1 0
možnosti
Foto

Taky mě to napadlo.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé téma, Honzo.R^

1 0
možnosti
Foto

Dík za čtení, Šári:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za čtení, Horste:-)

0 0
možnosti
Foto

Možná jste ovšem nezaznamenal že vydávání některých titulů zakázal správce pozůstalosti Dr. Seusse (společnost Dr. Seuss Enterprises). Tedy žádní aktivisté, žádný stát, dokonce ani Soros nebo Gates v tom nemají prsty ;-)

Na to má správce pozůstalosti samozřejmě právo. Můžeme se dohadovat co ho k tomu vedlo, můžeme vést polemiky, můžeme s tím dokonce i nesouhlasit, ale to je tak vše co s tím dá dělat :-)

0 0
možnosti
Foto

Právo na to samozřejmě má, jest ovšem otázkou, z nakolik svobodné vůle tak učinil.:-)

0 0
možnosti
JM

J53a89n 95M93a81r14e26k

7. 3. 2021 16:04

S tím rasismem v USA je to různé Honzo. Procestoval jsem celé a mnoho let pracoval na zakázkách pro USA. Sever, západ, jih, východ. V New Yorku v Central parku jsem hledal WC. To tam nenajdeš. Tak jsem pádil dál až jsem se dostal do Haarlemu. Tam seděl černoch před barákem a s úsměvem mi poradil jít do jednoho domu, kde WC byl. Vše bylo "vpohodě", jak se u vás říká. Dole v Louisianě v jednom "pubu" (od slova PUB...hospoda) jsem si dal večeři. Tam hráli čenoši kulečník. Byli tam i běloši a slyšel jsem tam spoustu vtipů, t.zv. "Nigger jokes" neboli vtipy na černochy. Jak "bílí" tak černoši se řehtali. V Georgii v Atlantě na služebce v půjčovně aut neměli "normální" auto k mání a tak mi dali luxusní Ford Victoria (tuším, že se to byla ta značka.) Omylem jsem sjel do černošské čtvrti. To byla chyba. Ale vyjel jsem odtamtud živej s trochu otlučeným autem. V San Franciskujsme se ztratili ve změti freeways (mimoúrovnové dálnice) a octl jsem se na takovém špatném místě. Nemohl jsem najít cestu ven Opodál hráli černoši v kostky. Oslovil jsem je "Gentlemen" Oni ztrnuli a slušně mně navedli z toho zmatku ven. Asi mně zachránilo to oslovení.

Když jsme žili v kanadském Calgary, kde se každoročně odehrávají kovbojská rodea (Calgary Stampede o tom bude blog), jsem šel v centru města po ulici a předemnou vidím, jak někoho vyhodili z hospody. Ten chlápek sebou plácnul mně pod nohy. Z hospody se ozvalo: "Tady hošánku žádný rasisimus nepěstujem, na to si táhni zpátky do tý vaší Alabámy!!" Čili jde o to, kde se octneš.

1 0
možnosti
Foto

Díky za obšírné doplnění, Honzo, ono je to asi v principu všude stejné, i když míra je rozdílná. Kdysi dávno jsem pobýval týden v Goteborgu a tamní známí mi říkali, jak je to tam bezpečné, mohu chodit, kam chci, jenom za žádnou cenu nesmím po setmění vstoupit do jedné čtvrti. Její jméno jsem už bohužel zapomněl.

0 0
možnosti
JR

J47a13n 59R93á48ž

7. 3. 2021 15:10

Přiznám se, že veden rasistickým stereotipem bych dnes nevstoupil večer do části Brna nazývané "Bronx" i když jsem tam vyrostl a přátelil jsem se s příušníky etnika, kvůli kterému se bojím tam dnes jít.

Jestli to není tím, že v době mládí jsme příslušníky toho etnika oslovovali " Ahoj Cigi" a oni nás "Ahoj Gadžo" a nikdo z toho nedělal problém. A byla to doba, kdy otcové kamarádů

většinou chodili do práce, neotravovaly tamní ovzduší neziskovky, které aby dostaly peníze nás přesvědčují, že musí Cikány, pardon Romy, učit i umývat si ruce.

11 0
možnosti
Foto

Taky jsme měli ve třídě jednoho, nic se neřešilo a on mezi nás normálně zapadnul.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem si nedávno koupil balíček 3 knížek Raye Bradburyho: 451 stupňů Fahrenheita, Marťanská kronika, Ilustrovaný muž.

Ta první na tomto staví, ale ty motivy se objevují i v těch dalších. Jak to ten chlap mohl vědět?

5 0
možnosti
Foto

To máte jako s Orwellem, ten taky uměl odhadnout budoucnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2127
  • Celková karma 31,30
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.