Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Já bych do země, kde mě dle průzkumů 80..90% občanů nechce, nesedne si vedle mě v autobusu, nechce mě za kolegu v práci, na ulici mě obejde veljým obloukem.., nešel.

1 1
možnosti
Foto

To je ale o něčem úplně jiném.

4 0
možnosti
TK

Všechno souvisí se vším. Levní zahraniční pracovníci snižují mzdy v profesích s nízkou kvalifikací natolik, že tito lidé, přestože poctivě pracují, mají často tak tak na byt a stravu. A nevycházet s penězi (se všemi důsledky, jako je třeba rozvod, neschopnost uživit děti..) je dobrý důvod ke špatné náladě.

2 0
možnosti
Foto

Je pravda, že snižují mzdy, ale pracují na místech, která by naši lidé nepokryli, i kdyby tam byly mzdy vyšší. Je pravda též to, že chudoba přináší spoustu negativních důsledků těm lidem a též společnosti. Ale není pravda, že by ty lidi, kteří tu takhle pracují nechtělo 80 až 90 procent občanů a zdaleka ne každý je považuje za někoho druhořadého. Dám příklad - rozbolí Vás zuby tak, že musíte nutně na zubní. Vyhnul byste se velkým obloukem ordinaci, kde pracuje doktor z Ukrajiny?

2 1
možnosti
TK

Ukrajinského zubaře v autobusu od Čecha nepoznáte, takže když jsem psal o těch, vedle kterých nechce nikdo sedět, tyto jsem jistě na mysli neměl. Stejně tak mnou zmíněné procento z průzkumu se přece netýká ani Ukrajinců ani Vietnamců, ale migrantů z muslimských zemí, to jistě víte.

1 0
možnosti
Foto

A to je prave to o necem uplne jinem.

0 1
možnosti

Vy tady pane Kuchaři mícháte několik témat dohromady. Migraci, zaměstnávání Vietnamců a Ukrajinců atd. a podle toho vypadají vaše závěry. Vietnamci a Ukrajinci například posílají peníze u nás vydělané domů rodině, takže to není o tom, že by zde přežívali za byt a stravu.

P.S. To, že zahraniční dělníci snižují mzdy ve firmách je částečně pravda. Asi by tomu tak nebylo, kdyby se u nás neválely doma desetitisíce lidí v produktivním věku a jsou to lidé, kteří by pracovat mohli, ale prostě se jim nechce a raději se nechají živit spoluobčany. Nevím jestli pracujete, ale mně je opravdu proti srsti, že chodím do práce, abych uživil sebe, svou rodinu a děti a kromě toho musím živit i výše uvedené lidi.

0 0
možnosti
JR

Tak zrovna Dopravní podnik platí řidiče setsakra dobře;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 30,06
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.