Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo....Honzo.... Proti mým vnitřním sympatiim k Tobě musím reagovat. Takovou nenávist k jiným narodnostem, jako jsou Japonci nebo Slováci bych u Tebe nečekal. Ty sám ve svém článku popiras demokracii. Zřejmě tak silně, ze kdyby to šlo tak příští rok slavime vítězného dubna první výročí. Bylo by to prezentováno jako studentské hnutí od deseti do osmdesáti let? Prazakova kavárna by zřejmě slavila vítězství. Naštěstí, a v to doufám, volby jasné promluvily. Já se opakuji, ale volby se nerozhodují v Praze. To ze Zeman bojuje s médii je absolutně v pořádku. Debilu, kteří píši a rozdělují národ za prachy je opravdu mnoho. To ze Babiš odstavuje od koryt vysavače peněz je v pořádku. Uvidíme za nějaký čas jestli to pomohlo. A pak jej můžeme hodnotit. Komunisty a SPD nemusím. Ale jsou tam řádně zvoleni a nedovolím hodnotit názor voličů. Nebo Ty snad ano? Že by lůza? Že by hloupý venkov? Prostí duchem důchodci? Geniální děti v ulicích?

Nesmysly o agentech STB a bojovníci typu Cibulky, to je demokracie? Lhaní o výsledcích soudu na Slovensku je v pořádku? Povím Ti, kdyby před časem se stal prezidentem "knize" tak budu nešťastný. Nikdy bych si ale nedovolil znackovat jeho voliče, nikdy bych neorganizoval demonstrace a nikdy bych tam neposilal děti! Doufám, ze nechceš tvrdit, ze děti Základních škol se samy rozhodly a vyšly do ulic. Není Vám přátele stydno?

Navrhuji udělat setkání blogeru na jiném uzemi než je Praha. Pojďte mezi lid a poslechněte si jak v krajich, okresech a obcích vládli socani, odeeska, lidovci i komunisté. Milý Honzo, i tak se těším na naše další setkání a slibuji, ze se zase nenechám strhnout k politické debatě. Je tolik nádherných věci v životě a politika je vytlačit nedokáže. Nebo snad ANO?

0 0
možnosti
Foto

Marceli, tak nevím, jestli jsem víc šokoval já Tebe článkem nebo Ty mě komentářem. Asi nemá cenu rozebírat to tady na dálku a ještě navíc ve veřejném prostoru. Můžeme se k tomu klidně vrátit na nějakém setkání, pokud si ovšem budeme chtít kazit náladu politikou. A nemysli, pár mimopražských jsem už absolvoval...

1 0
možnosti

Díky za odpověď, už nebudu otravovat. S referendem o EU a NATO nesouhlasím a ani Babiš s ANO taky ne. (To je právě těch 20%, které s komunisty ANO ne - ale zbytek: zvyšování důchodů, platů aj. aj. tedy oněch 80% pro lidi, to by za tichou podporu - ne za účast ve vládě nemělo snad vadit, zvlášť když s SPD B. nechce a ostatní strany jsou zcela "zabejčené", že ne. O nějakém doporučování tak či onak nic nevím. Sporných zásahů policie je dost - viz i např. Čapí hnízdo. Možná, že máte pravdu Vy, ale mě se zdáli ti ostatní chlapci ve frontě na Hrad takoví nijací, za 5 let se najde třeba nějaká osobnost. Ať se daří a už dosti tohoto, stálé zdraví!

0 0
možnosti

Ještě jednou se vracím na tento blog, protože Vás s dovolením požádám, pane Pražák, o vysvětlení, třeba mne přesvědčíte (to říkám jen ze slušnosti, myslím, že určitě ne): 1/ Jde o hodně - o co?, 2/ My nejsme v civilizované Evropě? Nebo jo?, 3/ Je nějak pošlapávána svoboda slova - jak a kým? Nemůžou si pro mne "podivní" novináři z Respeketu, Reflex, HN, Echa, E15 atd. psát co chtějí (což je průšvih)? 4/ Nejsem žádný milovník hlavy státu (jeho některé výrazy jsou jurodivé, ale trefné), ale byl jiný borec, který by měl něco jiného v sobě, kromě slušnosti? Máte-li možnost, přečtěte si dnešní článek spisovatele Vondrušky (někdy je až moc velký vlastenec a národovec, ale spisovatel vynikající) MfD o demokracii - popsal to perfektně!(Nebo, máte-li chuť na mém vedlejším blogu:"Takže, že by už někdo vbyhlásil Na zteč?!" či "Paradoxy pana Vaňka!" Stálé zdraví Vám i kočkám - to bez ironie -opravdu to tak myslím!

0 0
možnosti
Foto

Na 1. a 2. odpovím najednou, souvisí to spolu. Už i prezident připustil, že by se stavěl za referendum o setrvání/výstup z EU. Snahy SPD a KSČM o uzákonění takového referenda jsou jen předehrou k masívní manipulaci voličů proti setrvání, pokud by k tomu referendu opravdu došlo. KSČM jde též o vystoupení z NATO. Takže, jde-li o hodně, myslím právě toto, z té civilizované Evropy by nás to mohlo snadno dostat ven. 3. zatím jsou náznaky, nakonec někdo to tu komentoval, že v některých firmách je zaměstnancům "doporučeno" nekritizovat Babiše. Navíc, a to považuji za ještě horší, vzpomeňme například sporných policejních zásahů, které se odehrály při návštěvě čínské delegace před časem. 4. Nebýt na hradě současného prezidenta, pravděpodobně bychom se vůbec nemuseli zabývat otázkami, na které jste se zeptal v 1, 2 a 3. Takže podle mě by byl někdo jiný (Drahoš, Fišer apod) menším zlem.

Jinak zdar kočkám, o politice píšu dost zřídka a hlavně nerad, takže příště to bude možná zas o kočkách (nebo třeba o ženských:-)) Mimochodem, dneska jsem chtěl udělat reportáž z úmísťovací výstavy, ale skolila mě viróza, tak z toho sešlo. Nicméně zastoupila mě Klárka, jestli se chcete podívat, tak zde:

http://klaratumova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654491

Hezký večer:-)

3 0
možnosti
Foto

Hlásím, i já tu vše pročítal, jak článek tak diskusní příspěvky. Chci být aspoň trochu v obraze... Děkuji, Jene, za tuto možnostR^

0 0
možnosti
Foto

Horste, ono neni moc ocostat:( Diky

0 0
možnosti

O hodně skutečně jde a čím dál víc to připomíná "barevné revoluce", které jsme nebyli zvyklí vídat v demokratických členských státech EU.

Je zřejmě třeba si zvykat, že demokracie je k ničemu, když negeneruje ty "správné" výsledky.

"Demokratická ulice" prosazuje hesla a principy, které nic z aktuálních problémů země neřeší, pracuje se symboly.

Fico toho novináře nezavraždil a přesto byl vydemonstrován.

Takže až někdo v ČR - nedej bože - zavraždí třeba automechanika, dosáhne demokratická ulice na to konto odstoupení Zemana, Okamury nebo Babiše?

Ale možná že záminka k demonstraci není významná.

Je třeba vidět hlavně cíl a záminka už se najde vždycky.

0 0
možnosti
Foto

Srovnavat automechanika s investigativnim novinarem je trochu mimo, nemyslite?

0 0
možnosti

R64a87d60e21k 45Z65e85l10a

17. 3. 2018 7:51

No tady na vychode kde ziju(Valassku), bych se nechtel menovat Prazak 8-o

Mimochodem, to protestuji studenti s volebnim pravem nebo bez? !!Jestli bez,tak chapu, ze nemaji jinou moznost vyjadrit se....[>-]

0 0
možnosti

nuti vas snad nekdo do zmeny prijmeni? klidne si na Valassku zijte dal pod svym. krasnej kraj. krasny lidi!

1 0
možnosti
Foto

Politici, kteří se derou k moci, se pořád ohánějí tím, že byli "demokraticky zvoleni", tak co bychom jako chtěli, ne? Jasně, ale méně než polovinou voličů. Že ta větší polovina zvolila strany, které se bohužel nikdy nedají názorově dohromady proti ANO + SPD + KSČM, je tragédie, ze které nevzejde nic dobrého.

Napadá mne jedna ještě tragičtější paralela: v roce 1946, tj. v demokratických volbách, si 31% voličů vybralo KSČ. Co následovalo, víme všichni moc dobře. Už proto nelze mlčky přihlížet tomu, co tady provádí strany, které si "demokraticky zvolilo", pro mne zcela nepochopitelných, cca 48% voličů. Proč lidé "demokraticky" volí extrémistické strany a stranu zbohatlíka, který si jejich hlasy prachsprostě koupil? Tady je asi něco HODNĚ špatně.

Honzo, nemyslím, že by to studenti vytrhli, ale když se k nim přidají ostatní, kteří vidí, slyší a myslí, pak snad...R^

6 1
možnosti
Foto

R^Diky za koment, Pavli.

1 0
možnosti

J31a23n 64P28a94l93l19a91s

16. 3. 2018 20:44

Jene, jenom drobný přípodotek:

Včera jsme se na mariáši sešli 2 voliči Zemana a 2 voliči Drahoše. Užili jsme si príma večer a nikdo nás nerozděloval. To jsme fakt výjimky?

V Trevíru (Trier) brzy vztyčí sochu K. Marxe věnovanou ČÍNSKOU vládou. Hlavním řečníkem na slavnosti bude J.-C. Juncker. Kdo nás to táhne na východ?

A přiznám se, že kdyby děcka demonstrovala ve volném čase a ne místo vyučování, byl bych radši. Ale to by jich asi moc nepřišlo, že?

4 0
možnosti

Přesně, tady se dělá drama z prkotin, protože se máme moc dobře a už nevíme co bychom řešili.

1 0
možnosti
Foto

Čeho asi demonstranti dosáhnou? Na Hrad páka není. Mimořádných voleb? Jak myslíte, že asi dopadnou? Hůř než v říjnu. Tak čeho chtějí dosáhnout? Měli by jít domů a vymýšlet, jak mít do příštích voleb lepší kandidáty.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS