Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem nevolič a nevidím pořád žádný důvod, proč tam chodit, jedině, že by za to platili, aby mi to stálo za to sednout do vlaku a jet do Prahy.

1 0
možnosti
Foto

Člověk nemusí používat vysokou matematiku, stačí jednoduché počty. Pokud 40% oprávněných voličů se nedostaví k důležitým parlamentním volbám a mnozí se vymlouvají třeba na to, že strana, která se jim celkem zamlouvá, stejně nemá šanci se do parlamentu dostat, tak jsou hloupí až na půdu. Kdyby ti, kteří volit nepřišli, volit přišli a jejich hlasy se rovným dílem rozdělily mezi třeba 5 neparlamentních rozumných stran, tak každá z těchto stran by získala 8 procent a do parlamentu se dostala.

Češi, Moravané a Slezané jsou, co se politiky a vedení země týče, z velké části lenoši a hlupáci. Dovedou leda tak nadávat po hospodách a v diskusích na webu. Mnozí z nich nejsou ani schopni přijít k volbám.

Dost z nich jsou smradlaví závisláci, kteří se bouří proti zákazů kouření v restauracích a hospodách. Dokonce i celkem rozumný autor tohoto blogu, zde jednou psal, že je ač nekuřák proti zákazům kouření v restauracích.

Žiji již 40 let v zahraničí, stále však mám i české občanství a volit jsem včera byl. Volil jsem Svobodné. Viděl jsem jednou v TV rozhovor Petrem Machem o brexitu a zdálo se mi, že mluvil rozumně. Na emoční a nesmyslné argumenty proti brexitu reagoval věcně a po pravdě, například řekl, že dle mezinárodních GATT dohod není možno zvyšovat cla, jen je snižovat. Pro GATT viz

https://nl.wikipedia.org/wiki/General_Agreement_on_Tariffs_and_Trade

Moderátorka TV jen zmlkla. Tenkrát jsem se rozhodl Svobodné volit, i když vlastně dobře neznám celý jejich program a nevím, jak by se v parlamentu, popř. ve vládě chovali.

0 1
možnosti

STATISÍCE rodilých Čechů s českým občanstvím a českým cestovním pasem nevolí a volit nesmí. Za 28 let "demokracie" nebyli jejich "zastupitelé" ochotni svým spoluobčanům v praxi zajistit možnost korespondenční volby. NEBYLA "POLITICKÁ VŮLE".

Místo toho občanům, z nejrůznějších důvodů nuceným žít v cizině, nabídli právo volit na zastupitelských úřadech, s plným vědomím, že pro 90% oprávněných voličů to znamená znemožnění voleb se účastnit. Kolik z nich má možnost a finanční prostředky cestovat stovky a tisíce kilometrů z jejich bydliště do volebních místností na českých konzulátech v hlavních městech USA, Kanady, Austrálie a celého světa?

Tím se komouši, socani a jejich pohrobci, všichni s máslem na hlavě, zajistili proti opozici, aby se mohli nerušeně rochnit ve svých restitucích, šitých jim na míru, ve svých estébáckých, mafiáckých manýrách, tunelech, privatizacích, rozkrádačkách, dotacích a korupcích, které nikdy nekončí....., včetně nejčerstvější kauzy lithium.

0 0
možnosti

Zatím je to dobré. Extrémistické strany jako TOP a zelení jsou zatím pod pěti procenty, takže to vypadá, že to s lidmi ještě není tak špatné. Zbytečně jste se strachoval.

2 0
možnosti

Myslím, že je dobře, že vyhrál Babiš a Okamura šel nahoru, snad se profesionální, věční politici nad sebou trošku na chvíli zamyslí, proč to tak je.

0 0
možnosti

J71a87n 39P55a55v57e84l

21. 10. 2017 11:45

Vidím jediného extrémistu - Okamuru a jeho melody boys. Zbytek jsou jen *píííp*

0 3
možnosti

Volit jsem byl, i když nevím koho považujete za extremistu, a tedy zda jsem volil tak, jak si přejete.

Můžete volit strany, které po dobu vládnutí vysloveně lhaly svým voličům a vlastně všem obyvatelům této země, strany které odmítají zaplatit své dluhy, které se svým chováním blíží socialismu nebo třeba strany, ve kterých dovolili, aby zemi vládla premiérova sekretářka. Můžete volit strany, které slibují nesplnitelné, nebo strany jejichž jediným programem je špinit jiné strany.

A vy si dovolujete nějakou stranu v této špíně označovat za extremistickou?

Na závěr, chci napsat, že jestli chcete nadávat na ty, co volit nejdou, pak upozorňuji, že v této zemi prozatím platí, že nejít k volbám je taky volba.

2 0
možnosti

Splnil jsem si i se svým pejsanem, tedy do Prahy volit,pak projít pár ulic a parků a na chalupu do lesů;-D

1 0
možnosti

Domnívám se, že jít k volbám je morální povinností každého občana, ale již není morální povinností někoho volit - pokud pro něj samotného nemá žádná ze stran něco, co by se dalo nazvat jako morální uvědomění. Takže co byste řekl, pane autore, mně, který k volbám opravdu šel, ale do urny hodil prázdnou obálku? Jinak jsem se informoval, že můj hlas je neplatný, a nenahrává tudíž nikomu.

2 1
možnosti
Foto

Je vaše výsostné právo, jak se svým volebním PRÁVEM naložíte. :-)

1 0
možnosti
Foto

Psal jsem o rovnosti práva volit či nevoli a neoprávněnosti kohokoliv do toho zasahovat a pak jsem psal o tom, že když někdo agituje a někdo straší propadlými hlasy, tak by měl znát problematiku a neobnažovat tak svou neznalost - nemíním tím nikoho osobně.... jenže mi spadlo připojení a ztratilo se to. Nemám sílu to celé psát znovu, tak jsem to nahodil jen takto stručně.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS