Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poslední dobou zjišťují, že my tzv. normální začínáme být v menšině. Moje kamarádky, ať ošetřovatelka v LDN, recepční v nadnárodní firmě, dělnice u Babiše za almužnu, či lékařka vlastníci ambulanci, nebo okresní ředitelka Úřadu práce, se na tu máškarádu těší.

1 0
možnosti
Foto

Však mi "normální" snad nevymřeme:-)

0 0
možnosti
Foto

Po tom bych radši nepátrala, mohla bych tím zjištěním utrpět.;-) Dneska mi tři lidi řekli, ať jejich účtenku pošlu Babišovi. Chci zpátky na dovolenou!;-D

2 0
možnosti
Foto

To Ti nemůžu splnit, ale bude aspoň víkend. Doufám, že máš volno:-)

1 0
možnosti

O EET už nemá smysl psát. Vize 18 mld. Kč do rozpočtu + narovnané prostředí pro ty odvážné, jako příslib podpory jejich následného konání. Česky přeloženo - Jistě, nějaký nárůst nastal, každopádně nepodstatný. Naopak, podstatý nárůst zášti a novodobých forem třídního boje. Občan je v očekávání výhry - Absolutně si ale neuvědomuje, že už dávno prohrál ! Jde o zvyšování cen, cca o 10 % + hlavně to, že celkovou daňovou zátěží současné vlády je ubřemeněn na 70% ! Tj., on vydělá 100 Kč a na trrh jde s 30 Kč - pravda, něco může vyhrát ! Další povídka Š + G , Nechci slevu zadarmo ... :-)

9 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Musela by mi ruka upadnout, kdybych se do něčeho podobného měl zapojit. Celé EET je naprosto zbytečné a mám zato, že to je hlavně marketingový tah pana Babiše, na který mu spousta lidí skočila. Oslovila mne myšlenka pana Machka, jak to bude s loterií pro osoby mladší 18 let. O tom se totiž v žádném propagačním materiálu vůbec nemluví.

4 0
možnosti
Foto

Vidím to stejně.

0 0
možnosti

MF má nějaký roční rozpočet pro svůj provoz. Ten byl schválen v roce 2016. A z tohoto plánovaného rozpočtu, milý Jene, je placen jak provoz, tak i výhry pro loterii. Je tedy velmi naivní se domnívat, že kdyby loterie nebylo, tyto peníze by se dali využít třeba na takové domovy seniorů, organizace, které pomáhají tělesně postiženým nebo obětem domácího násilí. No prostě nedali, protože jsou v rozpočtu jiného rezortu. EET je vynikající myšlenka a loterie má prostě za úkol podnítit zájem lidí o to, aby EET účtenky od obchodníků vyžadovali. Protože bez spolupráce zákazníka / občana nebude mít žádný zákon ani pravidlo smysl. Mně se osobně zamlouvá, že má člověk šanci na výhru bez jakéhokoliv svého dalšího vkladu. A třeba to bude zrovna senior, nebo tělesně postižený anebo dokonce oběť domácího násilí.

2 5
možnosti
Foto

No, nejsem si jistý, jestli mělo MF před rokem vyhrazenou částku v rozpočtu na účtenkovou loterii, když nebylo jisté, jestli se spustí. Jinak i MF může ze svého rozpočtu podporovat potřebné, např. úlevy na daních a podobně.

1 0
možnosti
Foto

Na blog samozřejmě karma.

2 0
možnosti
Foto

Výhrada: Prezident je celý placený z našich daní, takže ta DPH a spotřební daň od něj, stejně jako od ostatních státních zaměstnanců, je jen dvakrát přelitá daň vybraná od ostatních lidí.

A nesmělý dotaz/konstatování: Podle zákona se loterie nesmí zúčastnit osoba mladší 18 let, los takové osobě nesmí být prodán. Znamená to, že žádný obchodník nesmí obsloužit mladistvého, když se každá účtenka může stát losem. Je to tak?

3 0
možnosti
Foto

Dobrý postřeh - v obou případechR^

0 0
možnosti

Účelem účtenkové loterie je až v druhé řadě, aby lidé vyžadovali účtenky, primární je aby se účtenky dostaly do rukou MF. Tam se porovnají se systémem EET a Babiš čeká že takto odhalí sofistikovanější metody falšování EET, jenže... Jediný způsob jak usvědčit podvodníka s EET je stejně fyzická kontrola. Babiš sice získá miliardy dat a dokáže z nich vyhodnotit amlou část potenciálních podvodníků, ale pak musí podvod dokázat - buď bude muset provést fyzickou kontrolu na místě (nejsou lidi, rozporů bude obrovské množství), nebo což se mi zdá pravděpodobnější - rozdá okamžitě pokuty a "živnostníku suď se s MF o tom, že někdo zfalšoval účtenku a poslal ji do loterie aby tě poškodil"... To samozřejmě nezabere, takže pokuty se zvednou na likvidční úroveň. Drobní živnostníci ještě rádi začnou zakládat društva (jistě na to budou dotace).

4 0
možnosti
Foto

Ještě je tu jedna možnost, jak tomu celému zabránit - ve volbách. Ale tady si naděje nedělám.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,29
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.