Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J36a97n19a 95M72a82j35o69v14á

24. 7. 2017 23:49

R^Honzo, do společensko-historických debat se neumím pouštět, hodně se spoléhám jen na to, co jsem tak někde nasála z prostředí, ale díky Vám za tohle zamyšlení. Opravdu.

2 0
možnosti
Foto

Jani, i já se těchto témat dotýkám jen zřídka, ale tohle mi nedalo. Díky za přečtení a komentář.

1 0
možnosti
Foto

A jen na doplnění, co nikde v masových sdělovacích prostředcích nenajdete. Palestínské úřady přiznaly vrahovi tři lidí doživotní měsiční rentu ve výší 3000 USD. Kdo z vás to má, milí humanisté a lidumilové. Tyto peníze jdou, jen tak mimochodem, z fondů EU, OSN, UNESCO a US Congressu určeným na pomoc ubohým palestíncům, trpícím pod krutovládou Izraele

5 0
možnosti
Foto

Každý stát si platí své vojáky i když vraždí civilisty.

1 1
možnosti
IZ

Malá ukázka výchovy palestinských dětí:

https://navratdoreality.cz/besidka-v-islamisticke-skolce-2479.html?t=83855#. Pokud se týká vyplácení odměn teroristům a jejich rodinám palestinskou samosprávou, více zde: http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=21527

1 0
možnosti
LP

1) V Izraeli se vraždí, i když se zrovna neinstalují bezpečnostní rámy. Důvod se prostě vždy najde. Hlavní důvod pro vraždu někoho je to, že je někdo žid. Ten, kdo věří tvrzení, že daný Palestinec vraždil kvůli instalaci rámů na Chrámové hoře, tak by si měl dát mokrý hadr na hlavu.

2) Ohledně zbourání domů teroristů a jejich rodin je potřeba si uvědomit, že Palestinská samospráva platí vrahům renty - vyplácí rentu vrahům židů, kteří jsou ve vězení a předpokládám, že vyplácí jednorázově nějakou odměnu i pozůstalým. Mrtví teroristé a vrazi jsou oslavováni a dávání za příklad. V palestinské televizi se k vraždám židů přímo vyzývá... Snažíme se zde hodnotit něco, co naprosto nemůžeme pochopit.

6 0
možnosti
PK

Četl jsem, že před léty zkoušel Izrael snížit napětí i jinak. Židovské ženy navštěvovaly arabské a snažily se o zvýšení porozumění, i něco jako spřátelení. Samozřejmě to krachlo.

0 0
možnosti
Foto

Nekrachlo. Tyto akce dále probíhají.

0 0
možnosti
Foto

Píšete:

Zjednodušeně řečeno kdyby radikální islamisté nevraždili Izraelity za to, že jsou to Izraelité, kteří nevyznávají islám a nepodřizují se jeho myšlenkám, nikdo by je neomezoval stavbou bezpečnostních rámů a netrestal bouráním domů jejich atentátníků.

Zdroj: http://janprazak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=615342

Problém je v tom, že nebyliomezeni jen radikální Islamisté, ale i zcela nevinní věřící.

Podobné akce jako ty rámy nejsou řešením,, jen zvyšují napětí v regionu

0 5
možnosti
Foto

My jsme též omezeni zvýšenými kontrolami na letištích a nikoho kvůli tomu nevraždíme.

Brány nejsou stoprocentním řešením, ale prostě zamezí tomu, aby tam šel někdo se zbraní, což nevinným věřícím jistě nevadí.

10 1
možnosti
Foto

Výborně Jene. R^

Zbourání domu teroristy, jehož rodina s jeho ohavností souhlasí, není uplatnění principu kolektivní viny.

Všichni zdejší mravokárci by měli zkusit žít trvale v nebezpečí občanů státu Israel. Mluvili by jinak.

15 0
možnosti
Foto

Víš, Tome, ono se to odsud z bezpečné vzdálenosti krásně mravokárá:-)

2 0
možnosti
Foto

Díky, že mě zpravuješ o násilnostech, které na titulcích zpráv ignoruju. Divím se snad jedině tomu, že tam detektory dali až teď.

5 0
možnosti
LP

V diskusi pod zmiňovaným článkem té, jejíž jméno nechci vyslovit, někdo napsal, že bezpečnostní rám již byl u vchodů pro turisty a nemuslimy a že bezpečnostní rámy nebyly dosud instalovány jen u vchodů na Chrámovou horu pro muslimy. Muslimové tak dosud byli pozitivně diskriminováni.

4 0
možnosti
DP

Ještě doplním o kolektivní vině. U nás v Evropě je to zavrženíhodný princip, ale v Ázii je v některých oblastech velmi rozšířený a někdy byl (i když je to historie, která je nám Evropanům proti srsti) i hodně funkční - třeba v Číně a nebo v Japonsku tento princip zajišťoval dlouhá období stability a vnitřní bezpečnosti a kupodivu i kulturního vývoje, i když se ten princip, alespoň ve východní Ázii, odebral do propadliště dějin,

2 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 30,65
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.