Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma za vynikající blog. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dík, radši píšu něco pozitivnějšího.:-)

1 0
možnosti
Foto

Josef Kalfus jako ministr protektorátní vlády nebyl díky svým stykům s protinacistickým odbojem odsouzen národním soudem, ale po r. 1948 přišel o majetek a jeho příbuzní nesměli studovat. Souhlasí někdo s tímto uplatněním principu kolektivní viny?

0 0
možnosti
Foto

Jestliže je tam dali právem a mělo to skutečně něčemu zabránit, tak proč je zase dávají pryč? Připomíná to politiku EU.neschopnost zaujmout pevný postoj a trvat na něm-protože takhle to může vypadat že to bylo spíš provokativní opatření než nějaká koncepční promyšlená akce

Izrael po nepokojích ustoupil, odstraní detektory kovů od Chrámové hory

Izraelská vláda rozhodla, že od vstupu na posvátný okrsek na Chrámové hoře v Jeruzalémě odstraní sporné detek

1 1
možnosti
Foto

Promiňte ale vy prostě o situaci nic nevíte ale o to více se snažíte jí komentovat. Jedinou snahou izraelských úřadů bylo zabránit eskalaci násilí. Proč nezmíníte, že ony turnikety jsou v Egyptě, v Mecce, kde poutníci každoročně musí podstoupit přísné bezpečnostní kontroly? Nehodí se vám to? Proč je to pořád jen Izrael, který na svém ůzemí chce bezpečnost. Víte například kdo platí všechny náklady na provoz, údržbu a opravy Chrámové hory? Je to Izraelská vláda. A ta nyní přišla s ultramoderní bezpečnostní technikou, která bude mnohem efektivnější nežli ty turnikety. Celý ten humbuk vyvolaný údajnými palestínci, a podporovaný některými novináři je směšný, protože od počátku se jednalo jen o dočasné opatření, které nyní pozbývá smysl. Kromě toho, Jerusalém je a zůstane hlavním městem Izraele, proto je na rozhodnutí vlády státu Israel, aby se o její bezpečnost starala co nejlépe. I v zájmu arabského obyvatelstva.

9 1
možnosti
Foto

Izraeli se nelíbí, že ho UNESCO označuje za okupanta v Jeruzalémě

Izrael se důrazně ohradil proti tomu, že ho Výbor světového dědictví UNESCO při probíhajícím zasedání v Krakově označil... celý článek

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/jeruzalem-chramova-hora-detektory-kovu-fc7-/zahranicni.aspx?c=A170719_160015_zahranicni_aha

1 1
možnosti
Foto

Jistě že nelíbí. Copak můžete být okupantem na svém území?

5 1
možnosti
Foto

4) Demolice domů rodin teroristů je aplikace kolektivního přístupu viny. Bez tohoto přístupu by bylo v Izraeli mnohem hůře. A s aplikací tohoto principu v Evropě by bylo mnohem lépe.

tady jsem dohledala komentář pana Popovského z něhož jasně vyplývá že s tím přišel on-já jen reagovala,možná zbrkle, kdo z vás v rychlosti ve snaze rychle odpověděť vždy všechno promyslí a napíše bez překlepů? jste zkrátka dokonalí tak poplivejte toho kdo ne a kdo uvažuje jinak-na slušnost demokracii a svobodu kašlete a šup na ní:-)

nevím proč nikdo nerozebírá třeba jeho výzvu, aby se to aplikovalo u nás?8-o

0 0
možnosti

Vy si nevidíte do úst. Přečtěte si tu diskusi znovu a zjistíte 2 věci.

1. Jak již víte, tak jsem uznal, že se zde nejedná o uplatňování principu kolektivní viny nejedná.

2. To, že máte jiný názor mi většinou nevadí, ale vaše urážky vůči ostatním diskutujícím a neschopnost uznat vlastní chybu - to už je na mě moc.

Od teď budu vás i váš blog ignorovat.

1 0
možnosti

R^ Kolegyně Pálková na kritiku odpovídá z pozice neomylnosti, že ji někdo nepochopil pro svou chabou mysl a nebo doporučuje ji nečíst. Nu, dobrá póza pro vlastní klidnou mysl; dále komentáře netřeba.

K Izraeli: u mnohých Arabů - muslimů není zapomenuto heslo z rané doby ustanovení státu: Zaženeme Židy do moře; a stále se o to snaží.

4 1
možnosti
Foto

pane Kulhavý u komentářů které byly věcné a autor mě seriózně upozornil na konkrétní faktické chyby, jsem reagovala snahou o nápravu a vzájemné vysvětlení stanovisek, pokud však někdo komentuje stylem pani co to plácáte za blbosti-tak ač to není můj styl odpovím stejně

příště budu tedy invektivy radši ignorovat neodpovídat

takže ano, omlouvám se že jsem se snažila odpovědět všem, netušila jsem že se jich dotkne když jim odpovím stejným způsobem.jakým oni přistupují ke mně, to je jak s dětmikdyž po vás hážou píseček ale když jim to oplatíte tak jste tašpatná vy.mslela jsem že mezi dospělými je to jinak

často jsem tu s někým nesouhlasila, ale buď jsem to dál nečetla a nebo to dala najevo ale tohle mě docela překvapilo

1 0
možnosti

Seredne se mylite pane Prazaku. Princip kolektivni viny ma Ceska Republika v Ustave statu Ceskeho. Na zaklade principu kolektivni viny bylo v letech 1945-47 vyhnano a o veskery majetek oloupeno vic nez tri miliony sudetskych Nemcu. Dekrety podepsane prezidentem Benesem jsou dodnes soucasti ceske ustavy.

Kdyby byly zruseny doznali bychom tim prinejmensim nemoralnost uplatneni prinipu kolektivni viny. Obavame se vsak, ze by mohl kazdy Nemec ktery se nikdy nedopustil neceho trestneho zadat finacni nebo jinou nahradu za konfiskovany majetek a tech byla tehdy jiste stejna vetsina jako u jinych narodu, ceskeho nevyjimaje.

0 2
možnosti
Foto

Tuto citlivou otázku jsem sem nechtěl plést, diskuse by se odvinula někam úplně jinam. Je to však pozůstatek 2. sv. války, ve které Němci používali princip kolektivní viny ve velkém. Takže na téma odsunu někdy jindy.

0 0
možnosti
Foto

K tématu kolektivní viny. Před pár minutami bylo zveřejněno video s matkou vraha, která doslova říká, že je na svého syna pyšná a prosí Boha aby byl brzo propuštěn. Prý je to hrdina.

2 0
možnosti
Foto

Třeba ho za někoho vymění. Podle mne by měl být vrah souzen a o trestu by měli rozhodnout pozůstalí jeho obětí.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že státy, včetně těch západních, válčí zásadně s principem kolektivní viny. Jen to neříkají nahlas a po vybombardování nějaké vesnice, nebo nemocnice suše konstatují, že došlo k politování hodnému omylu. Kolektivní vina se uplatňuje i u rozhodnutí našich politiků.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS