Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, těch nových spolků a klubů asi vznikne.;-)

1 0
možnosti
Foto

A to bude jen dobre, Klari:)

2 0
možnosti
Foto

Jene, je to super :-). Vlídná pohádka, na níž něco je. Minimálně tvůrčí svobodný duch. Kocourkov příliš horlivého zakazování a Kocourkov rezistence. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Ano, Marku, je to cele ponekud kocoukoidni. Lec pro me, cloveka, ktery se postupne meni v kocoura nic prekvapiveho:)

1 0
možnosti
JT

My Češi jsme velcí improvizátoři a na nás si jen tak nepřijdou. Věřím tomu, že čím víc se budou utahovat šrouby, tak minimálně na venkově, kde udrželi jakous takous lidskou pospolitost, budou fungovat ostrůvky svobody, čemuž úředníci říkají šedá ekonomika. Časem se tam přesune většina společnosti a manipulátoři a paraziti utřou hubu;-D Takže krásný senR^, zbývá jen realizace:-)

5 0
možnosti
Foto

A ta realizace bude na nas, obycejnych lidech, Honzo:)

1 0
možnosti
DV

D10a81v17i67d 68V56l81k

30. 5. 2017 16:25

R^Karma rozhodně

4 0
možnosti
Foto

Diky, Davide, pripijim na dalku pullitrem:)

0 0
možnosti
Foto

Tak mně to připadá spíš jako pohádka o nepovoleném podnikání a o nezdaněných příjmech.

A dotyčný Jarda jako Juro Jánošík moderního věku.

0 6
možnosti
Foto

Jiří, Vám by se líbilo, kdyby Vám šťourali do toho, co dáváte doma svým návštěvám?;-D

A mimochodem, o daně nemějte obav, takový smyšlený Jarda už samozřejmě nakupuje za ceny s DPH;-)

8 0
možnosti
RE

Proč pohádku Honzo, vždyť už to takhle funguje. Ten šiml ale takyuž nervózně řehtá...

2 0
možnosti
Foto

Romane, pohádku proto, že jsem to hodně zidealizoval. Ale třeba se jí to někde opravdu přibližuje, kéž by:-)

1 0
možnosti
VV

Prave u tech hosspodskejch si predstavuju, ze tusi ja by bylo riskantni desetileti nepriznavat zadne dane a ted najednou diky EET ano. Ostatne pokud nebyli uplne hloupi, za tech 27 let si museli nasetrit dostatecnou rezervu.

1 5
možnosti
Foto

H90a89n29a 36V34l20k13o72v49á

30. 5. 2017 13:37

R^Věřím, že Jardové už existují. Stejně jako Spolky, které pořádají zábavy....

9 0
možnosti
Foto

Určitě. A doufám, že si v zájmu svém a v zájmu obyčejných lidí poradí:-)

7 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Pražáku (karma pro vás R^), přesně takhle to bude a bude to správně. Škarohlíd a "pseudopoctivec" by mohl namítnout: " To je zase od lidu českého švejkovina a podraz na stát a na ty poctivě dodržující zákony". Jenže to by neměl pravdu. Pokud někdo začal s podrazy, tak je to právě stát. Tučné spotřební dani z cigaret se nebrání, to se hodí, když penízky tečou, takže zakazovat cigarety se jistě nebudou. Ale abychom byli "in", jak jdeme s dobou a děláme něco pro zdraví lidu svého, omezíme hospodské, aby ve svém zařízení museli dodržovat nesmyslné nařízení o nekouření (nesmyslné proto, že stačí vyjít ven a může se hulit o sto šest, takže za chvíli v hospodách bude ten nejčistší vzduch a bude se tam chodit místo na hory na ozdravné pobyty), omezíme jeho svobodu (co se s tím budeme malovat, však při provozování hospody má už tolik nesmyslných nařízení a omezení, že nějaké další už mu infarkt nepřinese). Nařízení o nekouření v hospodách je pokrytecké, nespravedlivé a nesystémové. Takže není divu, že se Jarda a spol. uklidí do soukromí. Jinde budou chodit poctivě ven, chvíli brblat a pak to ustane (samozřejmě, nemá cenu to pořád omílat, z čehož ostatní usoudí, že už si zvykli a jsou spokojeni a že je možné drtič svobody utáhnout o další závit). A příště v těch sterilních prostorech bez kouře (protikuřácký zákon), bez hudby (OSA), co dřív se nazývaly hospody, zakážou točit i to pivo (a když už, tak jedině europivo vybraných značek bude povoleno). Ale to už nám nebude vadit, všichni budeme zalezlí u Jardů v obyváku nebo v kuchyni (dle skutečné lásky či odporu k dýmu a cigaretám). A nemůžete se nám divit:-).

P.S.: Aby mě nikdo nepodezříval, že jsem zapšklý cigaretový závislák či kopu za tabákovou lobby, tak je třeba doplnit: jsem nekuřák a provozoval jsem nekuřáckou vesn

13 0
možnosti
JA

P.S.: Aby mě nikdo nepodezříval, že jsem zapšklý cigaretový závislák či kopu za tabákovou lobby, tak je třeba doplnit: jsem nekuřák a provozoval jsem nekuřáckou vesnickou hospodu, psal jsem o tom nedávno i blog: http://jaroslavandrysek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605600

6 0
možnosti
JK

"Hnutí (i)legálních kuřáků". Počítám, že by mohl mít místní kluby po celé zemi a tak tabákový i pivovarnický průmysl nabídne rozumnou slevu. Oficiálním odznakem je kouřící cigáro a jak známo, odznaky příslušnosti k hnutí lze zejména nosit všude na veřejnosti a do veřejných prostor, tak jako jiní nosí své placky, stužky, prsteny a pod.

Jenže zákon hovoří o plošném zákazu kouření ve všech vnitřních prostorech provozoven stravovacích služeb. Takovou provozovnou se pak rozumí jakýkoliv prostor potravinářského podniku, v němž je provozována stravovací služba zahrnující podávání pokrmů (včetně nápojů) určených k přímé spotřebě. Zákon se vztahuje na všechny podniky uvedeného druhu bez ohledu na skutečnost, zda jde o veřejnou či soukromou, ziskovou či neziskovou instituci.

Přeměnou na soukromý klub s určitou členskou základnou tak podnikatel neunikne spárům protikuřáckého zákona. Rozhodující totiž není formální označení provozovny, ale skutečně vykonávaná činnost. Pokud bude například podnik pod označením soukromý klub fungovat jako klasická restaurace s pravidelnou otevírací dobou a obsluhou, bude bezesporu spadat pod zařízení, na která se omezení kouření vztahuje. Zákaz kouření by nebylo možné obejít ani v případě, že by členové klubu za poskytnutou stravu neplatili, ale cena stravy by byla zahrnuta v členském příspěvku.

Zdá se že už u nás v obýváku jsou, pozvete známé či sousedy na oběd a jste v průšvihu a zahradní párty, oslavy narozenin, trampská osada, zabíjačka to samé, běda jak přinesete hostiteli dárek, nebo nedej bože dáte peníze.

Máme to, co jsme si zvolili. To nám pořád opakují. A vy co ! Taky ovce? ;-O

3 0
možnosti
  • Počet článků 2126
  • Celková karma 31,22
  • Průměrná čtenost 1304x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.