Diskuse

Vliv médií na xenofobii obyčejných lidí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo, budu se podle tebe řídit a přeji nám aby přestalo kapat z oblohy!! R^

1 0
možnosti
Foto

Hezky řečeno, Horste, děkuju:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Já jsem bohužel asi už tak naočkovaná s medii, že fakt muslimy nemusím. Když se, ale zamyslím ,že na netu kolují videa týraných hospodářských zvířat samozdřemně vybrané jenom ty nejhorší. Já vím,že všude to tak neni takže to bude podobné i s muslimy. Neni nic černobíle jenom.:-/ Měli by zůstat tam kde jsou a udělat si pořádek ve své vlastní zemi.

1 0
možnosti
Foto

Díky za komentář, Dani, ano, média vše líčí co "nejbarvitěji":-(. Přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
DB

media nejsou xenofobní...je to jen perfektní taktika....naočkovat do lidí strach...a nejsou to jen tyto atentáty..je to celá škála různých strachů, které jsou do lidí "pumpovány"...strach ze selhání, strach z oteplování, strach z války strach z policie, strach z finančního úřadu..atd atd....

Strach je jeden z důležitých předpokladů pro snadnou manipulaci.....člověk, který má strach a pocit viny, je snáze manipulovatelný...to je celý účel věci...a pak nás naše vládnoucí třída v pohodě a lehce domanipuluje tam, kde nás chce mít....a daří se jí to...bohužel....a podařilo se to i v UK

Ale článek nádherně napsaný...

3 0
možnosti
Foto

Tak to je. Díky za komentář:-)

0 0
možnosti
KK

"Proč to ta média takhle obsáhle, detailně a mnohdy emotivně dělají?....informujte o takové zavrženíhodné události věcně..."

Zvláštní, při podobných lamentacích často přemýšlím kde to ti pisatelé berou.

Nemám pocit, že by někdo v médiích rozdmýchával vášně, naopak vnímám zprávy o terorismu jako prosté věcné zpravodajství.

0 0
možnosti
JT

R^za článek samozřejmě karma. Jen doplním: podle mne jsou "xenofobní" především média, mají totiž strach (z neznámého), že by je bez strašidelné senzace chtivosti, přestali lidé sledovat a také razí linii lidi poučovat a vychovávat "správným" směrem. Mě už to přestalo bavit a tak je skoro nesleduju a optimisticky předpokládám, že takových lidí přibývá, a proto "xenofobii" médií dokážu pochopit:-)

1 0
možnosti
Foto

Jsi nad věcí, Honzo, a to je dobře. Díky, hezký den:-)

2 0
možnosti
JS

R^R^R^V podepisuji se pod Tvá slova, Jeníčku - lépe už to ani vyjádřit nelze.

Hru na lekanou odmítám hrát, protože když mně někdo do něčeho tlačí až příliš, šprajcnu se...

Užívej si pěkných nelekavých dnů :-)

2 0
možnosti
Foto

Díky, Jani.

BAF - že ses lekla;-D

Měj krásný kočičí den:-)

1 0
možnosti
VM

Do jisté míry máte pravdu, ale na karmu to není :-) . Pokud mohu za sebe, tak kdyby u nás mělo dojít k jednomu jedinému útoku muslimského teroristy, při kterém by zahynul jeden jediný Čech, je to pro mě dost velkou motivací proto, abych vyznavače tohoto zvrhlého náboženství odmítl. To samé, pokud by v jedné jediné škole meli přestat vařit dětem z vepřového masa, protože to pohoršuje islám, je to pro mě motivace vyznavače odmítat. Pokud já přijdu k někomu na návštěvu, také plně respektuji jeho pravidla, v zaměstnání respektuji pravidla majitelů, na úřadech respektuji pravidla úřadů. Tedy ano, kterýkoli příchozí, a je mi jedno odkud a jakou má barvu, třeba fialovou, pokud přichází s úctou a respektem k hostiteli a k jeho pravidlům, nevidím v tom sebemenší problém.

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že se shodujeme se v tom, že na lidi je potřeba pohlížet jako na jednotlivce a neházet je do jednoho pytle podle barvy pleti, vyznání a podobně. A taky v tom, že příchozí by měl respektovat místní zvyky a pravidla, ať už jde o soukromou návštěvu nebo o přistěhovalce.

1 0
možnosti
ZS

Souhlasím. Dopnil bych ještě to, že média krom neustálého omílání každého zločinu prokazují migrantům medvědí službu tím, že ve snaze o jakousi politickou korektnost zveřejňují např. národnost nebo jméno pachatele až se zpožděním, a v porovnání s předchozím zpravodajstvím jaksi pokoutně. Vzniká tak dojem, že migranti jsou nějakou preferovanou skupinou (podobně to platí o Romech).

2 0
možnosti
Foto

Jane jsi velmi decentní. Já bych je už dávno poslal někam... Xenofobie do vlastních řad uz tady totiž je. Média tvoří politiku a názor. Neznám smesnejsi slova než nezávislá média, objektivní média, politologové a další elity... Opravdu přibývá porno kanálů. Pánbůh s námi a zlé pryč říkával naše babičky. Rv[>-];-O

1 0
možnosti
VM

Já bych byl se slovem xenofobie opatrnější. Fobie je totiž neodůvodněný strach z někoho, něčeho, nebo z nějakého děje. Ale aby to mohla být fóbie, musí jít o neopodstatněný strach. A položme si tedy otázku, není dění "zatím" okolo nás dostatečným odůvodněním objektivního důvodu k oprávněným obavám?

3 0
možnosti
PP

P34a64v18e92l 57P17o63n60e16c

11. 5. 2017 23:08

Hlavní problém nepředstavují jednotliví muslimové ale nedemokratický systém, který začnou prosazovat úměrně tomu, jak roste jejich poměrné zastoupení v společnosti: https://goo.gl/5NtCbD

7 0
možnosti