Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo, děkuji za informaci, to v drahém Švýcarsku najdeš WC zdarma...R^R^

1 0
možnosti
Foto

Horste, nic jiného bych v takové zemi ani nečekal:-)

0 0
možnosti
Foto

Zdravím kolegy! Se smutkem v duši jsem musel do Moldávie a nemohl do Prahy. O "červeném " nádraží ví všichni své. I o přednádraží... otázka zní: kde je hygiena? Proč tohle zásadní porušení norem nevidí? Že by úplatky? V Praze? Nevěřím... když chceš otevřít hospodu tak na počet míst musíš mít kapacitu wc a umyvadel. Platí to ještě?

2 0
možnosti
Foto

Nějaké normy na to jsou, Mrceli, ale přesně je neznám, je tam cosi o dochozí vzdálenosti. Ostatní otázky bys asi musel položit magistrátním úředníkům nebo radnici Prahy 1:-(

1 0
možnosti

Jen jednou v životě jsem se spletla a pokusila se po návratu z Budapešti nočním vlakem na hlaváku vzít si taxika v tom jejich "tunelu". Vystřelila jsem odtud a radši si z vestibulu zavolala taxi přes dispečink. Parta drožkařů byla tak sehraná a taková mafie, že jsem měla hlavně kliku, že jsem Češka a tudíž jsem je jako zdroj příjmů nezajímala. Je to asi 10 let, už jsem se tam pak nikdy, nikdy neodvážila. Možná se to už zlepšilo, ale moc tomu nevěřím. Bohužel kolem nich procházeli všichni cizinci, co přijeli rychlíkem na Hlavní nádraží Praha. Taky se stydím, že to tak u nás chodí. Zdravím pane Pražáku.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. My taky radši z Černého Mostu volali firmu taxíků, se kterou máme dobré zkušenosti, přestože jich tam stálo několik připravených.

Přeji hezký den:-)

0 0
možnosti
Foto

Nemám ráda města. V Praze jsem byla poprve loni, vlakové nádraží plné obchodů bylo pro nás španělská vesnice. V Potrefené huse jsme si daly také pivo s netovou kamarádkou a z toho systemu wc jsem byla otrávená. Zlatá dědina. Máme v plánu ze sestrama si udělat výlet. Ale fakt nevím jestli si to užiju ten frmol města moc nedávám. Jinak krásné fotky a památky to zas jo.:-)

2 0
možnosti
Foto

Díky, Dani. Máte naprostou pravdu, na vesnici je daleko větší klid. Proto jsme se z Prahy před víc než 11 léty odstěhovali, ale stejně jsme s ní stále spjatí, jezdíme tam do práce.:-)

1 0
možnosti
Foto

Honzo, nejlepší je ta, jak jsi při ní ležel na zádech ;-D R^

2 0
možnosti
Foto

Ivko, to jsem se zrovna chystal fotit ten železniční most odspodu:-)

2 0
možnosti
PL

ZajímavéR^Já moc často do Prahy nezavítám a zatím mám na ní jenom dobré vzpomínky. Ale restaurace a podobná místa nenavštěvuji.

1 0
možnosti
Foto

A to děláte dobře:-)

0 0
možnosti
OU
Foto

S tím hlasováním nohama máte pravdu, ale má to jeden háček. Když tam přijdeme někomu naproti a zjistíme, že jeho vlak má zpoždění, nemáme moc na výběr, kam ty nohy nasměrovat. Buď můžeme stepovat v hale a plést se mezi páteční spěchající davy. Nebo můžeme vyjít ven do Sharewoodu a čelit pravidelným prosbám o bakšiš či sigáro. Případně si můžeme sednout uvnitř na zem, míst na sezení tam moc není a všechna bývají obsazená. A nebo si můžeme sednout venku, vmáčknout se na lavičku k bezdomovcům. Takže babo, raď:-(

1 0
možnosti
JR

J89a19r14a 42R78a20n30k

8. 5. 2017 0:01

Vychutnala jsem si prohlidku s Jitkou, dikyR^Ale WC za dolar, to uz jste nejdrazsi na svete:-).....to az si zacnou hoste stezovat, budou muset hygienici asi zavrit spoustu "hospod" a vinotek, znam jednu, kde se chodi do krovi.....na Bile Hore.

1 1
možnosti
Foto

Jaro, už tak se stydím, děláte mi to ještě horší:-/

1 0
možnosti
SH

Hezky napsáno, je to fakt bída. Za marži jak hrom si an ineumyjete ruce.

2 0
možnosti
Foto

Je to smutné, Sylvo:-(

0 0
možnosti
DP

R^V Potrefené Huse jsem se před pár roky na nádražní restauraci docela dobře a alespoň tehdy za rozumný peníz najedl, tenkrát mi dali záchodopapírek, který sem ukádal paní (asi Ukrajinka) záchodkové, která z papírku nebyla očividně nadšená, ale pustila mě dovnitř svého království.Tak dneska už , jak čtu, je to jinak a pro cizince ze západní a severní Evropy nepochopitelné. Jinak pražští taxikáři mají pověst i tady na severu, hodně článků ve zdejších novinách na téma turismus a Praha upozorňuje, aby si v případě potřeby taxíka turisti zavolali "radiové taxikáře", ti jsou údajně spolehliví. V roce 1998 sme s mojí ženou pobývali v Praze, u snídaně v penzionu sme se setkali s mladým párem z Austrálie, ti naříkali, že za taxi z letiště na Radlickou po desáté večer všedního dne tehdy museli zaplatit 1250Kč, to si náhodou i přes mého plíživého Alzheimera dobře pamatuji,;-) majitel penzionu jim říkal, že je taxikář pěkně vzal na hůl, což prý u cizinců není neobvyklé.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel je to tak, Dane, Praha si dělá spoustu ostudy. Taxíkáři dostali po výrazných excesech z počátku naštěstí nějaký strop na cenu za kilometr (tedy nějaký čas to měli, snad to platí stále). Ale i tak si na ně lidé musejí dávat pozor, někteří používají tzv. "turbo," krabičku, přes kterou taxametr počítá víc kilometrů než je skutečnost.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.