Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velice zajimave, hezke fotky...diky... jinak si na ty hochy z tech koncin pamatuji z 1967 a 1968.

1 0
možnosti
Foto

Honzo, hezky jste si pobyli. Je tam krásněR^

1 0
možnosti
Foto

Je, Pavle, díky za komentář:-)

0 0
možnosti
Foto

Poznala jsem dost Rusů, nejsou všichni burani a ti obyčejní - nezbohatlíci- v nás viděli Západ, že se prý máme lépe než oni. Pokud bych ve Varech nyní někdy byla a někdo mne chtěl předběhnout, klidně bych řekla- požálujsta, dolžno podoždať kak drugie. Víte, to stejné dělali Nemci při zájezdech nám u nich-předbíhali a ve Vídni dokonce pán, když nás slyšel mluvit mezi sebou česky, rozhrnul naši skupinku 4, i když měl místa vedle dost a řekl- Čechyše- švajneraj ( kdo neví, tak to je prasata). A byl nóbl oblečený, starší.

0 0
možnosti
Foto

Však ani my nejsme vždy v cizině úplní svatouškové. Teď už to není tak výrazné, ale po revoluci jsme dokázali být při nájezdech za hranice jak utržení ze řetězu.

1 0
možnosti

I já, ve Varech narozena přímo u Vřídla a žijící zde celý už poměrně dlouhý život, bych ráda přispěla svou troškou do mlýna. Zažila jsem Vary za socialismu i nyní. Rusky umím poměrně dobře a hodně, díky tomu že mám ve Varech malý penzionek, se s Rusy stýkám. Ano Rusové ve Varech vlastní většinu nemovitosti, což jim dovolují naše zákony, tak se nedivte. Stejné ruské nápisy na obchodech.Vary vůbec nejsou zdevastované, to ani náhodou, Vary jsou krásné i díky ruským penězům, je to tak. Že ruský majitel udělal z poloviny kavárny Elefant prodejnu oděvů (já jsem to doslova oplakala), to mu dovolili magistrátní úředníci a politici, kteří z mého pohledu neuváženě rozprodali městský majetek. Pak už je to jen o byznysu,že. Jinak běžní Rusové,střední třída, tedy ti, co já potkávám, Vary naprosto milují, sama někdy nechápu proč, přijíždějí sem opakovaně a na sociálních sítích se chlubí, kolikrát už ve Varech byli. K Čechům se chovají velmi přátelsky. Ano, je to jiná kultura, předbíhání ve frontách apod. Ale to jsou např. Číňané, nebo vůbec Asiati také, kdo s nimi blíže přišel do styku, ví, o čem mluvím. Tak asi tak.;-D

3 0
možnosti
Foto

Díky za doplnění a upřesnění:-)

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Jane. Otevřel jsi téma o němž mohu napsat knihu. Rusové jsou specifický národ. Chovají se jako burani. Myslí jako burani a oblékají se jako burani. Všichni mají univerzitu a nějak to nepomáhá. Stejně to jsou burani. Diplom se prý dá koupit za dobrou cenu. Mně vždycky nadzvednou lidí povýšení, kteří to svým chováním dávají najevo všem. Nikdy nezapomenu na Katalanske město Figueras. Říjen, teplo, fronta na vstupenky do muzea Daliho, asi 20 lidí. Všichni v pohodě. Najednou se kolem prožene dlouhý kožich a v něm blondýna. Přímo k pokladně. Lidé v šoku. Nad frontou ale zaznělo: что это? Русский никогда не змерзнёт? A představ si, že krasavice se zastyděl a zmizela. Třeba je to návod.

Nutno říct, že podobně se chovají Němci, když jich je víc. Stejně tak amíci .

Já to už pár let tady pozoruji. Odlišme Rusy od jiných národů bývalého Svazu. Tady aroganci potkáš málo a povýšenectví téměř vůbec. Nemůžete je více urazit když Kazacha nebo Gruzince nebo Ukrajince hodíte do stejného pytle s Rusy. Naopak tyhle národy a jenom tyhle, se při rozhovoru dokáží omluvit za 68.rok.

Jinak Karlovy Vary jsou hodně zdevastované. Bude to zřejmě tím, že nelze čekat od majitele, když ani doma v Rusku, nedokáže uklidit, že bude mít pořádek v KV.

2 0
možnosti
Foto

Díky za komentář, Marceli. Ukrajince potkávám dost často a vím, že se s Rusy nedají srovnat, žádné špatné zkušenosti s nimi nemám a vím, že to nemají jednoduché. O těch dalších (z jihu býv. SSSR) toho moc nevím, v článku jsem uvedl zmínku o nich od majitele toho penzionu, co jsme bydleli.

1 0
možnosti

Ahoj Honzo. Škoda, že ste sa so Soňou nezastavili a nepokecali ste s Tinou ako rodilou karlovaračkou. Zaiste by vám povedala o Varoch a histórii ďaleko viac. Pozdravujeme z Varov :-P

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Mariane, Sona rikala, ze tam bydlis, ale nechtela se bez domluvy predem vnucovat, tak to je skoda. Ale neni vsem dnum konec, neco vymyslime. Preji hezky vecer:)

0 0
možnosti
Foto

R^Honzo, díky za reportáž a fotky:-) Ve Varech jsem už nebyla hodně dlouho, naposledy před asi šesti lety (v době konání festivalu) a ani jsem zvýšený výskyt Rusů nezaznamenala.

1 0
možnosti
Foto

O festivalu tam určitě byl jinačí šrumec, Šárko. Díky, hezký večer:-)

1 0
možnosti
Foto

karma a za poslední fotku druhá:-)

2 0
možnosti
Foto

Díky za obě, ta druhá byla obzvlášť chutná:-)

0 0
možnosti
Foto

Honzo, dík za reportáž! Já bych se fakt nesmířila s tím, kdyby moje rodné město bylo ruské...naštěstí nejsem z Karlových Varů...

5 0
možnosti
Foto

A co bys, Zuzanko, dělala?

0 4
možnosti
Foto

Karlovy Vary jsou krásný, i když já si z nich z dětství pamatuju jen promenádu, Thermal a oplatky. To co se z nich stalo teď, je smutné:-/. Doufám, že takhle nedopadne celé historické jádro Prahy. Sice jsou místa, kde je preferován cizinec a ne našinec, ale pořád existují "tajné" ostrůvky, o kterých ví jen místní. Všechno nemůže být jen "o penězích". Díky za zajímavý článek a pěkný fotky.R^:-):-):-)

5 0
možnosti
Foto

Pavlo, ono to bude dost záležet na nás všech, na kterou stranu budeme směrovat naši zemi v různých volbách.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS