Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

R^...mno jo, dokud lidi víc vnímali přírodu a nebyli odtržení městským životem, nebyl problém... ale pak se ve městech začali nudit... a vymýšlet :-)

1 0
možnosti
Foto

...vymýšlet blbosti:-)

1 0
možnosti
LI

Výstižné, musím dohnat přečtení dalších článků...)))

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ skvele napsane. Ted uz konecne chapu, proc mame ve Spanelsku "dan ze slunce". Neni to proto, aby prodejci elektriny neprichazeli o zisky ;-D

2 0
možnosti
Foto

Jak se říká - všeho s mírou. I ekologie :-)R^

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak, Jene:-)

1 0
možnosti
OL

S těmi akumulačkami to ale nebyl dobrý příklad. Akumulačky jsou čisté, nanejvýš se usadí nějaký ten prach za nimi a ten se dá vysát. Dále se do nich pouští noční proud, což je pro síť asi výhodné. Ty kamna nejsou totiž jen elektrická, ale také akumulační a to by mělo napovědět.

0 0
možnosti
Foto

S těmi akumulačkami to bylo myšleno tak, že nečoudí jejich uživateli okolo domu, ale někde úplně jinde. Tam, kde se pro ně vyrábí elektřina, což si ten uživatel vlastně ani neuvědomuje.

3 0
možnosti
DB

Nejsem ekolog i když jsem kdysi napsal svočku na téma jak se strana stará o životní prostředí....psal jsme to tak aby bylo vidět, že se nestará. A bylo to vidět, viděli to i jiní no a pak jsem to viděl i já.

Uhelné elektrárny sice ještě pořád vyrábějí značné množství el. energie, a také tak naše atomové elektrárny. Jenže obojí je z hlediska životního prostředí a našeho života velmi škodlivé. A protože nemůžeme zavřít okamžitě všechny zdroje, které nám kazí životní prostředí, budete a je to proces a tedy postupné uzavírání takovýchto zdrojů.

V tomto procesu se budou "nečisté zdroje " nahrazovat čistějšími....například litiové baterie jako úložiště energie pro domácí fotovoltaiky, kotle s lepším spalováním a tak dále. Elektřina z vrtulí se rozmáhá a i fotovoltaiky by měly být téměř na každém domě

Vůbec to nevidím jako paradaox..jen jako proces.....proces nahrazování horších zdrojů energie za zdroje lepší, a to bez nároku, že by ty lepší musely být ty objektivně absolutně nejlepší....možná že v budoucnu nebudeme mít u nás vůbec žádné zásadní zdroje energie a budeme energii dovážet z Afriky nebo z řeckých ostrovů....je to přece jedno....stejně nakonec vyleze proud ze zásuvky....a jde o to abychom si výrobou energie neničili život ..to dělají uhelné elektrárny, a abychom si ani neničili život desítkám tisíc generací po nás...to může způsobit atomový odpad a jeho ukládání..na milion let

V procesu evoluce se vždy podařilo vymyslet nějaký nesmysl...který se pak neprosadil, a prosadili se nápady jiné..to je evoluce....a tak řepka může být velmi dobrý nápad a nebo také ne....ale to se časem ukáže.

Katalyzátor byl zaveden v kalifornii před cca 45 lety....a osvědčil se....a v Německu byl bezolovnatý benzín dotován tak, jako je dnes dotováno palivo s řepkou...stát si prostě naúčtoval nižší daň, aby výrobek byl atraktivnější....to je rozhodnutí státu..ale i stát dokáže vyrobit chybu....jako byla výuka množin namísto násobilky...a vrátilo se to zpět a učila se opět násobilka...

1 0
možnosti
Foto

Možná to napíšu trochu hloupě, ale pokud to vezmeme takto "darwinovským" způsobem, tak můžeme říct, že v průběhu evoluce musí dojít k milionu chyb, aby se nalezlo jedno správné řešení. A my lidé procházíme též evoluci, naše vymýšlení nových postupů a řešení není ničím jiným. Jenom bychom chtěli, aby bylo vše hned perfektní a ty chyby nám prostě vadí.

3 0
možnosti
JD

Celkem se s vámi dá i souhlasit, ale je to mnohem jednodušší: Naše rozežranost je neekologická. A momentálně neexistuje politická strana která by měla snahu tuto rozežranos trochu (i sebemíň) zkrotit. Naši zelení pouze dezinformují.

Např.: Pasivní domy. Jak někdo může nazývat pasivní dům který mimo běžnou el. přípojku potřebuje ještě vlastní elektrárnu pasivním? Je to o tom že skutečnost že panelák je nejekologičtější bydlení není politicky sexy.

Prostě všechno se podřizuje maximálnímu růstu, což jde přímo proti ekologii.

2 0
možnosti
DP

Já s "rozumnými" a racionálně uvažujícími ekology nemám problém,:-) ale ekologičtí fanatici me někdy a vlastně často dokáží pořádně "rozžhavit". :-/

2 0
možnosti
Foto

Vnimam to stejne:)

0 0
možnosti
Foto

R^Njn, občas to chce myslet. Když mi došlo, že biomléko dovezené z Francie vlastně moc ekologické není, už jsem ho víckrát nekoupila.;-)

5 0
možnosti
Foto

Tak to vis, Klari, nektere lidi hot myslet boli;)

2 0
možnosti

Jedna nejmenovaná ze strany zelených nepotřebuje elektřinu a bude se klidně na TV dívat při svíčkách.;-);-)

6 0
možnosti
Foto

Jezis, to mi uniklo, to je krasny;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 30,65
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.