Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jeden argument proti zákazu – ve čtvrtek přišli krom obvyklých zákazníků navíc i ti,kteří by přišli v pátek – takovýmasakr jsem za kasou dosud nezažil; no a další vyhladovělí chudinkové přišli v sobotu.

Jinými slovy – vinou poslanců budu mít méně peněz a měl jsem daleko náročnější práci. Za více práce méně peněz – to udělali poslanci pro mé dobro... Rv

2 0
možnosti

Ano. Nenapadne ... krucek po krucku ... prichazime o svobodu.

3 0
možnosti
Foto

Bohužel je tomu tak, Michale:-(

0 0
možnosti
Foto

Jsem na straně prodavaček a prodavačů. Honzo, od Tebe dobrý nápad to rozvířitR^

2 0
možnosti
Foto

J39a94n 79P54r80a36ž23á46k

28. 10. 2016 13:17

Diky, Horste, mas spravny lidsky pristup, ale protichudnym pozadavkum bohuzel vyhovet nelze:)

1 0
možnosti
Foto

Nechala bych to čistě na jejich rozhodnutí;-)R^

2 0
možnosti
Foto

J56a48n 26P83r91a54ž93á58k

28. 10. 2016 13:16

Tez bych to tak videl:)

0 0
možnosti
Foto

A61l54e39š 25M82e84r69t69a

28. 10. 2016 7:53

Koukal jsem se včera na zprávy v tv, stanici jsi už nepamatuji, kde byla ukázána taky taková mini anketa. Většina oslovených zákazníků i prodavačů s uzavřením prodejen souhlasila. Výsledky anket na tak malém vzorku respondentů nejsou jednoznačné a nejde je tedy brát jako směrodatné.

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, můj vzorek deseti oslovených byl skutečně malý. I proto jsem dal anketu sem pod článek, zde je už hlasujících o něco víc a výsledek může každý posoudit sám.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, jako pro zákazníka mi zavření nijak nevadí ani neomezuje a mám-li soudit podle toho, co se ve čvrtek tělo, tak soudím, že řetězce o žádnou závratnou tržbu nepříjdou, předzábobovat se je náš koníček. Navíc se domnívám, že někomu může i docvakout, že je lepší způsob zábavy, zvláště pro děti, než je umístit do jakýsi ohrady s kupou rádoby hraček a mít od nich pokoj. Co se týče zaměstnanců, pak je možný, že si někteří postesknou, že příjdou o sváteční příplatky, jestli jim je vůbec platí....takže, i když slovo zákaz zní strašidelně...v tomto případě souhlasím.

2 1
možnosti
Foto

Jaromíre, samozřejmě je lepší vzít děti někam ven než je nechat skákat na gumovém hradě v obchoďáku. Ale přístup k dětem nikomu nelze nadiktovat, rodiče jim zajímavý program buď připraví nebo nepřipraví a uzavřené obchody na tom mnoho nezmění.

2 0
možnosti
Foto

O tom, jestli bude v malém či velkém obchodě otevřeno a kdy, by měl rozhodovat výhradně majitel prodejny a nikdo jiný. V anketě jsem hlasovala proti, ale bylo to myšleno tak, že jsem proti státnímu zásahu do otevírací doby jakéhokoliv obchodu. Když majitel rozhodne, že bude otevřeno každou noc od druhé do čtvrté hodiny a sežene si prodavačky, tak do toho nemá nikdo další zasahovat.

9 0
možnosti
Foto

Víte, ono nejde o to, že ve svátek by se pracovalo, ale o to, že ty prodavačky pracují 7 dní v týdnu pořád a víkendy s rodinou jsou vzácné, málokdy celé.

Ještě ke všemu pracují na směny, takže pokud mají školní děti, je to obzvlášť nešikovné. Jenže většinou nemají na vybranou, z různých důvodů jinou práci nenajdou (a moc dobře placené to teda není).

A teď kvůli několika málo (doslova) dnech za rok tady budeme diskutovat o buzeraci? To není o slušnosti nebo vstřícnosti majitelů - jinak by se chovali jako u nich doma, ti majitelé, a bylo by zavřeno i v neděli.

Kdyby majitelé mohli, zrušili by i příplatky za svátky a nejlíp i dovolenou. Když to udělá v oboru většina, mají zaměstnanci smůlu a konkurence donutí udělat totéž i zbytek.

A nejde ani o kapitalisty, já ještě pamatuju 6 denní pracovní týden. Jak úžasné bulo, když zavedli každou druhou sobotu volnou! Občas to vylepšili směnou Národní fronty (no, kdy asi byla, v neděli nebo ta volná sobota nebyla volná, že) a svátky se nadpracovávaly, takže ve skutečnosti to vyšlo na jednu volnou sobotu za měsíc).

Když nějaké omezení stanoví zákon, platí pro všechny, ale dobrovolně tohle moc nejde. Nepřetržité provozy jsou někde potřeba, ale mělo by to být opravdu omezeno jen na obory, kde to je nutné. A za slušnou kompenzaci.

0 0
možnosti

Mě osobně na tom nejvíc štve ta nekoncepčnost. Prostě, pokud mi leží na srdci blaho zaměstnanců, tak proč jednoduše nevyhlásí zákaz práce o všech svátcích a nedělích, a úplně pro všechny, s výjimkou záchranných složek, a bylo by to alespoň spravedlivé. Takhle se můžeme ptát, proč zrovna obchody nad 200m, proč ne i ty menší, proč ne restaurace a jiné podniky, proč jen v některé svátky - proč 8.5. ano a 1.5. ne (WTF???).

Jinak co se týče obchodů, tak ten systém dosud bez zákazů byl naprosto ideální - kdokoliv kdo chce, může jít kdykoliv nakoupit, kdo nechce tak nemusí, obchod může mít otevřeno, kdy on uzná za vhodné, může mít zavřeno, kdy on uzná za vhodné, nikdo nikomu nezakazuje pracovat v obchodě ani nikdo nikoho nenutí pracovat v obchodě, kdo pracuje přesčas nebo o svátcích, dostane více peněz, kdo nechce, může pracovat jinde... ideální, co na tom komu vadilo? Jediný kdo chtěl vykázat činnost byl příslušný odborový svaz a pár politiků, kteří jim to sežrali i s navijákem...

8 0
možnosti

Dceru mám vdanou v Austrálii (Perth) a tam je to normální, že je o svátcích zavřeno.A to si představte, že když vyjde svátek na sobotu, tak je zavřeno už v pátek ( tam se slaví svátky, které přijdou na sobotu či neděli den před a nebo den po) a když vyjde na neděli, tak je zavřeno v pondělí.A NIKDO NEPROTESTUJE.

Austrálie se snaží udržovat rodiny pohromadě, takže tam rodiny vyráží na pikniky ( u nich se říká barbecue ) nebo na pláže.To jen v naší zemi se stalo módou chodit nakupovat do obchoďáků.

A kdyby tyto obchoďáky platily lidem stejně jako jsou placené lidi v zahraničí, tak by pak nebyly hlasy, že prodavačky přijdou o peníze.

Jsou profese kde se MUSÍ chodit o svátcích, ale bez nich by nemohl fungovat stát.

Po jednom zavřeném dni v obchoďáku ještě nikdo nezemřel hlady a žádný obchodník nezkrachoval.

2 3
možnosti
Foto

To je otázka, naše rodina drží pohromadě a žádné státní zásahy k tomu nepotřebuje. Proto by mě zajímalo, co je to za rodiny, když potřebují státní zásah, aby se nerozpadly a je to normální? Opravdu si doma říkáte, musíme být spolu, protože stát to nadiktoval a bez toho by to nešlo? Opravdu doma čekáte, až stát vyřeší, že jako rodina budete držet pohromadě a těšíte se, až to bude tak jako v Austrálii? To je opravdu smutné a rodiny skutečně musí být v obrovské krizi, otázkou zůstává, jestli lze krizi rodiny řešit zákonem.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS