Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Některé hospody (třeba Obzor na sídlišti Libuš) to vyřešily tak, že do nápojového lístku rovnou píší 0,46 l (i když sklenice jsou cejchované na půllitru).

1 0
možnosti
Foto

To je z pohledu zakazniku prijatelne reseni.

2 0
možnosti

Honzo, v tomto případě lze jen "ocenit" obratnost číšníka:-))

Ale chválím, že ses ozval. Tak by to měl udělat každý. Jinak se to ti hospodští nenaučí.

(četla jsem teď o žižkovské restauraci, kde při průměrně ceně 300,-kč za jídlo, účtují za 1l kohoutkové vody 59,- kč. Tam bych prostě nešla. To je nemravnost!)

4 0
možnosti
Foto

Marie, tak o te hospode nastesti nevim, tam bych nevlezl. Diky za komentar, mej krasny den:)

1 0
možnosti

P27e53t69r 74B42r33o59ž

18. 10. 2016 21:36

Hladinka je jen výmluva. Má být 0.5 litru. Jiná věc je šnyt (0.3 lt na jeden zátah do 0.5 lt sklenice), nebo mlíko - stejně 0.3 jako šnyt. Když chtějí čepovat podmíráky, tak ať si do nápojáku dají Hladinka, 0.45 lt, cena... a je to. Taková hloupá výmluva určitě na ČOIku platit nebude...

9 0
možnosti
Foto

J92a71n 20P13r44a78ž64á67k

18. 10. 2016 21:42

Šnyt je dobrá věc, u něj se s tím počítá a je fajn si ho dát na závěr jako takový "dezert." A mlíko, tak pro chuť, proč ne:-)

Jinak samozřejmě půl litru má být půl litru, o tom žádná.

2 0
možnosti
Foto

Chlapi Ukrajinu na Vás! Tady čepují vcelku poctivě ale moc se to nedá pít...

Nejstrašnější zážitek s pivem byl na Mallorce. Bar s bar pultem venku a mladá slečna tam čepovala pivo. Nu čepovala tak, že udělala první čep, pivo velmi pěnilo, a to co bylo nad okrajem sklenice nožem shodila do dřezu. Ani po pěti "krocích" nebylo pivo natočené z poloviny. Horko, ta správná žízeň, a ten mladý hňup jedno 4 dcl pivo "dělal" přibližně 15 minut. To bylo na dvě smrti. Jedna žízní a druhá smrt z bezmocného naštvání. Ani teď se nesměji, a to je už pěkných pár let.

Jane, prosím, vytvoř seznam, kam se dá v Praze jít na pěnu a tam zajdeme. Ano? Díky! 8-o:-)R^

1 0
možnosti
Foto

J64a80n 98P78r50a33ž50á59k

18. 10. 2016 20:38

Marceli, něco podobného jsem zažil v Maďarsku, už je to dávno. Pivo tam čepovali čímsi, co se blízce podobalo hadici na benzínce i s tou pistolí. S pěnou to bylo podobné, jak píšeš, ale navíc ještě strašně teplé. Ale bojím se, že by to pivo nebylo dobré ani studené a správně natočené:-(

Jinak mě napadá strašná spousta hospod, třeba dvě ve Vysočanech, v centru U Jindřicha, něco ve Vršovicích, na Vinohradech a na Smíchově. Taky je jedna čerstvě znovuotevřená na Čerňáku, kde mají bezkonkurenční nefiltrovaný sedlčanský Krčín. V těch Vysočanech (jméno si nepamatuju) mají zase dost velký výběr. Tak si pak vyberem a bude nám fajne:-)

1 0
možnosti
Foto

Buďte rád, že vám nevysvětlil, že piva je vlastně správně, ale ty sklenice jsou vytahaný.

16 0
možnosti
Foto

Inu, každá výmluva dobrá.;-D Dobře, že ses nedal!R^

5 0
možnosti
Foto

J10a88n 35P87r47a93ž57á62k

18. 10. 2016 19:14

Jitko, z vlasni zkusenosti prece vis, ze strelci se jen tak nedaji:)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý výčepní dokáže pivo načepovat na jeden zátah, aniž by to byl podmírák. A mimochodem, EET zaplatí vždy koncový zákazník. Kdo jiný?

6 0
možnosti
Foto

J25a25n 26P52r11a58ž26á44k

18. 10. 2016 18:04

Dokaze, pokud chce. V tom druhem souhlasim, ale pripada mi poctivejsi, resit to cenou nez spatnou mirou.

0 0
možnosti
Foto

To snad ne...;-O Ještě, že tohle nezkoumám, musela bych se rozčílit.;-)

3 0
možnosti
Foto

J65a92n 54P33r31a97ž84á55k

18. 10. 2016 18:02

Ono to jde i bez rozcilovani, clovek se muze ozvat i s usmevem:)

1 0
možnosti
Foto

Neměla by u pípy být váha, Honzo?R^ Nebo odměrka?

1 0
možnosti
Foto

J50a11n 33P67r44a39ž57á26k

18. 10. 2016 18:00

Horste, nemyslim. Spis si rikam, ze by stacila trocha poctivosti:)

3 0
možnosti

Nepiste to moc nahlas, nebo se to dozvi ministr financi a bude reagovat. finanzamt München IV uz dlouha leta pocita ze hospodskej vytoci z jednoho KEG sudu 60 litru piva. a podle toho ho zdani.

1 0
možnosti
Foto

J12a77n 39P92r59a89ž41á25k

18. 10. 2016 17:05

Uz pisu potichu uplne malinkymi pismeny;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS