Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J30a12n24a 86M86a26j60o98v21á

16. 10. 2016 20:17

Karma, Honzo, nemám, co bych dodala :-)R^

1 0
možnosti

Karma a přání, abych takových názorů jako Váš bylo v Čechách více.

Prostě nezevšeobecňovat a vždy vidět pouze jednotlivce.

Vzpomínám, jak se u nás v Německu psalo v obchodech u hranic "Češi nekraďte zde" a jak se to všem našim návštěvám hroooozně nelíbilo.

2 0
možnosti
Foto

J40a89n 35P59r90a57ž51á64k

16. 10. 2016 19:58

Díky za komentář, ono je to všechno o lidech:-)

1 0
možnosti

:-)R^ skvěle napsáno, Jene :-)

2 0
možnosti
Foto

Oni se chovají jen tak, kolik je jim dovoleno. My máme s nimi problém, oni s námi nikoli. Dostávají státem stanovené dávky, které už berou nikoli jako podporu k vyžití, ale jako přilepšení k živobytí. Kdo by to nebral...

Pokud by konečně nastala situace, že bychom je začali brát jako sobě rovné - tedy stejně, jako jsou bráni "gádžové" při požadavcích na státní příspěvky všeho druhu, bylo by vymalováno.

Chce to jen odvahu a podporu ze strany státu těm nebohým úřednicím, učitelkám na cikánských školách atd...

12 0
možnosti
Foto

J55a51n 30P18r84a47ž62á41k

14. 10. 2016 22:12

Trefně řečeno, Tomáši.

1 0
možnosti

Ja jsem jednou delal dozor na uradu prace. V vlastni zkusenosti mohu rict, ze Romove se skutecne chovali vyrazne hur nez vetsinova populace. To je proste fakt. S tim nikdo nic nenadela. Je ale taky fakt, ze nekteri jednodusi lide si na Romy stezuji tak nejak automaticky, stejne tak jako si automaticky stezuji na politiky a stejne tak je pro ne kazdy podnikatel automaticky zlodej. Je to skupina lidi, ktera tvrdi, ze v CR je bida a bude hur, ale vubec si neuvedomuji, ze problem je v nich a ze ne kazdy proziva jejich situaci. Ja poznal mnoho Romu, kteri na prvni pohled pusobi dobrym dojmem...ale bohuzel vsichni me vice ci mene zklamali. Zkuste se ale podivat na ceske zlocince v Britanii - to je jeden Rom vedle druheho. A pritom je to v zemi, kde neziji "hnusni rasisticti Cesi", kde Romove maji sanci dokazat, ze jsou to lide na urovni...Pred tusim dvema lety zde vysel clanek k nejakemu romskemu vyroci, kde Rom ci Romka popisuji, jak zili a jak zili jejich rodice...z toho pribehu se dozvite, ze kradez byla beznou soucasti jejich zivotu. A to nepsal zadny rasisticky Cech...Polozme si ale dve otazky...zda to neni prave ten duvod, proc je lide nemaji radi. Ze to nema co delat s odlisnym vzhledem a puvodem...a druha otazka, zda se od tech dob, Romove zmenili k lepsimu...Odpoved necham na vas...

10 0
možnosti
Foto

J44a46n 16P62r49a26ž69á74k

14. 10. 2016 14:05

Problém je zřejmě v respektování hodnot, které je u různých etnik různé. Zní to bohužel jako paušalizace, ale kompromisů lze daleko snáz dosáhnout u jednotlivců, u celých skupin si to dost dobře nedokážu představit. V takových případech hledám odpovědi v přírodě, je to jako se psi a kočkami. Můžete mít doma psa a kočku, kteří si na sebe zvyknou a jsou k sobě přátelští, ale obecně budou psi a kočky vždy nepřátelé.

Možná jsem to napsal teď trochu zmateně, ale snad mě chápete.

2 0
možnosti
Foto

My, tedy alespoň já, nemáme vůči Cikánům či Romům nic zakořeněného.

Jen díky jejich chování ale začínám pociťovat pořádný kořen

0 0
možnosti

Vyrostl jsem v pražské čtvrti, o které se dodnes traduje, že sem není radno chodit ani v poledne.Měl jsem spolužáky Cikány, spolupracovníky Cikány, s jedním kamarádem Cikánem jsem jezdil na čundr(byl kytarista od Boha).Někteří byli skvělí lidé, jiní zase šmejdi.Problém není rasový, ale sociální, bohužel rozdmýchávaný "neziskovkami", takto pokryteckýmí organizacemi, kterým jsou tito lidé ve skutečnosti ukradení, a jde jim pouze o tučné peníze od státu.Ten je neschopný si selektivně a tvrdě došlápnout na lumpy, takže se alibisticky schovává za "humanitu" a "lidská práva".Frustrace ve společnosti roste kvůli tomu, že na všechny není často uplatňován stejný metr.Takže se ptám: Cui bono, cui prodest ?

21 0
možnosti

no ono je rozdíl,když je jeden ,nebo jsou v partě

6 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,27
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.