Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo, ty máš takové jištění před vydáním naostro, že se já, se svými chybami v knížce, stydím. Ale je to tak provozní slepota ;-DR^

0 0
možnosti

Jsou články, kde přehlédnete chybu, protože jsou zajímavé a u autora ji nečekáte.

Jiné je to v diskusích. Slušný člověk diskutuje slušně, ale může se "uklepnout".

Zuřivý oponent potřebuje urážet, nějaký b.bý pravopis ho nezajímá.

Pane Jene, tak to beru já. Pište v klidu dál.

(Kolik mám chyb v tomto příspěvku?;-))

2 0
možnosti
Foto

Paní Věro, ať koukám, jak koukám, žádnou tam nevidím.:-)

Ale pravda je, že ti "kritici za každou cenu" někdy používají gramatické chyby jako náhradní cíl, pokud jim dojdou věcné argumenty.

Jinak je nejlepší dělat si z vlastních chyb legraci, jako jste ostatně učinila svou otázkou, i když jsem tam nic nenašel.;-D

0 0
možnosti
Foto

Jojo shovívavosti a nadhledu je nám třeba. Sice si taky někdy rejpnu, když něco vyloženě praští do očí, ale uvědomuji si kolik chyb zůstává v mých textech. Zvláště když třeba strávím půlden nějakou netovou komunikací, kde psaní přizpůsobuji hovoru. To pak nějaké čárky neřeším vůbec, maximálně tak odděluji části vět třemi tečkami. Když pak po sobě čtu, co jsem pustil do éteru, děsím se.

1 0
možnosti
Foto

Jo, rejpnutí s humorem je v pohodě, člověk se chytí za hlavu a odpálí též s humorem, pobaví to i ostatní čtenáře. Nebezpečné je, když se někdo začne rozčilovat s vážnou tváří - mohl by si přivodit infarkt;-)

0 0
možnosti
Foto

Honzo, ani nevíš kolik myšlenek v podobném tématu honí se mi hlavou.;-D;-D;-D Krásní (ý) víkend ;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Pavle dík, též Tobě krásný víkend:-)

0 0
možnosti
Foto

Kamaráde, s těmi čárkami a houbami to máme stejné. I s jinejma věcamaR^;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak to je dobře, Horste:-)

0 0
možnosti
Foto

Zlatý slova, Honzo! I já se někdy stydím, co že to dokážu vypustit...no ale někdy je to dost problém, číst některé příspěvky, kde se to chybami jen hemží a zůstat klidná a vyrovnaná.;-)

1 0
možnosti
Foto

Zuzano, to máte pravdu. Ale lepší je se těm chybám smát, než se nad nimi rozčilovat. Tedy myslím i těm cizím, ale hlavně těm vlastním:-);-)

1 0
možnosti
Foto

Honzo, moc krásně napsaný.R^ Životní omyly a chyby, jsou daleko horší, než nějaké y, i;-)

2 0
možnosti
Foto

Jasně, Jitko, kdyby stál život jen na ypsilonech, tak by to byla nuda;-D Měj krásný den:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Občas si musím připomínat, že od jazykových korektur tu nejsem. Notabene já a mě/mně, velká písmena, interpunkce... snad aspoň v i/y chyby nedělám?;-) A to jsem mívala z češtiny jedničku.8-o A souvětí ala Hrabal, no comment... O překlepech z mobilu radši nemluvím, i já mám problém se trefit, a víš, jaký mám ručičky.:-) Obě levý!

Ale mám jednu zkušenost, text plný hrubek se špatně čte. Před pár lety jsem vedla práci studentce, která buď skončila s češtinou ve druhé třídě ZŠ, nebo byla mírně dys-. Musela jsem si to vždycky opravit, abych byla schopná najít ty podstatnější odborné chyby. Snížila jsem se i k použití červené barvy na ty hrubky, ale v každé nové části měla plno chyb, jaké ukáže i korekce ve Wordu. Nakonec obhájila za 1.:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak vidíš, měla jsi zásluhu na její jedničce, dostaneš pochvalu do žákajdy;-D

1 0
možnosti

kazdoblogova story. i kdyz se snazim, unika a pak se tesim, ze na ne nekdo upozorni... vim tak, ze fakt cetl...takze nechat par preklepu je zdravy, Jene!

2 0
možnosti
Foto

Marku, to máte jako se sterilním a nesterilním prostředím. Když někdo doma uklízí tak přepečlivě, že se jeho ratolest nedostane do styku s vůbec žádnými bacily, tak pak hned zákonitě něco venku chytí, protože nemá dostatečnou obranyschopnost. Takže pár chyb vlastně články zoceluje;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS