Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

To už by mohli chtít také poplatek za každý zakoupený reproduktor, protože jeho majitel může přehrávat hudbu nahlas a může to slyšet někdo jiný než on. A jde tedy o veřejnou produkci hudby.

A co majitelé sluchátek? Dost často se v mhd setkávám s lidmi co mají sluchátka, myslí si, že poslouchají jen oni sami a ve skutečnosti to nedobrovolně poslouchá celé okolí do vzdálenosti 1 metru a v některých případech je to tak hlasité, že to slyší celá tramvaj nebo autobus.;-D;-D

Sice si dělám legraci, ale vzhledem k tomu co se děje to je klidně možné.

0 0
možnosti
Foto

R^Co by dnešnímu spolku říkali otcové zakladatelé, například Karel Hašler?

Slyšel jsem také od někoho název OSA NOSTRA :-). A to se ptám, kdy se začne vybírat třeba za produkci u táboráků v lese?:-P

1 0
možnosti
Foto

OSA Nostra - to je výstižné;-)

1 0
možnosti
Foto

Jane, vybral jste téma, které pošle na psychiatrii nás a bohužel ne "šmejdy". Navrhuji Vám přiznat pomyslné autorství za název šmejdi. Je to přesné. Zní to lépe než OSA. Osa je synonymum středu, kolem kterého se vše točí. Kolem šmejdů by se nic točit nemělo. O to víc mne štve, že ve vedení šmejdů je i Michal Prokop se svými kámoši. Byly časy, kdy jsem chodil na jeho koncerty a měl rád jeho muziku. Teď, zřejmě na důchod, je i tohle dělat dobré. Šmejdi mají zajisté příjem, který bude pozoruhodný. Určitým způsobem mi to připadá jako morální prostituce. Jane, karma jako vždy.

1 0
možnosti
Foto

Marceli, díky. Ale jak už to u takovýchto článků bývá, byl bych mnohem radši, kdybych ho vůbec nemusel psát.

0 0
možnosti
ZK

Jane, výborný blog, vidím to naprosto stejně... právě jsem si pustil z archivu ČT Události, kde byl předseda představenstvy OSy Roman Strejček a oponentem Ivan Bartoš - předseda Pirátů... to byla ukázka neuvěřitelné demagogie z úst Strejčkových a racionální logiky vycházející ze selského rozumu Ivana Bartoše.. doporučuju zkouknout;) ... je to legální rozkrádání našich peněz, de facto všech občanů...neziskovkou - "kolektivním správcem" tak si říká OSA, která si každým rokem mezi pár desítkami lidí rozděluje nekřesťanské odměny... vše posvěceno zákonem, jak jinak? ...

1 0
možnosti
Foto

Zbyňku, díky za tip, rád si to najdu.

0 0
možnosti
Foto

Mě to svým stylem připadá jako lumpárna a jen podporovaný byznys, připomínající legalizaci loupeží. Honzo, díky za zveřejnění.

3 0
možnosti
Foto

Pavle, napadá mě dokonce i klasické označení "šmejdi" Díky za komentář.

2 0
možnosti
Foto

Logika postavená na hlavu? Honzo R^

1 0
možnosti
Foto

Nojo, Ivko, tak uz to tady holt obcas chodi:-(

1 0
možnosti
Foto

R^A co když si na to CD vypálím třeba... nějaké svoje dílo? O tom, co platím a nevyužiju, radši nepřemýšlím, protože bych na té psychiatrii asi skončila. A oni tam neberou s kočkama.;-(;-)

1 0
možnosti
Foto

Tak jo, skoncime tam spolu a kocky tam nejak propasujeme;-D

1 0
možnosti
Foto

Pane pražský občane, líbí se mi, že jste ve VOBRAZE. Je vidět, Honzo, že nečteš jen blogy. Já už nezvládám pomalu ani tyR^

1 0
možnosti
Foto

Horste, tak Ti nevim. Mozna bych v tomhle pripade radsi v obraze nebyl;-)

0 0
možnosti
JF

Nebojte pane Pražáku, ono to k tomu směřuje.

1 0
možnosti
Foto

Lze to predpoklada s pravdepodobnosti, ktera se limitne blizi 100 procent.

0 0
možnosti
MT

Jak jsem pochopil z jednoho rozhovoru s "panem OSA": ten poplatek není výpalné za nelegální kopii díla, ale za to, že si uděláte vlastní legální kopii legálně zakoupeného díla, aniž byste se museli dovolovat autora. Což je jistým komplikovaným způsobem ještě jak takž pochopitelné.

A pokud prokážete, že na médiu nemáte a nebudete mít žádnou kopii žádného cizího autorského díla? Odpoveď zní "mumly mumly, dyť ten poplatek je malej".

A křehká logika je fuč:)

Rozhovor: http://tinyurl.com/zms2kzv

4 0
možnosti
Foto

No ja nevim. Predpokladal bych, ze kdyz si koupim nejake album, tak si kupuju pravo ho poslouchat a bude uplne jedno, kde to budu delat. Mozna predpokladam logicky, ale asi holt blbe.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,27
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.