Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám kamarádku, která vyniká posíláním takovýchto zpráv. Je to zkušená lékařka a už po třetí jsem od ní dostala "jedovaté jogurty" v různém znění, dnes i se jménem a adresou výzkumné laboratoře. Už jsem tak zblbla, že jsem pročetla jejich stránky a samozřejmě se věnují zcela něčemu jinému než výzkumu jogurtů. Jen jsem zapřemýšlela, co kohosi pudí, takový článek napsat. Napadlo mě zda nejde o negativní, tedy nekalou reklamu, protože jsou přímo označeny firmy, které vyrábějí jedovaté a doporučovány firmy, které produkují zdravé jogurty. Jindy může jít skutečně o zábavu, pro pisatele musí být radostné jak se ten nesmysl šíří. Starší ročníky možná vzpomenete na měření telefonní šňůry. Když jste volající telefonní společnosti ohlásili pečlivě změřenou šňůru, bylo vám řečeno: "Tak to je dost dlouhá, abyste se na ní mohla oběsit" a následoval hurónský smích. Oblíbené byly i jiné vtípky, kdy jste cosi počítali nebo něco někam přenášeli, jak si matně pamatuji. Někoho může bavit i šíření paniky a konspirační teorie. Další vysvětlení mě nenapadá.

1 0
možnosti
Foto

Víte, že jsem o "hoaxovosti" těch přívěsků po vašem článku zapochybovala.;-);-D

2 0
možnosti
Foto

Nu, některé možná určité prvky hoaxovitosti vykazují;-D

2 0
možnosti
Foto

Jako děti jsme se bavívávávali hoaxy např. o tom, že kdo spolkne žvýkačku, bude nadosmrti koktat.

Moderdní hoaxy jsou sofistikovanější. Občas se od jedinců, kteří neumí používat myšlení v souvislostech, dočtu nějaký pěkný hoax i o sobě.

1 0
možnosti

Hoaxy tady byly dávno před internetem, o jednom z nejznámějších napsal profesor Arthur Butz ve svém díle "The Hoax of the Twentieth Century".

0 0
možnosti
Foto

Jsou lidi, které rozesílání podobných mailů vysloveně baví. Tak jako jiní chodí na různé sociální sítě (včetně iDnes.cz), tito ve volném čase studují a přeposílají kolující materiály, nejlépe všem, jejichž adresu mají uloženou v kontaktech. Jediná účinná obrana je filtrování pošty. Vřele doporučuji.

3 0
možnosti

Přiznám se, pane Pražáku, že jsem o tomto internetovém nešvaru doposud nikdy neslyšel. Děkuji Vám za info. R^

Jinak, co se týče chystaného plošného zrušení zdejších blogů, z důvodu jejich nízké návštěvnosti a z ní plynoucí nerentability, tak k němu, bohužel, skutečně dojde. Mám to čerstvě potvrzené od své maminky, zdejší VIP blogerky.

S největší pravděpodobností k němu nedojde až 31.12. 2014, jak bylo plánováno původně, ale již k poslednímu září tohoto roku. :-(

Hezký večer. F.F.

3 0
možnosti
Foto

Já už o tom psal asi před dvěma lety. A své známé na hoaxy upozorňuji, ale přesto se najde dost lidí, kteří tomu prostě věří... Ale já si nějaký "hezký" hoax rád přečtu a mnohdy se dost bavím. Autoři hoaxů jsou někdy dosti kreativní. Ale přesto máte karmu...:-)

0 0
možnosti

Hoaxy jsou super, směju se, když nějaký pěkný potkám a ještě víc, když mu, třeba jen na chvíli, sám naletím :-) Co je děsné jsou škarohlídi a životní zamračenci, kteří povedené hoaxy nedovedou ocenit a nejraději by je zakázali a autory zavřeli :-P

2 0
možnosti
Foto

Je třeba dělat stále a stále osvětu.

Pořád zjišťuji, že moji známí rozesílají HOAXy dál a dál.

A dělají to i poměrně chytří a vzdělaní lidé.

Tak dík za každý článek.

P.S. ale když uděláte takový nadpis, tak ti rozesílači si to ani nerozkliknou. Neznají slovo hoax....

1 0
možnosti

Spousta v civilním životě chytrých a vzdělaných lidí je na internetu úplně, ale úplně nejpitomějších a chovají se tam jak dobytek.

0 0
možnosti

P44e90t37r 57N80ě76m90e16c

3. 3. 2014 22:11

Popravde znam jediny z uvadenych hoaxu ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,28
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.