Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K tomu sdělování osobních údajů:

Oblíbenou činností je žaloba o peněžní částku, kde žalobce je ze zahraničí (třeba z Kypru nebo Šalomounových ostrovů).

Možné výsledky:

- uděláte procesní chybu (např. nereagujete na platební rozkaz), projedete to a vaše peníze putují na Šalomounovy ostrovy.

- neuděláte procesní chybu (např. včas podáte odpor), ke sporu si vezmete advokáta a své náklady řízení a náklady na své právní zastoupení pak můžete vymáhat na Šalomounových ostrovech.

0 0
možnosti

Autore, pokud tento SPAM má charakter tzv. nugerijských dopisů (například, že jste zdědili pohádkovou sumu po někom, kdo zahynul při havárii vrtulníku v Mexiku, akorát odesilatel neví, jak se teda ten dědic jmenuje), tak je to SCHVÁLNĚ udělané tak, aby na to odpověděli jen opravdoví hlupáci.

Jinými slovy, spammer NEMÁ zájem, aby mu hned v prvním kole odpovědělo co nejvíc lidí. O ty, kterým to v hlavě jen trochu křeše, vážně nestojí.

Proč?

Protože by s nimi musel komunikovat, to cosi stojí (přinejmenším čas a poštovné) a pokud by mu hned na začátku odpovědělo mnoho lidí, kteří nejsou opravdovými hlupáky, pak by zde bylo větší riziko, že čas, invence při té komunikaci a poštovné by přišly vniveč, ježto tito lidé by nejspíš odpadli.

Proč to píšu?

Osvěta je fajn, akorát nevím, jestli zabere zrovna na cílovou skupinu těchto e-mailů, tedy na ty, o něž má spammer opravdový zájem.

0 0
možnosti
Foto

To je věc názoru, zabere-li osvěta byť u jediného případu, pak měla smysl:-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,27
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.