Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Milé dámy, račte si vybrat

Je libo Ferdu mravence nebo Ředitele zeměkoule? Což takhle Donchuána, Pana hospodu, nebo tu Tichou vodu, co břehu mele? Případně Managera, Tatínka či prostě Partnera do nepohody? Možností je spousta, jen některé z nich se trochu těžko hledají.

S podobnou nadsázkou, jako v článku „Mužský pohled,“ v němž jsem si dělal legraci z žen, se nyní pokusím oplatit podobnou mincí nám mužům a dát naším potenciálním partnerkám na výběr z několika různých typů.

Ferda mravenec
Výhodou mužů, kteří si zaslouží toto označení, je jejich šikovnost, kterou vynikají nad ostatními. Zvolíte-li si za partnera Ferdu mravence, ušetříte nemalý peníz z rodinného rozpočtu za opravy či nákup nových domácích spotřebičů a jiného zboží. Muž Ferda mravenec, práce všeho druhu, mnohé opraví nebo dokonce sám úspěšně vyrobí. Soužití s ním vám však může přinášet i jistá rizika, neb Ferda bude věčně něco kutit u sousedů a na vás samotnou mu nebude zbývat moc času. Ohrožena může být i kvalita intimního života, zkuste si například představit milování s někým, kdo je myšlenkami ponořený do útrob automatické pračky. Budete-li mít na výběr z několika Ferdů, zvolte takového, po jehož každém kutilském výkonu nebudete muset dva dny uklízet.

Ředitel zeměkoule
„Všechno vím nejlépe já sám, pokud mě budete dostatečně obdivovat, milerád vám s čímkoli poradím.“ Touto větou by se ve stručnosti dalo vyjádřit, jaké mínění má Ředitel zeměkoule o své vlastní osobě. Občas se stává, že vás může ve vaší slabé chvilce tímto přístupem okouzlit a získat si vaše srdce. Buďte proto obezřetná a nenechte se zmást, protože sebejistota Ředitele zeměkoule je klamná a pouze zastírá jeho hloupost. Milostný život s Ředitelem zeměkoule vám nebude přinášet žádné potěšení, protože příslušník tohoto typu bývá sobecký a stará se pouze o své vlastní uspokojení.

Donchuán
Tvrzení, že málokterá žena odolá svodům Donchuána, je obecně rozšířeným omylem. Donchuán se snaží jevit svému okolí jako neodolatelný svůdce a milovník, kterému se žádný jiný muž nevyrovná. Pokud se dostanete do jeho zorného pole, bude se vám galantně dvořit a snažit se vás tak vmanévrovat co nejrychleji do své náruče. Jste-li odvážnou ženou činu a rozhodnete se pro intimní sblížení s Donchuánem, budete zklamaná. Ve skutečnosti mu to totiž se ženami zpravidla moc nejde, a jakmile zjistí, že by mohl nedejbože opravdu uspět, začne najednou couvat, uteče a vyhlédne si nějakou jinou oběť.

Pan hospoda
Pojmenování tohoto typu mužů vás možná na první pohled odradí, avšak nenechte se zmást. Je sice pravda, že neustálé vysedávání vašeho partnera v restauračním zařízení vám může po čase začít jít na nervy, avšak vězte, že Pan hospoda má i své neopominutelné výhody. Kde jinde, než právě v hospodě se nejlépe domluví co a jak zařídit či udělat, kde jinde se sežene kamarád, šikovný řemeslný odborník? Navíc, pokud nemáte příliš vysokou potřebu milování, nemusí vám vadit, že Pan hospoda nebude většinou mít po návratu domů na nějaké intimnosti náladu.

Tichá voda břehy mele
Nenápadný introvert, který si jde v životě svou vlastní cestou a vypadá, jako by se mu vyhýbaly všechny radosti a strasti. Jeho přítomnost ve svém okolí si uvědomíte vlastně až ve chvíli kdy zjistíte, že jste do něj proti všem předpokladům zčistajasna po uši zamilovaná. Pokud se vám podaří svým šarmem upoutat jeho pozornost, přijme vás do svého světa a bude o vás svou vnitřní silou pečovat. Podobně jako v mnohém ostatním, i v milostném životě vás nejspíš příjemně překvapí. Určitou nevýhodou soužití s ním může být nuda, proti které budeme nucena bojovat přesvědčováním k častějším společenským kontaktům.

A co Manager, Tatínek, Partner do nepohody a mnoho dalších mužských typů? O nich raději třeba zase někdy jindy, aby má drahá polovice nenabyla nezvratného přesvědčení, že má doma notorického Pisálka, který se mazlí raději s klávesnicí, než s ní samotnou.

Autor: Jan Pražák | sobota 1.12.2012 1:14 | karma článku: 13,90 | přečteno: 1182x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

Mám samozřejmě na mysli kočku čtyřnohou, protože tu svou dvounohou je nejlepší si vzít s sebou. Jinak by se totiž zlobila a vám by bez ní bylo smutno. Čtyřnohá bude sice taky prskat, ale s sebou si ji obvykle vzít nemůžete.

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 449x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příslušník VB coby kazič májového potěšení

Psala se první polovina sedmdesátých let minulého století a já byl chovancem středoškolského ústavu. Spíš než o vzdělání jako takové jsem plnou silou svých osmnácti let usiloval o srdce spolužačky Mileny.

30.4.2024 v 14:34 | Karma: 26,08 | Přečteno: 728x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

Oslovení „ty zvíře“ nemusí být nutně hanlivé, a pokud je doprovázeno přivlastňovacím zájmenem, bývá spíš chápáno jako lichotka. A zdaleka ne vždy s erotickým podtextem, stačí, aby se někdo zachoval živočišně jako ten tvor boží.

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,07 | Přečteno: 518x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,75 | Přečteno: 845x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,26 | Přečteno: 869x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  15:52

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Policie obvinila řidiče kamionu, že zavinil nehodu na D1. Hrozí mu 6 let

5. května 2024  15:47

Karvinští kriminalisté obvinili litevského řidiče kamionu, který v sobotu narazil do osobního auta...

Sabotáže a jiné útoky. Rusko chystá Evropě perné chvíle, varují tajné služby

5. května 2024  15:40

Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje sabotážní akce napříč...

Al-Džazíra končí v Izraeli, rozhodla vláda. Televize se chce bránit

5. května 2024  13:28,  aktualizováno  15:25

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,69
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.