Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak šedovlasá dominantní dáma ryla ústy zem

Ta paní byla už na první pohled pěkně od rány, však taky větu o rytí vyslovila způsobem, který by se dal použít v názvu článku jen stěží.

Ve středu večer jsme si s pár kamarády skočili „na jedno,“ rozuměj, navštívili restaurační zařízení za účelem příjemného pobytí spolu, popití něco málo zlatavého moku a pojedení nějaké chutné krmě. K tomu si dovolím maličkou vsuvku tak trochu mimo téma, představte si, že tam měli grundle. Pamatujete si ještě, co to je? Přiznám se, že už jsem je nejedl asi sto let, tak jsem po nich hned skočil a byly fakt vynikající.

Byl mezi námi i jeden věčný remcal, říkejme mu třeba Milouš, jeho pravé jméno neprozradím, aby se neurazil. Znáte ty týpky, kterým nikdy nic nesedí a dle slov klasika jim ani to kyselo není dost kyselé? A anžto, jelikož a protože Milouš je krom remcala střihnutý i hypochondrem, tak to bylo pořád, že nastydne, protože mu táhne za krk, přestože nebylo odkud. Nebo že ta feferonka u nakládaného hermelínu je moc pálivá a že zítra, až ho bude pálit na druhém konci, tak to nevydrží. Do třetice všeho nejlepšího, vlastně spíš pro něj nejhoršího skuhral nad přechlazeným pivem tak dlouho, až si od hostinského vyskuhral ohříváček, kterýžto ten dobrý muž nalezl někde dávno zapomenutý a zapadlý ve sklepě.

Tak jsme si tak baštili, popíjeli, chlácholili Milouše, že odnikud netáhne a pivo je vychlazené jak ze sedmého shodu, když tu k nám dolétla slova od vedlejšího stolu, kde seděla šestice postarších hostů, takto tří dam a tří gentlemanů: „Já se na ten výlet lodí strašně těšila, bylo krásně, trochu pofukoval větřík, honilo se jen pár mráčků a kašlala jsem na rady místních, že se má během půlhodiny zkazit počasí.“ Toto hodně nahlas prohlásila šedovlasá dáma, od pohledu příslušnice dominantního typu žen. Při zmínce o radách místních pokýval Milouš souhlasně hlavou, při kašlání na ně obrátil oči v sloup.

Zbylé osazenstvo vedlejšího stolu chtělo něco připodotknout, ale šedivka se zřejmě rozhodla, že bude držet monolog a nehodlala je pustit je ke slovu: „No však taky než jsme vypluli ze zátoky, bylo všechno suprový, já se vyvalovala na palubě na lehátku v bikinách, popíjela aperol a užívala si pohupování na drobnejch vlnkách.“ Při bikinách udělal Milouš tiché „ufff,“ přestože šedivka na ně navzdory svému věku od pohledu ještě měla, a při pohupování lehce znervózněl.

Dále se dáma chvíli rozplývala nad barvou vody, která byla modrá jako inkoust, nad tvarem skalisek, a tak dál, o tom se tady nebudu rozepisovat, protože by vás to nebavilo. Mluvila lehkým konverzačním tónem, jakoby se nechumelilo, ale pak udělala dramatickou pauzu, aby probudila podřimující pozornost posluchačů. 

Potom to přišlo jak rána z čistého nebe. Nebo jako nenadálá mořská bouře, abych byl stylovější. Šedivka pohodila hlavou, zvolnila hlas a spustila nejmíň o oktávu níž: „Jakmile jsme vypluli ze zátoky, z fleku se celý nebe zatáhlo. Fičelo jak sto čertů a loď se rozhoupala ve vlnách velkejch jako dům. A k tomu všemu začalo lejt.“ Tedy stran toho deště použila hůře publikovatelné slovo dědy Komárka, co začíná písmenem ch. Vedlejší stůl ztichnul žádostiv popisu dalšího dění a náš Milouš znatelně zezelenal.

„Chtěla jsem zalézt do podpalubí za Ferdou (na moment zjihla a zlehka pohladila svého souseda po levici), ale jak jsem se hrabala z lehátka, politá aperolem, tak jsem sebou při tom vlnobití flákla na palubu. Žaludek se mi obrátil naruby, já ryla držkou zem, nedokázala jsem vstát a bylo mi na chcípnutí, že jsem se pomalu loučila se světem.“ Netuším, nakolik šedivá dáma mluvila pravdu a nakolik se to snažila zahrát pro pobavení ostatních, ale každopádně to fungovalo. Vedlejší stůl na ni čučel s otevřenými ústy, jen Ferda se neudržel a maličko uchechtnul. Náš Milouš na ni poulil oči, strachem se rozškytal a dal si ruku před ústa.

„Co si myslíte, že se stalo, když mi bylo nejhůř?“ Nahodila šedivka udičku stále dramatickým tónem. „Tenhle ten můj zarytej suchozemec se krokem širokým jak starej námořník vyřítil z podpalubí, šoupnul si mě pod paží a odtáhnul dovnitř. Tam mě celou dobu opečovával jako nějaký malý děcko.“ Načež šedivka vstala, otočila se na Ferdu a vlepila mu takovou pusu, že ho málem smetla ze židle. Okolní stůl chvilku hrobově mlčel, pak se pomalu tak nějak opatrně rozesmál, aby se ve finále otřásal řehotem.

A co na to náš Milouš? Vyskočil, ruku měl stále před ústy, ve tváři byl zelený jak rybník Brčálník a spěšným krokem prchnul na WC. Pobyl tam tak dlouho, že ani nestihnul lehce cynický dovětek šedivky o tom, jak se těsně před návratem na pobřeží moře jako zázrakem uklidnilo, vítr utišil a vše se opět zalilo slunkem.

Milouš nám sice neprozradil, jestli se šel jen normálně vyčůrat nebo jestli ho z těch šedivčiných řečí postihla náhlá zažívací nevolnost, ale po návratu byl jako vyměněný. Přestal si stěžovat na průvan, pivečko popíjel vděčně bez remcání a dokonce s povděkem ochutnal jednu z mých grundlí. Dost dlouho zamyšleně mlčel a těsně před odchodem nás překvapil sdělením přímo filozofickým: „Víte kluci, já jsem vůl. Teprve teď mi došlo, jak moc by si měl člověk vážit úplně obyčejnejch věcí, na který pořád normálně nadává a jejichž důležitost si uvědomí až ve chvíli, když se stane mu nějakej malér.“

Čas pokročil, my se zvedli na cestu do svých domovů, ale vedlejší stůl tam ještě zůstal. Když jsme tu partičku míjeli, kouknul jsem na šedivku a naše pohledy se na chvilku zkřížily. Ta svérázná dominantní dáma se moment tvářila jak kamenná socha a v posledním zlomku vteřiny na mě významně mrkla jedním okem. Dovolil jsem si ji odměnit zdviženým palcem a krátkým zatleskáním, bezpochyby si to právem zasloužila.

Autor: Jan Pražák | neděle 11.2.2024 7:07 | karma článku: 28,65 | přečteno: 1101x
  • Další články autora

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

Oslovení „ty zvíře“ nemusí být nutně hanlivé, a pokud je doprovázeno přivlastňovacím zájmenem, bývá spíš chápáno jako lichotka. A zdaleka ne vždy s erotickým podtextem, stačí, aby se někdo zachoval živočišně jako ten tvor boží.

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 11,99 | Přečteno: 118x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 30,26 | Přečteno: 750x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,72 | Přečteno: 817x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,81 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,96 | Přečteno: 951x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, i když pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 2129
  • Celková karma 30,59
  • Průměrná čtenost 1302x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.