Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Příběh zneužívané dívky a její matky

Za zrodem vztahu Rudolfa a mojí maminky stála náhoda. Rudolf mě vytáhl z vody, když jsem se ve třinácti létech topila v moři v Chorvatsku a zachránil mi život. Máma v něm spatřovala hrdinu a zamilovala se do něj.

Jak se mnohem později ukázalo, Rudolf byl odjakživa na mladší. Už na střední škole pokukoval po holkách, které nastoupily do prvního ročníku, ale úspěchu se u nich nedočkal. Měl smolnou povahu, nedokázal si získat dívčino srdce přirozenou cestou a před každou se zachoval tak hloupě, až si vysloužil nelichotivé označení sexuální loudil. A všechny se mu začaly širokým obloukem vyhýbat.

O panictví přišel až po létech v jakémsi pochybném erotickém podniku, kde si vybral dívku s dětským obličejem. Bůhví, kolik jí bylo let, v takovém zařízení to nikdo moc nezkoumal. Od té doby omezil své sexuální aktivity na občasné návštěvy podobných podniků a na každodenní nenápadné okukování děvčat, na kterých se objevovaly první známky dospívání.

Onoho léta se Rudolf vypravil na dovolenou do Chorvatska. Obcházel pobřeží, až narazil na opuštěné místo, tvořené několika útesy, kde jsme se bez horního dílu plavek koupaly my dvě s maminkou. On se tiše usadil za jeden z útesů tak, aby ho nebylo vidět a očima začal hltat můj rašící hrudník.

Snad tomu chtěla nějaká zlá náhoda, netuším. Blbla jsem ve vodě, nedala si pozor, nečekaná vlna mi podrazila nohy a smýkla se mnou tak, až jsem narazila hlavou na útes. Ztratila jsem vědomí, maminka se vylekala, snažila se mi přispěchat na pomoc, ale nohou se zaklínila na dně mezi dva kameny a nemohla z místa. V tu chvíli se Rudolf vyřítil ze svého úkrytu, nejprve vytáhl z vody mě a poté pomohl z kamenné pasti mamince.

Žena, která se pod dojmem silného zážitku zamiluje na první pohled, snadno ztratí hlavu. A tak si maminka ani nestačila všimnout, že všechny Rudolfovy komplimenty a neskrývaná touha je pouze hraná. Zanedlouho po návratu z Chorvatska nabídla Rudolfovi, aby se nastěhoval k nám domů. Když byli spolu v posteli, vůbec jí nedocházelo, že on je přitom ve svých úchylných představách se mnou.

***

Zpočátku si Rudolf vůči mně nic nedovolil, bál se, že by si toho mohla maminka všimnout, Příležitost vycítil až ve chvíli, když ona začala každé úterý chodit na dvouapůlhodinové večerní cvičení.

Ten večer jsem se sprchovala před spaním a netušíc nic zlého jsem se zapomněla v koupelně zamknout. Rudolf ke mně vletěl nahý do sprchy a začal mi osahávat hrudník. Strašně jsem se vylekala a instinktivně jsem na něj namířila proud vody ze sprchy. „Počkej, maličká, zachránil jsem tu život, něco mi dlužíš.“ Začal úlisně Rudolf, vyrval mi sprchovou hlavici a zastavil vodu.

Snažila jsem se bránit, ale proti dospělému chlapovi jsem neměla šanci. Přitáhnul si mě za moje dlouhé vlasy, praštil do žeber a nevybíravým způsobem mě poprvé zneužil. „Jestli někomu něco cekneš, pořežu ti obličej tak, že tě do smrti nikdo nepozná,“ zakřičel na mě po dokonání svého příšerného skutku.

Rázem se mi zhroutil celý svět, to pochopí snad jen ten, kdo něco podobného sám zažil. Bála jsem se promluvit, měla jsem strach, že Rudolf svou hrozbu splní. Nejprve jsem se snažila nebýt úterní večery doma, ale Rudolf mi řekl, že když mu nebudu po vůli, namluví mamince, že se tahám s partou feťáků. A pak po mě pokaždé požadoval praktiky, které jsou odporné i spoustě dospělých žen.

Bez nadsázky můžu říct, že jsem se psychicky zhroutila. Prakticky jsem přestala jíst, ve škole jsem si zhoršila známky, občas jsem tam ani nešla. Celé dny jsem koukala do prázdna v hrůzné představě dalšího zneužití, a ve tváři se mi objevil tik. Maminka si toho pochopitelně všimla, ale nedostala ze mě ani slovo, tolik jsem se bála svého trýznitele. Rudolf se to snažil celé zahrát to autu a namluvil mamce, že je to normální a že se jeho mladší sestra chovala na začátku puberty úplně stejně. Maminka mu nevěřila a prohlásila, že mě vezme k psychologovi.

Zmínka o návštěvě psychologa padla v pátek večer, já ji zaslechla a v paradoxním strachu, že tam by mohlo vše vyjít najevo, jsem hned druhý den ráno utekla z domu. Celou sobotu jsem se bezcílně toulala městem, nejedla, nepila a sbírala odvahu to celé skončit skokem pod metro. Možná nade mnou stál anděl strážný, snad se na poslední chvíli vzepřelo moje zmučené podvědomí, nakonec mě nohy tak nějak automaticky dovedly až k bytu mé dávné kamarádky z dětství.

Tlumeně osvětlený pokoj a v něm dvě dívky, které před sebou nikdy neměly žádné tajemství. Helena vycítila, že je zle, vzala mou ruku do svých dlaní, na nic se neptala a jen se mi dívala do očí. Najednou jakoby se protrhla hráz a všechno to nahromaděné bahno posledních mnoha týdnů se vyvalilo ven. Přerývaná slova, slzy, ticho, pohled do očí a držení za ruku. A pak znova to samé, další slova a slzy. Zvolna odplouvaly moje emoce a do mých vět se vmísila otázka, co mám dělat dál.

Helena byla odjakživa praktické děvče, s ničím se moc nepárala a vždycky si věděla rady. Teď v tom tlumeném světle ve zlé chvíli převzala velení: „Seď, nikam nechoď a chvilku počkej, hned se vrátím,“ přikázala mi rozhodným hlasem. Došla do vedlejšího pokoje a se slovy: „Mami, prosím tě, pomoz, Majka má strašněj průser,“ zalarmovala svoji rodičku.

Jakmile byla stavidla vět jednou otevřená, můj strach byl rázem pryč a já zopakovala své trápení před Heleninou matkou. A pak už to šlo ráz na ráz, Helenin otec byl právník a věděl co a jak. Rudolf byl obviněn, ke všemu se přiznal a prozradil na sebe celé své chmurné mládí. Následovalo spravedlivé odsouzení, můj trýznitel mi definitivně sešel z očí. Leč z mysli bohužel ne.

Ve škole jsem ztratila ročník, ale i díky péči odborníků jsem začala bojovat sama se sebou a se svou nedávno prožitou minulostí. Postupně jsem se zvolna začala měnit ze ztýraného stvoření zpět v normální dospívající dívku. Po roce už jsem na tom byla líp než moje maminka, která si nepřestala vyčítat, že se kdy s Rudolfem dala dohromady a že mě před ním nedokázala včas ochránit.

***

To vše se odehrálo před víc než patnácti léty. Za tu dobu jsem vystudovala vysokou, nastoupila do slušné práce a získala zpět své tehdy náhle ztracené sebevědomí. V duši mi však zůstala hluboká jizva, kterou se daří zacelit jen velmi zvolna a za pomoci někoho, od koho bych to rozhodně nečekala.

Když jsem si poprvé našla přítele, zezačátku to vypadalo slibně a já se dokonce začala těšit i na sex. Jenomže jakmile k němu mělo dojít, vynořily se mi před očima hrůzyplné vzpomínky na Rudolfa, ze kterých se mí udělalo fyzicky špatně. Vztah se rozpadl dřív, než stačil doopravdy začít. Podruhé jsem na to svého nového přítele upozornila předem. Nespěchal na mě a dával mi čas, abychom si na sebe opravdu zvykli. Když jsme to chtěli konečně zkusit, byl na mě nesmírně něžný a jemný, ale vzpomínky zaútočily znovu a já prostě nemohla.

Doopravdy jsem se sblížila až s Kamilem. S nevidomým mužem, se kterým jsem se seznámila v práci. Sama nedokážu říct, co způsobilo, že mi vztah s ním dal definitivně zapomenout na dávné hrůzy i v intimních chvílích. Snad je to tím, že mám Kamila opravdu ráda a že život s ním, s člověkem, který bude do jisté míry potřebovat mou trvalou pomoc, je pro mě obrovskou výzvou. Maminka to na mně poznala a teprve teď, když zjistila, že jsem šťastná, z ní spadly výčitky svědomí. Možná to, zejména až přijdou děti, nebudeme mít s Kamilem snadné, ale já věřím, že vše společně zvládneme.

Autor: Jan Pražák | neděle 26.11.2023 7:07 | karma článku: 34,87 | přečteno: 2627x
  • Další články autora

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

Oslovení „ty zvíře“ nemusí být nutně hanlivé, a pokud je doprovázeno přivlastňovacím zájmenem, bývá spíš chápáno jako lichotka. A zdaleka ne vždy s erotickým podtextem, stačí, aby se někdo zachoval živočišně jako ten tvor boží.

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 19,32 | Přečteno: 364x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 30,84 | Přečteno: 778x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,93 | Přečteno: 836x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,92 | Přečteno: 1013x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,96 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si tu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

  • Počet článků 2129
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 1302x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.