Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdybys cvičila, nebyla bys tak tlustá!

„Honzo, myslíš to vážně, nebo mi věšíš bulíky na nos jen proto, abys mě potěšil?“ Zareagovala Maruška tentokrát nezvykle podrážděně na můj obvyklý obdivný kompliment, jak jí to náramně sluší.  

Zbystřil jsem. Kdosi té neodolatelně krásné plnoštíhlé dámě musel nějak ošklivě ublížit a mně bylo jasné, že pouhým zopakováním stejných slov ničeho nedosáhnu. A tak jsem se rozhodl pro léčbu prudkým šokem, snad mi to manželka odpustí: „Maruško, nebýt ženatý a ty vdaná, tak tě teď hned z fleku vezmu někam do intimního soukromí a tam tě něžně o...“

„Nech toho, Honzo, nebo s tebou už nikdy nepůjdu na kafe,“ skočila mi Maruška do řeči, sáhla po kabelce a jasným pohybem naznačila, že mě s ní praští. Napřed zasršela očima, jako by na moment nevěděla jak dál, a pak se zničehonic rozesmála. Konečně smích, hráze její naštvanosti byly protrženy.

„Just si dám ten větrník, co jsem dnes nechtěla. A ty, holomku, ty seš drzej a já tě teď potrestám! Vysypu na tebe, co se mi včera přihodilo ve výtahu, mlč a poslouchej!“

„K masochizmu mám fakt daleko, má milá, a nevím, zač mě trestáš, ale tvé vyprávění mi bude potěšením,“ obrátil jsem ruce dlaněmi vzhůru v gestě já nic, já muzikant.

***

Hekalovi, co bydlí tři patra nad námi, mají sice možná trochu nezvyklé jméno, ale na sport jsou machři, o tom žádná. Taky podle toho vypadají, ani na jednom z nich bys nenašel gram navíc. Vídám je společně na kolech nebo jak jen tak běhají, taťka navíc hraje fotbal, mamka je ve fitku pečená vařená a jejich mladej puberťák Milouš trénuje skejt. Já ani netušila, že tohle se dá taky dělat závodně, ale prý mu to docela jde.

Včera jsem cestou z práce uklouzla na spadaném listí, málem jsem sebou sekla a trochu si zvrtla kotník. Byla jsem naštvaná sama na sebe, že jsem si nedala pozor, bolelo mě to, pajdala jsem domů a těšila se, že si konečně sednu. Dole jsem vlezla do výtahu, už se pomalu zavíraly dveře, když koukám, jak si to štráduje taťka Hekal s Miloušem se skejtem pod paží. Myslela jsem, že jako sportovci vyběhnou schody pěšky, ale oni né, hrnuli si to k výtahu. Já teda zmáčkla ten čudlík na otevření dveří, počkala na ně, oni řekli unisono „dík“ a rozjeli jsme se nahoru.

Milouš položil svoje prkno na zem, stoupnul na něj jednou nohou, prohlásil: „koukej tati, tohle jsme dneska trénovali“ a naznačil nějaké pohyby, jak mu to dovoloval prostor kabinky. Načež výtah s hrknutím zastavil v našem patře, já stála vzadu a potřebovala se dostat ven. Co bys udělal, Honzo, kdyby se přes tebe chtěla cpát taková tlustá bába, jako jsem já, vystoupil bys a pustil ji ven nebo se nechal vmáčknout do stěny úzké kabinky? No, nevím jak ty, ale ti dva Hekalovi riskli to vmáčknutí.

Já se teda snažila protáhnout kolem nich, blbě šlápla na ten svůj pochroumanej kotník, zavrávorala a omylem šťouchla do mladého Hekala. Ten udělal čest svému jménu, nahlas heknul, ujel i s prknem, co na něm stál a narazil s ním do stěny kabinky. „Do prdele,“ vylítlo z něj, sklonil se ke svému skejtu a začal ho pečlivě zkoumat, teda jako jestli si to svoje závodnické nádobíčko náhodou nepoškodil.

Starší Hekal taky heknul, ale z úplně jiného důvodu. Na jednu stranu mu přišlo hloupé, že jeho synek přede mnou řeknul „do prdele“ a na druhé straně se vyděsil, jestli se tomu prknu něco nestalo a on mu bude muset pořídit nové. Já teda nevím, kolik taková závodní sranda stojí, ale málo to asi nebude, tak jsem se tomu jeho heknutí ani nedivila. Došlo mi, že jsem to vlastně způsobila já svou neohrabaností a těmahle kilama (Maruška si dle svého zvyku objela dlaněmi široké boky, ale její gesto vyznělo spíš majetnicky než jakkoli jinak).

Jednak jsem byla naštvaná sama na sebe, že jsem nemotorná a druhak na ty dva, že mi neráčili uhnout z kabinky, tak jsem se konečně prodrala ven a řekla Miloušovi: „Promiň, no tak jsem teda holt tlustá, no.“

Touhle větou se mi ulevilo a byla bych na celou tu záležitost zapomněla, kdyby... Honzo, kdybych skrz zavírající se dveře nezaslechla pubertální Miloušův hlas, kterým si zabučel spíš jen tak pro sebe než na mě: „Kdybys cvičila, nebyla bys tak tlustá.“ Pak sice následovalo tiché „plesk,“ jak dostal výchovný pohlavek od taťky a „jauvajs,“ jak ho to štíplo, ale to už mi nebylo nic platné. Prostě jsem si přišla trapná jako velryba vyvržená na souš a rozhodla se, že až mě ten kotník přestane bolet, tak se snad vážně dám na cvičení. Ale Frantovi jsem to doma radši neřekla, on by se toho hned chytil a házel by mi na hlavu, kdybych si to náhodou rozmyslela. To ty nebudeš, Honzo, viď, že ne? 

***

Maruška zakončila svou historku otázkou a já už ji znám natolik dlouho, že mi bylo jasné, jakou očekává odpověď.

„Nebudu, krasavice moje, neboj. Mně by jen vadilo, kdybys se mnou přestala chodit do cukrárny, to bych byl fakt, ale opravdu a beze srandy strašně moc smutnej. A mimochodem, co ten tvůj kotník, už je to lepší?“

„Zaplať pánbůh, pořádně jsem si to stáhla a už mě to skoro nebolí,“ odpověděla Maruška. Pak ji zřejmě něco napadlo, zajiskřila očima, vysunula nohu stranou své cukrárenské židličky, povytáhla si spodní okraj šatů a pravila: „Koukej, jak to mám pěkně zafačované skoro až ke koleni, to je erotika, co? Hned by tě přešla chuť, nevím, nevím, co bys se mnou tam v tom intimním soukromí vlastně dělal.“

Chudák holka. Jakkoli dokáže být bystře a štiplavě pohotová, teď ji nedošlo, že mi nahrála rovnou na smeč. „Prve jsi mi skočila do řeči, Maruško, na což máš jako dáma samozřejmě právo,“ protáhl jsem pomaličku. A pak dodal: „Já jen chtěl říct, že bych tě tam v tom našem intimním soukromí něžně ošetřil.“

Bác. A už jsem ji měl. Zmuchlanou kuličku Maruščina papírového ubrousku, která opsala oblouk přes stůl, cvrnkla mě do nosu, odrazila se a nostalgicky definitivně přistála v lógru, co mi zbyl v šálku lahodné voňavé turecké kávy.

Autor: Jan Pražák | pátek 18.11.2022 14:34 | karma článku: 36,64 | přečteno: 6074x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 22,84 | Přečteno: 335x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,47 | Přečteno: 770x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,59 | Přečteno: 983x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,18
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.