Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skupina blogerů Idnes čelila rafinovanému pokusu o vraždu

Uplynulou sobotu došlo ke krajně politováníhodné události, když se skupina mírumilovných blogerů z portálu Idnes sjela z celé republiky do Olomouce.

Nic netušícím účastníkům zájezdu bylo v tomto krásném městě za použití rafinované lsti usilováno o život a jen díky duchapřítomnosti se jim podařilo vyváznout bez úhony.

Nicméně začněme trochu oklikou. Vážení čtenáři, jaký máte názor na třídění odpadu a následné využívání recyklovaných materiálů? Předpokládám, že kladný a že podobně jako dnes už asi každý rozumný člověk odnášíte svůj všemožný domácí odpad do barevných kontejnerů s představou, že bude znovu použit pro dobrou věc a vy tak svým drobným dílem přispějete k ochraně přírody.

Vždyť například takový recyklovaný papír má dnes už opravdu široké využití a prý se z něj vyrábějí dokonce i propisovací tužky. Anebo recyklované plasty, nedávno jsem slyšel o jakési výstavě uměleckých děl, zhotovených právě z tohoto materiálu. Sice se mi to nelíbilo nebo lépe řečeno na můj konzervativní vkus to bylo příliš moderní, ale to není důležité, určitě se našla spousta obdivovatelů s daleko lepším a pokrokovějším vkusem, než je ten můj. Avšak zneužití třídění odpadu a následného znovupoužití získaných surovin jako vražednou metodu je něčím zbrusu novým, s čím jsem se doposud nesetkal.

Ale teď už zpět blogerům. Tito veskrze neškodní a mírumilovní lidé se v sobotu sjeli do Olomouce, prohlédli si celé malebné město se spoustou nádherných a historicky nedocenitelných sakrálních staveb. Poté se zcela uchození, totálně vyčerpaní vyhladovělí a vyžíznivělí odebrali do místního pivovaru s naivní představou, že tam v klidu a bez jakéhokoli nebezpečí načerpají nových sil.

Na prvních dvou obrázcích je vidět, že se personál pivovaru zachoval k blogerům naoko vstřícně, tak jak se ostatně má ve správném pivovaru ke svým zákazníkům chovat, a že je tudíž bohatě pohostil lákavým a neodolatelným mokem vlastní produkce. Většina blogerů na tuto léčku skočila a s chutí si zavdala z nabídnutých půllitrů, jen někteří jakoby svým šestým smyslem cosi vytušili a dali přednost něčemu jinému.

Po chvíli konzumace piva a k Olomouci bytostně patřících lahodných syrečků zjistil můj organizmus, že zřejmě není všechno úplně v pořádku a já pocítil neodbytné nutkání se zvednout. Nohy mě samy od sebe zanesly do místnosti, o jejíž přítomnosti v těch místech jsem do té doby neměl nejmenší tušení. A tam jsem uviděl zvláštní výzvu:

Tedy pokyn ke třídění odpadu. Pivní odpad, napadla mě otázka, co to asi tak může být, a já bez velkého přemýšlení zamířil k cedulce, která odpovídala mé konzumaci:

Poté jsem pohlédl dolů a konečně mi došlo, co se tím pivním odpadem myslí. Zachoval jsem se tedy patřičným způsobem a vykonal činnost, která se v těchto místech obvykle vykonává. Ještě jsem ani nestačil skončit, uvědomil si, že po vytřídění odpadu běžně následuje jeho recyklace, představil jsem si veškeré souvislosti a polilo mě horko. Navzdory skutečnosti, že v pivovaru jdou s dobou, šetří energií, a tudíž tam mají celkem chladno, jsem se orosil i na místech, o nichž se ve slušné společnosti nemluví nahlas.

Načež jsem se nejistým krokem pln obav dopotácel zpátky ke svým blogerským kolegům, a své chmurné domněnky jsem si ověřil při pohledu na toto měděné monstrum:

Ano, přátelé, teď už mi bylo jasné, že jsme v pasti a že v těchto varnách, umístěných v bezprostředním sousedství s třídící místností, se ze získaných recyklátů vaří právě to, co nám bylo celý večer servírováno do půllitrů.

Ačkoli si nedovedu vysvětlit motiv, bylo mi nad slunce jasnější, že život všech přítomných blogerů je v přímém ohrožení a že to, co se tu právě stalo, bylo pokusem o masovou vraždu. „Proč?“ Letělo mi myslí. „Komu jsme ublížili nebo natolik zkřížili plány, že si objednal naší likvidaci? A proč zrovna tímto způsobem?“

V obavě o to, co bude následovat, jsem nebyl schopen slova, a tudíž nemohl své blogerské kolegy varovat, že jim jde o život. Nicméně v následujících okamžicích jsem si uvědomil, jaké mám vlastně štěstí. Tito moudří a neohrožení lidé si totiž sami od sebe uvědomili hrůznou pravdu v plném rozsahu a na rozdíl ode mě našli okamžité řečení, jak se vyhnout záhubě.

Jestli nedokážete přijít na to jak, tak vězte, že jste na tom stejně, jako jsem byl já. A přitom to bylo tak prosté, stačilo onen recyklovaný materiál jednoduše zneutralizovat:

Závěrem mi dovolte ještě jedno varování. Jakkoli byl popsaný pokus o hromadnou vraždu možná jen výplodem mé přebujelé blogerské fantazie, návštěvu zmíněného pivovaru vám doporučit nemohu. Číhá tam na vás totiž jedno opravdové nebezpečí. Pokud byste se tam vypravili s myšlenkou lehkého občerstvení a následné prohlídky překrásné Olomouce, budete mít smůlu. Odejdete odtamtud, mírně řečeno, natolik kulinářsky zmožení, že místo courání po městě vám po následujících mnoho hodin nezbyde než pasivně odpočívat v horizontální poloze. A kdybyste náhodnou zatoužili po intimním odpočinku ve dvou, zkonzumované neodolatelné olomoucké tvarůžky vás od tohoto bohulibého záměru spolehlivě odradí.

PS: Seriózní reportáž na olomoucké téma od seriózní blogerky naleznete zde.

Autor: Jan Pražák | úterý 25.10.2022 7:07 | karma článku: 27,35 | přečteno: 1255x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 30,17 | Přečteno: 728x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,50 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,81 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,26
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.