Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vražedná polyamorie

Polyamorie je moderní způsob soužití několika jedinců živočišného druhu homo sapiens, kteří v sobě našli zalíbení. Jednou se vyspí jeden s tou, pak zase s oním, potom se pro změnu onen vyspí s tamtou a všem to tak vyhovuje.  

Trochu mi to připomíná něco, o čem jsme se učili dávno ve škole, totiž život v pravěku. Tehdy prý v tlupách z doby prvobytně pospolné neexistovaly páry a muž měl sex s tou ženou, kterou si zrovna odchytil. Rozdíl spočívá pouze v tom, že v současné korektní době si při polyamorii ke spáření neodchytávají muži ženy nýbrž muže a naopak ženy si volí jedince libovolného pohlaví.

Vraťme se však z pravěku do mnohem bližší minulosti, konkrétně do doby těsně před nástupem polyamorie a ukažme si zastaralá schémata, podle nichž mnozí lidé nemoderně žijí ještě i dnes. Tito lidé řeší vícenásobné vztahy celkem jednoduše. Pokud je někdo nespokojený ve svém manželství například proto, že mu jeho protějšek nedopřává dostatek sexu nebo že má doma semetriku, se kterou se nedá vydržet, případně nesnesitelného protivu, hrubiána a bručouna, prostě si najde milenku. Respektive milence. Mnohdy se to provalí, pálí se mosty, lidé se rozvádějí a utíkají ke svým milenkám, aby z nich udělali manželky a posléze utekli i od nich k milenkám dalším. Totéž platí pochopitelně i v opačném pohlavním gardu. Prostě z toho jsou rodinné průšvihy, které nejvíc odnášejí děti.

Najdou se však i světlé výjimky, ve kterých to funguje bez problémů, jednu takovou si ukažme na příběhu pana Rudolfa. Doma má ambiciózní manželku, pro kterou je kariéra na prvním místě, po kariéře následuje všechno ostatní a na Rudolfa zbývá až poslední místo. Nicméně on není rozváděcí typ, nechce, aby zánikem manželství trpěly děti, které si s manželkou stihl pořídit, když na něj v jejím žebříčku hodnot náhodou párkrát vyšla řada a které tak jako tak vychoval z velké části právě on. A tak se se svou milenkou, kterou si ke kompenzaci psychického i fyzického strádání pochopitelně našel, hned z kraje domluvil, že se nikdy nerozvede, jejich vztah zůstane navždy vztahem vedlejším a zcela utajeným. Milence to kupodivu vyhovuje, neb je sama rozvedená, utajování vnímá jako dobrodružné zpestření a dalšího chlapa do baráku už nechce. Tedy ne do baráku, ale do maličké pronajaté garsonky, kam se přesunula poté, co ji její exmanžel zdárně oškubal. Pokud je mi známo, tak tímhle způsobem funguje Rudolfův milostný trojúhelník zdárně už celou řadu let. Kupodivu vnáší i určité pročištění do Rudolfova manželství, neb on nachází naplnění svých potřeb u milenky a na manželku stran sexu a pozornosti jako takové zdaleka tolik nedoráží jako dřív. Nakonec o možnostech pozitivního vlivu mileneckých vztahů na manželství hovoříval i profesor Plzák, a to už byl panečku nějaký odborník v oboru techtlí a mechtlí.

Možná teď budete mnozí z vás tvrdit, že nevěra je v každém případně špatná a že nic takového jako je případ pana Rudolfa nemůže zdárně fungovat, protože se to tak jako tak jednou provalí. Ať už na to máte názor jakýkoli a Rudolfa s jeho milenkou zavrhujete nebo jim naopak fandíte, zkuste si teď společně se mnou představit, jak se příběh našeho milostného trojúhelníku může odehrávat v kulisách dnešní moderní polyamorie.

„Helenko, nevadilo by ti, kdybychom si sem k nám nastěhovali Jiřinku?“ Obrátí se jednoho krásného dne pan Rudolf na svou manželku. „Víš, já ji miluji a moc bych si přál, abychom tady žili všichni tři společně.“ Paní Helenka nevnímá, neb je zabrána do své práce. Zaslechne pouze slovo „miluji,“ zbystří a nechá si otázku svého manžela ještě dvakrát zopakovat, než jí dojde, oč mu vlastně kráčí. Krátce se zamyslí, a pak jakožto moderní žena, která si je vědoma své pokrokovosti, odpoví: „Ale jistě, miláčku, pokud mě to nebude vyrušovat od práce, klidně si ji sem vezmi a dělej si tady s ní, co chceš. Poté co se děti odstěhovaly, je tady v mém bytě místa dost.“

Rudolf toto oznámí své milence Jiřince, která jeho pozvání ke spolubydlení v polyamorii s manželkou Helenkou přijme s povděkem. Sice tak přijde o bonus dobrodružnosti v utajení, ale ten s radostí oželí, protože za a) se bude moct vystěhovat ze své nevalné garsonky do lepšího a za b) bude mít možnost s Rudolfem častěji spát, což ji kupodivu i po těch létech stále baví.

Jiřinka se tedy přistěhuje k Rudolfovi a Helence, začne polyamorní soužití, které nějaký čas funguje ku spokojenosti všech tří zúčastněných. Rudolf trávívá noci u Jiřinky v bývalém dětském pokojíku, odděleným jen tenkou příčkou od ložnice, ve které zůstala Helenka sama. Celkem pravidelně ji budí milostné dovádění těch dvou, tedy zejména Jiřinčiny hlasové projevy, neb tato dáma je odevždy při sexu dosti hlučná. V Helence to kupodivu probudí dávno zasuté touhy a ona si najednou uvědomí, že by si navzdory vší své pracovní vytíženosti chtěla občas také užít. Vědoma si skutečnosti, že v polyamorním vztahu se nežárlí, se v klidu a bez přítomnosti Rudolfa domluví s Jiřinkou, že si ho bude pravidelně jednou za týden brát do ložnice pro své potřeby.

Nějaký čas je Rudolf šťastný, protože s Jiřinkou spí prakticky denně a k tomu navrch si to každý pátek pro změnu rozdává s Helenkou. Jenomže celkem záhy mu začnou docházet síly, cítí, že by potřeboval sexuálně vypřáhnout, ale moc příležitostí k tolik potřebnému odpočinku nemá. Leda tak v období, kdy mají obě dámy své dny zároveň, což se vzhledem k pravidelnosti jejich menstruačních cyklů, navozené hormonální antikoncepcí stává pouze pár nocí za měsíc.

I rozhodne se náš ubohý Rudolf k zoufalému kroku, poprosí svého šéfa v práci, aby ho poslal na měsíční stáž do sesterské firmy, sídlící na samém okraji Evropy. Šéf je člověk uznalý, Rudolfovi vyhoví, tento odletí a v maličkém městečku na jihozápadě Irska s povděkem odpočívá od svých domácích polyamorních milostných povinností.

Čtrnáct dní po Rudolfově odjezdu dokončí Helenka rozsáhlou vědeckou práci, na které dělala půl roku. Zaklapne notebook a náhle se ocitne v realitě vlahého večera. Vzpomene si na Rudolfa a napadne jí, že by si na jeho počest mohla otevřít irskou whisky, kterou mají v domácím baru. Odvedle zaslechne zvuk vysavače, kde se Jiřinka snaží luxováním zaplašit svou už delší čas neukojenou sexuální potřebu. Helenku napadne, že pít ve dvou je příjemnější, než pít v jedné a pozve Jiřinku, aby si tu whisky dala s ní. Po pár sklenkách polyamorní moderně smýšlející roztouženou Jiřinku napadne, že když nemá po ruce Rudolfa, mohla by si to rozdat s Helenkou. Helenka dílem pod vlivem irské whisky a dílem z pocitu uvolnění po dokončení své veledůležité rozsáhlé práce kupodivu souhlasí, a ty dvě nakonec skončí v posteli.

Ráno se Helenka s Jiřinkou shodnou, že to bylo fajn, prožily nový a neotřelý zážitek, kterému chybělo jen jediné, cosi tvrdého, čímž ani jedna z nich nedisponuje. Jiřinka prohlásí, že to není žádný problém, protože to tvrdé se dá snadno pořídit v sexshopu, a jelikož je ženou činu, tak to hned týž den zakoupí. Další noc dámy poznají, že to umělé tvrdé je daleko spolehlivější než to Rudolfovo přirozené tvrdé, které poslední dobou stejně už nefungovalo tak dobře jako dřív. Po několika dalších společných nocích dospějí dámy k definitivnímu názoru, že jakožto duhově pokrokové ženy ke svým sexuálním aktivitám vlastně už Rudolfa vůbec nepotřebují a bohatě si vystačí samy.

Inu, celé to nakonec nemůže dopadnout jinak než jako v klasické shakespearovské tragédii. Rudolf se vrátí z Irska sexuálně odpočatý a celý natěšený na obě své polyamorní partnerky. Helenka ho však uvítá vyhozením ze svého bytu se zdůvodněním, že už je tam nadbytečný. Rudolf se dá ze žalu na pití, jest vyhozen z práce pro neplnění povinností, přesune se do kolonie bezdomovců u řeky a jedné pošmourné větrné noci totálně opilý spadne do Vltavy a utopí se. Pro Jiřinku přestane být duhové sexování s Helenkou něčím novým a neotřelým a navíc ji začnou trápit výčitky svědomí za Rudolfa. Odejde od Helenky a znovu si pronajme nuznou suterénní garsonku, neb na víc nemá. Je zimní večer, vše na ni padá, smutná a zoufalá vzpomíná na svého milence, který její vinou zahynul. Napustí si vanu, vleze do vody a podřeže si žíly. A Helenka? Zůstane sama v rozlehlém bytě a nezbyde jí nic jiného než její skvěle rozjetá kariéra. Minulá vědecká práce má obrovský úspěch, nabírá si tedy další a další, pracuje na několika najednou, nemá čas na jídlo, nespí, je totálně přetížená a nakonec ji postihne fatální infarkt.

Leč nelekejte se, milí čtenáři, polyamorní vývoj našeho příběhu byl pouze smyšlený. Ve skutečnosti jsou Rudolf s Helenkou a Jiřinkou normální nemoderní, nekorektní a navíc neduhoví lidé, kteří jsou názorově sto let za opicemi a jež by taková šílenost nenapadla ani ve snu. A tak táhnou svůj milostný trojúhelník vesele dál a dál, Helenka pracuje, Rudolfa zanedbává a ten si s Jiřinkou tajně vynahrazuje vše, co mu doma chybí. Držme jim palce a odpusťme jim, že mají své hříchy a nejsou ideální, vždyť kdo z nás je bezchybný?

Autor: Jan Pražák | úterý 3.8.2021 14:46 | karma článku: 33,03 | přečteno: 1550x
  • Další články autora

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 23,37 | Přečteno: 710x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,47 | Přečteno: 858x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 24,78 | Přečteno: 912x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Hrátky s krásnou dámou

Lidi, tak si rádi hrajete? Pánové s krásnou ženou a dámy s charizmatickým mužem? Tak si tedy pojďte pohrát, ale nebojte, nebude to nijak lechtivě erotické. Budeme si hrát s dámou z nejkrásnějších, s naší košatou mateřštinou.

9.4.2024 v 14:34 | Karma: 30,23 | Přečteno: 2392x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Frajeři na silnicích

„Ta ženská mi tam snad vážně vletí!“ Zatrnulo mi za volantem, když jsme na počátku Velikonoc jeli do Čelákovic doplnit poslední sváteční proviant. A taky že jo, vůbec se nerozhlídla a nasáčkovala se s bicyklem těsně přede mě.

6.4.2024 v 7:07 | Karma: 35,93 | Přečteno: 2675x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Já ti to do smrti neodpustím, táto!

V pětačtyřiceti létech jsem se zbláznil, stalo se mi to, co se občas stává nezodpovědným mužům. Odešel jsem od manželky a od třináctileté dcery, a dal jsem se dohromady s ženou, která byla o dvacet let mladší než já.

3.4.2024 v 14:34 | Karma: 32,15 | Přečteno: 1383x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Pán už ten páreček nebude jíst?

Pamatujete se na automat Koruna, který stával dole na rohu pražského Václavského náměstí? Bylo tam několik pultů s jídlem, výčep a podlouhlé stoly, u nichž se člověk mohl na stojačku rychle a většinou celkem chutně nadlábnout.

31.3.2024 v 7:07 | Karma: 29,28 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma: 40,22 | Přečteno: 7858x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Máte rádi českou klasiku?

Pokud čekáte duchaplné povídání o velikánech české klasické literatury nebo hudby, tak vás bohužel zklamu. Budeme se věnovat něčemu daleko přízemnějšímu, leč možná o to příjemnějšímu. Čemuže tedy? No přece jídlu.

25.3.2024 v 14:34 | Karma: 27,87 | Přečteno: 905x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Jak musela jít Maruška kvůli Frantovi na kožní

„Dneska na mě budeš muset být strašně opatrný a hýčkat si mě jako v bavlnce, jako kdybych byla porcelánová panenka,“ varovala mě Maruška, když jsme si telefonicky domlouvali popracovní schůzku v cukrárně.

22.3.2024 v 14:34 | Karma: 26,98 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Jak jsem prchl z postele do skříně

Jaro bylo v plném proudu, já se pilně připravoval na maturitu a byl jsem beznadějně zamilovaný. O to víc, když objekt mé lásky spolužačka Blanka na sklonku zimy podlehla mým svodům a dala mi vše, co jen může holka klukovi dát.

19.3.2024 v 14:34 | Karma: 28,30 | Přečteno: 957x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Jestli nevíte co s časem, cestujte s Českými drahami

„Pokud ti to nebude vadit, já pojedu už v úterý, budu fotit a ty za mnou za dva dny dorazíš,“ informovala mě má zákonná manželka, když jsem si na čtvrtek a pátek naplánoval kratičkou dovolenou v malebném Klášterci nad Ohří.

16.3.2024 v 7:07 | Karma: 28,09 | Přečteno: 892x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Odmítla jsem se vyspat se šéfem a dostala jsem vyhazov

„Majko, uvařila bys mi kafe, prosím tebe? Já jsem fakt naštvaná. Vždyť jsem teďka úplně vyřízená!“ Zprudka jsem se posadila na židli u kuchyňského stolu své sousedky a kamarádky v jedné osobě.

13.3.2024 v 14:34 | Karma: 28,85 | Přečteno: 1116x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Rozruch na dámském WC

„Tak teda jo, ukecal jsi mě a půjdu s tebou. Ale budeš mě muset obskakovat a nesmíš se mi smát,“ pravila Maruška do telefonu, když mi po dlouhém přemlouvání konečně kývla na další schůzku nad kávou a větrníkem.

10.3.2024 v 7:07 | Karma: 38,21 | Přečteno: 5024x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Vysadila jsem antikoncepci, Jirko, promiň

Vím, že to ode mě nebylo vůči manželovi Zdeňkovi fér. A asi mě neomlouvá ani fakt, že byl mým prvním a před milencem Jirkou jediným milostným partnerem. Byla jsem zkrátka taková hodná holka do doby, než se mi zbláznily hormony.

7.3.2024 v 14:34 | Karma: 38,33 | Přečteno: 6611x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Desatero kočičích přikázání

Všemocná bohyně Bastet stvořila kočku k obrazu svému. Pohlédla na své dílo, spokojeně zavrněla a zamyslela se nad otázkou, kdo se bude o kočku starat. Poté se mlsně olízla a stvořila člověka k tomu, aby kočce sloužil.

4.3.2024 v 14:34 | Karma: 27,38 | Přečteno: 1070x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Taky živíte svého důchodce?

Určitě znáte takové ty trafiky s rozšířeným sortimentem, v nichž se krom kuřiva, tiskovin, balených baget a nápojů prodává všechno možné. Například školní potřeby, nějaké hračky, trochu té techniky, a tak dál.

1.3.2024 v 14:34 | Karma: 43,88 | Přečteno: 5226x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Malá zvědavka v pekařství

Cestou z práce mě nemilosrdně přepadla mlsná, a tak jsem se stavil na hořkého turka s křupavou škvarkovou plackou v pekařství u autobusového nádraží na Černém Mostě. Místní společnost se mi postarala o téma k pobavení i zamyšlení.

26.2.2024 v 14:34 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Tohle je moje území a já nehodlám tolerovat, abys mi sem lezl!

Už toho mám dost, to si jako vážně myslíš, že se tě budu bát? Tak to teda ani náhodou, koukej mazat, odkud jsi přišel nebo si to s tebou pěkně zostra vyřídím, jakože se Magdaléna jmenuju!

23.2.2024 v 14:34 | Karma: 25,35 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak bezdomovec nafackoval úředníkovi

„Promiň mi zpoždění, ale jestli chceš udělat dobrý skutek pro jednu mokrou a naštvanou starou tlustou ženskou, tak jí objednej panáčka becherovky, ať se trochu vzpamatuje. A sobě taky, aby v tom nebyla sama.“

20.2.2024 v 14:34 | Karma: 27,73 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2126
  • Celková karma 31,11
  • Průměrná čtenost 1304x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.