Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bůh nás chraň před ekologickým hnutím prudistů

Zakladatelkou a největší propagátorkou nového hnutí prudistů je bývalá pomocná pracovnice jedné kalifornské zoologické zahrady slečna Greta Reyyk (shoda křestního jména se známou aktivistkou Gretou Thunberg je čistě náhodná).

Myšlenka prudismu (nikoli od českého slova prudit, nýbrž od anglického proud=hrdý, pyšný), jak své hnutí slečna Reyyk nazvala, pocházela již z jejího dětství. Tehdy bydlela u svých adoptivních rodičů a měla na očích nakrývání fen v jejich chovné stanici ušlechtilých psích plemen. Chovná stanice byla rozsáhlá, obsahovala velké množství plemenných zvířat, Gretiny adoptivní rodiče vedli svou dceru k tomu, aby jim pomáhala, a tak tato dívenka byla prakticky denně svědkem něčeho, co vnímala jako hrubé násilí nadržených psích samců na jim k nakrytí poskytnutých fenách. Nezřídka se jí po takovém páření zdály hrozivé sny, ve kterých měli tito psí netvoři obludně přerostlé penisy, jimiž s rozšklebenými mordami a krví podlitýma očima tyranizovali nebohé úpějící feny, které jejich násilí neměly šanci uniknout.

Greta snad tisíckrát prosila svoje adoptivní rodiče, aby s tímto podnikáním přestali, ale nebylo jí to nic platné, a tak sotva dospělá odešla z domova. V té době byla již pevně rozhodnutá, že zasvětí svůj život tomu, aby byly zvířecí samice všemožných druhů jednou provždy zbaveny tohoto utrpení. Podařilo se jí k této bohulibé myšlence strhnout několik dalších lidí, zejména uvědomělých žen a společně s nimi založila hnutí prudismu. Po odchodu z domova nastoupila jako pomocná síla do jedné kalifornské ZOO, kde se snažila přesvědčit vedení, aby se za účelem rozmnožování chovaných zvířat používalo pouze a jedině nekoitální oplodnění. Vedení ZOO bylo však myšlenkově někde na úrovni středověku, tvrdilo, že u většiny druhů to není možné a její požadavky odmítalo.

Greta se tedy trápila a jedinou útěchou jí bylo pozorovat, jak samice kudlanek, pavouků a dalších živočichů ve spravedlivé odplatě požírají samce po kopulaci. Z této doby také pochází příhoda, v níž mladá Greta málem přišla o život. Byla svědkem paření tygrů ussurijských, po němž se jí zželelo znásilněné samice, a ona se rozhodla vlézt k ní do klece, aby ji ukonejšila. Samice si zřejmě spletla Gretu s předloženým krmivem a dívenka byla s několika zraněními na poslední chvíli zachráněna zřízenci, kteří museli tygřici uspat vystřelenou šipkou se sedativem. Po tomto incidentu byla Greta ze ZOO propuštěna.

Nyní udělám malou odbočku a zmíním se o významu Gretina zvláštního příjmení Reyyk. Vyslovuje se přibližně „ueííík“ a jeho původ lze vystopovat v jazyce Gretiných prapředků z jednoho starodávného středoafrického kmene. Jméno bývalo kdysi vyhrazené kmenovým šamankám a lze jej volně přeložit jako „hyení zavytí.“

Greta se po odchodu z kalifornské ZOO začala plně věnovat svému hnutí, které zaregistrovala jako neziskovou organizaci a zcela logicky se stala jeho předsedkyní. V současné době díky svému zaměření a logicky též díky Gretině prapůvodu získává hnutí prudismu značný vliv a je jen otázkou času, kdy se jeho teze začnou promítat do nejen kalifornských zákonů. Z těchto tezí jmenujme alespoň ty nejdůležitější, směřující k odstranění sexu ze života zvířat, tedy konání, jímž samci již po celé věky terorizují samice:

  • Striktní oddělovaní samic od samců v domácích, hospodářských a jiných chovech, a to i v případě kastrovaných jedinců, protože i u nich se někteří samci občas pokoušejí o kopulaci. Toto oddělování nesmí být porušeno ani venku, jako příklad budiž uvedeno zbudování samostatných prostor pro venčení psích samců a fen zvlášť.
  • Umělé oplodnění u všech zvířat chovaných v zajetí a pokud možno i volné přírodě všude tam, kde je to technicky proveditelné. Zde opět odbočím a zmíním se o dalším případu, v němž Greta málem přišla o život, když chtěla všem svým odpůrcům jasně ukázat, že lze uměle oplodňovat i divoké antilopy. Snažila se o to při expedici do své prastaré domoviny a nebýt nešťastného pokopání zmatenou antilopí samicí do hlavy, tak by se jí to snad i podařilo.
  • Intenzivně pracovat na výzkumu a co nejrychleji uvádět do praxe nepohlavní rozmnožování, tedy například dělení u těch druhů živočichů (včetně lidí), kteří se doposud rozmnožují zastaralým a dávno překonaným pohlavním způsobem. Pro tento účel se Gretě podařilo získat štědré finanční granty nejen od kalifornských, ale též od federálních úřadů, a podporu řady významných vědců, respektive moderně smýšlejících vědkyň, působících v oblasti biologie.

Nelze si nevšimnout obrovské Gretiny odvahy, s jakou se snaží zavádět své ideály do praxe. Uvedu zde ještě třetí případ, kdy tato mladá žena za svou upřímnou snahu málem zaplatila životem. Stalo se jí to během expedice do Jižní Ameriky, když se snažila přesvědčit samičku nejjedovatějšího pavouka na světě Palovčíka brazilského, že může klidně zabít a vysát samce, aniž by se jím předtím musela nechat znásilnit. Pavoučí samice nepochopila Gretino konání, omylem na ni zaútočila a ona jen o vlásek unikla smrtícímu kousnutí.

Závěrem popřejme Gretě Reyyk a jejímu novému ekologickému hnutí mnoho úspěchů v postupném prosazování klíčového hesla „za krásnější a modernější svět, oproštěný od násilného, zastaralého a pro samice ponižujícího sexu.“ Vyslovme naději, že se při snahách o jeho prosazování nestane po incidentech s tygřicí, antilopí a pavoučí samicí Gretě žádná fatální nehoda, která by definitivně ukončila její nadějnou a tolik prospěšnou činnost.

Mocná přírodo, všemohoucí Bože a moudrý Darwine, ochraňujte tento svět a nedopusťte, aby se takový nesmysl stal skutečností.

Autor: Jan Pražák | sobota 10.4.2021 8:08 | karma článku: 34,73 | přečteno: 793x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

Mám samozřejmě na mysli kočku čtyřnohou, protože tu svou dvounohou je nejlepší si vzít s sebou. Jinak by se totiž zlobila a vám by bez ní bylo smutno. Čtyřnohá bude sice taky prskat, ale s sebou si ji obvykle vzít nemůžete.

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 6,62 | Přečteno: 102x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příslušník VB coby kazič májového potěšení

Psala se první polovina sedmdesátých let minulého století a já byl chovancem středoškolského ústavu. Spíš než o vzdělání jako takové jsem plnou silou svých osmnácti let usiloval o srdce spolužačky Mileny.

30.4.2024 v 14:34 | Karma: 25,81 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

Oslovení „ty zvíře“ nemusí být nutně hanlivé, a pokud je doprovázeno přivlastňovacím zájmenem, bývá spíš chápáno jako lichotka. A zdaleka ne vždy s erotickým podtextem, stačí, aby se někdo zachoval živočišně jako ten tvor boží.

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,05 | Přečteno: 505x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,54 | Přečteno: 834x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,05 | Přečteno: 859x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,68
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.