Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Už zase bloger roku? Pchá, ohraná písnička!

Jen s drobnými občasnými obměnami pořád prakticky stejná. Chtělo by to něco onačejšího. Neokoukaného a vůči redakci partizánského, aby to trochu rozbouřilo zdejší stojaté vody. Což takhle prudič roku nebo populista roku?

No, populista roku zrovna ne, to bychom se mohli v některých případech trefit do oficiální soutěže a prudič taky ne, to by vedlo k hádkám a sporům, kterých je tu tak jako tak dost. Radši něco lehčího, co nás pobaví, nad čím se zasmějeme.

A tak zde zcela ilegálně a možná tak trochu na truc redakci vyhlašuji paralelní soutěž ve dvou naprosto nových a neotřelých kategoriích:

***

1. Kategorie - Střelec roku

Střelcem je bloger, který si ze svých čtenářů s obrovským gustem bezuzdně střílí. Do nadpisu a do perexu dává něco, čím naláká spoustu lidí, které posléze překvapí úplně jinak laděným obsahem. Dám příklad.

Nadpis: „Rozdávali jsme si to v šesti celou noc“

Perex: „Od sobotní osmé hodiny večerní jsme si to divoce užívali až do rána v různě prostřídaných dvojicích, pro zpestření jsme to prubli i ve trojkách. Byla to žhavá jízda, která skončila až v neděli nad ránem absolutním vyčerpáním všech zúčastněných.“

Nu a v článku samotném pak autor popisuje, jak se sešly tři manželské páry a celou noc hrály nějakou karetní hru, třeba kanastu. Správňácký střelec podá celý článek s vtipem a humorem, až se u něj čtenář otřásá smíchy a vůbec nelituje, že se nachytal a nedočkal předpokládaného textu o sexu. Chabý střelec to naopak napíše tak nudně, že jen málokdo dočte celý článek do konce.

A samozřejmě to nemusí být jenom o sexu, mlžit nadpisem a perexem se dá v různých tématech, třeba o jídle, o filmech, zkrátka každý podle svého gusta.

***

2. Kategorie - Naivka roku

Bacha, nemám na mysli pouze naivku ženu, kterou si lidé obvykle představují jako přírodou bohatě obdařenou blondýnu s inteligencí, srovnatelnou se smetákem. Myslím též naivku muže, který je například přesvědčený, že jsou všichni lidé hodní, poctiví, pravdomluvní a za každých okolností plní své sliby.

Takový nebo taková naivka náhodou vyštrachá nějaký text například o tom, jak fialová barva akvarijních rybiček v ložnici zásadně zvyšuje kvalitu ženského orgasmu. Z textu cituje, bohatě jej rozvine svými poznámkami a na závěr přidá dokonce i odkaz. Přitom vůbec netuší, že jde o bohapustý nesmysl, který si vymyslela jakási Američanka, majitelka obchodu s akvarijními potřebami, jíž se vinou nevhodného krmení obarvily všechny rybičky na fialovo a ona se chtěla zachránit před náhlým krachem. Čtenáři to samozřejmě prokouknou, blogera naivku příslušně zkoupají v diskusi, ale pokud je to celé podané vtipně, rádi mu odpustí a těší se na jeho další naivní omyl.

Přitom paradoxně ona zmíněná Američanka díky svému textu nezkrachovala, ale naopak zbohatla, neb jak známo, Američané jsou ochotni uvěřit prakticky čemukoli, dokonce i těm fialovým rybičkám.

***

Na rozdíl od redakce nemohu nabídnout pohodlné hlasování, a tak se musím spolehnout na diskusi pod tímto článkem. Pokud se, drazí čtenářové, rozhodnete do toho jít se mnou, nominujte v jedné nebo v obou kategoriích maximálně tři blogery, adepty na vítěze. A učiňte tak, prosím, jen v prvním svém diskusním příspěvku a neopravujte se, jinak bych to mohl poplést a udělat v tom bordel. Já to pak celé spočítám a když bude dost nominovaných, vyhlásím finálové kolo.

Teď si dovolím trochu opisovat od redakce, a to konkrétně v termínech, aby to bylo stejné a neměli jste v tom zmatek. Hlasujte tedy od teďka až do 4. dubna, což je příští čtvrtek. Pak se uvidí, případné finále bude od 8. do 22. dubna. Nebo taky neuvidí a nic dál nebude, to když u vás čtenářů tahle partizánská soutěž beznadějně propadne. Ale snad se vás pár chytne, jsem takový věčný optimista, až skoro jako ten v kategorii naivka.

Jo a ceny, abych nezapomněl. No tak skleněná íčka vítězům rozhodně nerozdám, neb žádná nemám. Ale každopádně si s nimi a taky s vámi všemi s chutí potřesu pravicí, zasměju a připiju něčím dobrým při stejné příležitosti, při které budou naši admini rozdávat ceny v té oficiální soutěži blogera roku. Zkrátka se s nima tak trochu svezeme, ale psst, neříkejte jim to, aby nám náhodou nakonec nezačali závidět.

Autor: Jan Pražák | úterý 26.3.2019 14:33 | karma článku: 21,69 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 28,98 | Přečteno: 663x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,49 | Přečteno: 794x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,59 | Přečteno: 999x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 945x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 954x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.