Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevěrník

„Honzo, mám doma malér. Maruška mě podezírá, že jsem jí zahnul. Ty jí přece znáš, chodíte spolu občas na kafe, dokázal bys mi poradit, co mám dělat?“  

Franta zněl do telefonu dost nešťastně, tak jsem ho pozval na jedno na růžek, že to zkusíme nějak probrat.
 
„Franto, je to pravda nebo není?“ Zeptal jsem se ho hned po prvním doušku z oroseného půllitru. A připadal jsem si přitom jako advokát, kterému zločinci říkají pravdu, aby je mohl co nejlíp obhajovat.

„Ale to víš, že není, copak já jsem nějakej proutník? Jenomže ona mě přistihla doma samotnýho s mladou kočkou a teď mi to nevěří. Počkej, já ti to radši povím od začátku.“ Franta si chtěl zapálit cigaretu, pak mu došlo, že se to v hospodě už dávno nesmí. Tak jenom mávnul rukou a spustil.

„Volala mi nějaká ženská od toho operátora, co přes něj máme mobily a internet, jestli by se u nás mohla stavit s novou nabídkou. Víš, já obvykle tyhle hovory hned pokládám, ale napadlo mě, že bych z ní mohl vyrazit zlevnění služeb, tak jsem kejvnul. A domluvil se s ní na minulý úterý na pátou odpoledne. No a Marušce jsem to pochopitelně zapomněl říct.“

Jenom jsem na Frantu krátce mrknul a objednal tmavou tlačenku. Nevím, odkud ji v týhle hospodě berou, ale mají ji bezkonkurenční.

„Čekal jsem nějakou normální ženskou,“ pokračoval Franta, „ale to co přišlo, byl výstavní kousek. Mladá, prsatá, v letních šatech do půli stehen a s výstřihem někam skoro až na ploché bříško. Na rameni měla velkou kabelku s notebookem.  Ale byla rudá jako rak a hned ve dveřích spustila, že je jí to strašně trapný, že se jí stal malér a jestli by se u nás mohla rychle osprchnout. Honzo, řeknu ti, něco takovýho jsem ještě nezažil, nevěděl jsem, co jí na to mám říct. Napadlo mě, že na ní musely najednou přijít ty ženský věci, tak jsem jen automaticky šáhnul pro čistej ručník a poslal ji do koupelny se záchodem. Tu máme hned u vstupních dveří do bytu, vždyť víš.“

„A v tom přišla Maruška domů, že jo, Franto?“ Začal jsem tušit zradu.

Franta se zakousnul do tlačenky, až mu ocet vystříknul na bradu. „Jó, přišla. A bylo to horší, než si dovedeš představit. Jak vlítla do dveří, ani se nezula a zacloumala klikou od tý místnosti, co v ní byla ta mladá. Asi se jí moc chtělo na záchod. Ale ta kočka se tam pochopitelně zamkla, co by se nezamkla, když se svlíká v koupelně v cizím bytě s neznámým chlapem.

„ ‚Ty tam někoho máš?‘ Zavrčela na mě Maruška. Měla zkřížený nohy a mluvila se sevřenými rty, asi už fakt potřebovala. A mně se najednou vypnul mozek, Honzo. V koupelně cizí mladá kráska, která se sprchuje, protože to zrovna nečekaně dostala a před koupelnou ta moje, která se co nevidět počůrá. Tak ze mě jenom vypadlo: ‚Jo, mám, ale nic s ní nemám, přišla kvůli telefonům. Akorát má krámy a nutně musela do sprchy.‘ “

„Jo, kamaráde, tos tomu teda nasadil korunu. No a dál?“ Labužnicky jsem vytřel zbytek talířku posledním soustem čerstvého chleba a objednal druhou rundu půllitrů.

„Co já?“ Ohradil se Franta. „Koronu tomu pak nasadila ta mladá. Asi nás slyšela přes dveře, vylekala se a vypadla z koupelny napůl mokrá. Ty svoje šaty si ani nestačila pořádně natáhnout, že jí koukalo skoro celý pravý ňadro v podprsence a bylo poznat, že je dole naostro. Místo, aby Marušce dosvědčila, že přišla kvůli telefonům a třeba jí jako důkaz ukázala nějakou kartičku firmy, jen stačila zašeptat ‚prosím vás, promiňte, já radši přijdu jindy.‘ Krátce se koukla do zrcadla, co máme v předsíni, zastrčila si prso, urovnala šaty a vypadla ze dveří i s tou svou kabelkou s notebookem.“

Franta zmlknul. Zatvářil se jako pes, který omylem rozbil ozdobnou sošku a srknul si z půllitru. „Honzo, mě už ani to pivo nechutná. Celej večer jsem se snažil Marušku přesvědčit, že k ničemu nedošlo. Asi stokrát jsem jí to vyprávěl vteřinu po vteřině, ale ona mi prostě nevěří. Co mám dělat, nevíš?“

Taky jsem nevěděl. A bylo mi za Frantu trapně. Chudák kluk. A chudák Maruška. Taková to byla vždycky skvělá dvojka, co nepokazí žádnou legraci a člověk se na ně může spolehnout. A teď tohle. Ale pak mě něco napadlo.

„Franto, na nic se mě neptej a udělej, co ti teď řeknu.“ Zkusil jsem na toho kluka léčbu šokem. Jen tiše přikývnul. „Jako jsem tě vytáhnul do týhle hospody já, abys mi v sobotu pomohl s dlaždičkama. Místo toho jsi mi tady vyprávěl, že tě Maruška podezírá z nevěry, chce se s tebou rozvést a že ještě dneska skočíš pod vlak. Hoď do sebe tři panáky zelený a aby to vypadalo víc doopravdy, řekni servírce, ať nechá prázdný skleničky před tebou. Seď a čekej, nikam se nehni.“

A vyletěl jsem ven. Před hospodou jsem vytáhnul telefon. „Maruško, všeho nech a co nejrychleji přijď Na růžek, však víš kam. Mám tady Frantu, je úplně vyřízenej a chce se zabít. Hoď sebou, já už si s ním nevím rady.“ Snad jsem ji dost vylekal, než se stačila na cokoli zeptat, zavěsil jsem a vypnul telefon.

No a pak už jsme jenom sehráli divadýlko místním štamgastům. Vrátil jsem se do lokálu, sednul si vedle Franty a čekal, Maruška se objevila v deseti minutách. Jak jsem jí zahlídnul oknem, vzal jsem Frantu kolem ramen, přitáhnul ho k sobě a hladil ho na hlavě, jako bych konejšil malého nešťastného kluka.

Maruška vletěla do dveří, uviděla nás dva, před Frantou prázdný půllitr a tři sklenky od panáků. Franta jen koukl a jak ji uviděl, tak se mi rozbrečel v rukou. Nevím, jestli to bylo těmi panáky, nebo jestli to nahrál, ale to už je dneska jedno.

„To je můj kluk, jestli se mu něco stane, tak se zblázním.“ Té macaté blonďaté holce v nejlepších létech to slušelo, i když byla takhle z fleku rozčílená. Jako by se v ten moment z Marušky naštvané manželky stala Maruška k smrti vystrašená máma. Frantu mi přímo vyrvala z rukou, jen na mě krátce kývla, asi jakože dík a přitiskla si ho ke svým velkým měkkým ňadrům. Franta pochopil svou roli, změknul jako hadřík a úplně jí zvláčněl v náručí.

Vedla si ho ven a domů, jako by to byl ten největší poklad na světě. Sice zrovna maličko přiožralý, ale jen její. Bylo mi jasné, že to bude v pohodě. Emoce se usadí a Franta s Maruškou se nad tou s notebookem, s výstřihem na břicho a s šaty do půlky stehen spolu zasmějou.

Autor: Jan Pražák | neděle 20.5.2018 18:20 | karma článku: 26,96 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 28,98 | Přečteno: 661x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,49 | Přečteno: 794x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,59 | Přečteno: 999x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 945x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 954x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.