Zase jsem ji parádně doběhnul

20. 01. 2018 17:08:25
Přímo jsem ji dostal a pořádně jsem si to celé vychutnal. Nebylo to vůbec složité, stačilo jen trochu strategie, špetka trpělivosti a byla moje.

Musím pochválit i ségru, protože mi při tom hodně pomohla, ale otcem myšlenky jsem byl já sám. Raději však začnu pěkně od začátku, abyste se v tom vyznali a mohli si to užít se mnou.

Včerejší večer. Dvounožce samičce nějak nebylo, prý snědla něco špatného tam u nich v práci. Tak si doma sedla do křesla, zabalila se do deky a koukala na tu věc, co se v ní hýbou obrázky. Prý na nějakou romantiku, jak se dva nechtěli, pak se chtěli, ale nemohli se mít a nakonec se přece jen dostali. Dvounožci tomu říkají červená knihovna a já to svým kocouřím rozumem nechápu. Přece vím, jestli něco chci nebo to nechci. A když to chci, tak si za tím prostě jdu, abych to měl. Třeba myš, chytím ji a basta, to dá rozum.

Ale abych to nezamňoukal, tak zpátky ke včerejšku. Dvounožce samečka růžová knihovna nebere, tak si otevřel tu věc, co má spoustu papírových listů a dlouze do ní čučel. Říkají tomu kniha a on si četl o nějakém zvěrolékaři z Anglie, co se jmenoval Herriot. Jak dvě hodiny honil krávu po stráni, aby ji mohl ošetřit a když ji konečně chytil, tak ho nakopla. Tak tohle na rozdíl od červené knihovny chápu. Když mě zvěrolékař posledně ošetřoval, nebylo to nic příjemného a já ho chtěl kousnout. Ale pak jsem si to rozmyslel, protože mi ten člověk pomohl. Tohle by mohla vědět i kráva, když to ví obyčejný kocour. Lidé, kteří nám chtějí pomoct, se přece nekoušou ani nekopou.

Když přišel čas naší večeře, začali jsme se s Rózkou ozývat, že jako máme hlad a chceme nakrmit. A pak mě něco napadlo. Dvounožka je přilepená na televizi, nevnímá, tak na ni sehrajeme fintu. Zmlkli jsme a jen tiše a nenápadně se lísali k dvounožci, aby si toho jeho samička nevšimla. Odložil knihu, vstal, otevřel konzervu, naplnil naše misky a pak se hned vrátil ke čtení. Rózka mezitím skočila dvounožce na klín, aby odvedla její pozornost, pak se přidala ke mně a potichoučku jsme se najedli. Celé to netrvalo ani minutu a dvounožka si ničeho nevšimla.

Pak jsem šel ještě ven. To víte, je potřeba větrat, tak pořád courám do výběhu a zpátky a nutím dvounožce, aby mi otevírali okno. Škoda, že mi v tomhle ségra moc nepomáhá, ale teď jak je zima, tak ven moc nechodí. A přitom má kožíšek ještě huňatější než já. Pěkný přírodní, žádná umělina, hezky tři vrstvy, podsadu, pesíky a krycí chlupy. Pořádně to hřeje a já ji nechápu, venku je přece spousta zábavy. Vlastně chápu, je to ženská a asi si nechce urousat tu svojí parádu.

Potom to šlo všechno pěkně ráz na ráz, čas pracoval v náš prospěch. Dvounožec dočetl knihu, zívnul a šel do sprchy. Romantika v televizi skončila a dvounožka vypnula bednu. V tu chvíli jsem nastoupil já se ségrou a začali jsme na dvounožku pěkně nahlas dvojhlasně dotírat. Tvářili jsme se, že jsme neměli nejmíň týden v tlamičkách a že jestli nás okamžitě nenakrmí, padneme jí k nohám vysílením. Doběhli jsme ji, spolkla nám to i s navijákem a dala nám druhou večeři. Dřív, než se dvounožec vycachtal, tak jsme to slupli, když se vrátil a řekl ji, že jsme už jedli předtím, bylo pozdě.

A nebylo to vůbec poprvé. Když si to se ségrou šikovně načasujeme, dostaneme je takhle prakticky kdykoli, kdy se nám zlíbí. Ale aby to nevypadalo, že jsme sobečtí, rádi bychom se naším dvounožcům nějak odvděčili. Zřejmě to zůstane na mně, když teď ségra moc nechodí ven. Až mi od toho včerejšího hodování trochu vytráví, budu se muset podívat, jestli by se venku pro ty naše dvounožce nenašel nějaký vypasený myšák. Nebo radši dva, aby se dostalo na oba a dvounožka si mohla napravit ten pokažený žaludek kvalitní čerstvou stravou.

PS: Promiňte mi mou zvědavost, ale závěrem bych se rád zeptal, jaké finty používáte vy při vymáhání jídla od svých dvounožců? To víte, není nad vzájemné sdílení zkušeností. Jo a nezlobte se za ty fotky, budu muset dvounožce samečka konečně naučit, jak se to dělá pořádně.

Autor: Jan Pražák | sobota 20.1.2018 17:08 | karma článku: 24.92 | přečteno: 717x

Další články blogera

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 9.13 | Přečteno: 141 | Diskuse

Jan Pražák

Máte rádi českou klasiku?

Pokud čekáte duchaplné povídání o velikánech české klasické literatury nebo hudby, tak vás bohužel zklamu. Budeme se věnovat něčemu daleko přízemnějšímu, leč možná o to příjemnějšímu. Čemuže tedy? No přece jídlu.

25.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.50 | Přečteno: 656 | Diskuse

Jan Pražák

Jak musela jít Maruška kvůli Frantovi na kožní

„Dneska na mě budeš muset být strašně opatrný a hýčkat si mě jako v bavlnce, jako kdybych byla porcelánová panenka,“ varovala mě Maruška, když jsme si telefonicky domlouvali popracovní schůzku v cukrárně.

22.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 25.42 | Přečteno: 862 | Diskuse

Jan Pražák

Jak jsem prchl z postele do skříně

Jaro bylo v plném proudu, já se pilně připravoval na maturitu a byl jsem beznadějně zamilovaný. O to víc, když objekt mé lásky spolužačka Blanka na sklonku zimy podlehla mým svodům a dala mi vše, co jen může holka klukovi dát.

19.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 27.26 | Přečteno: 777 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.24 | Přečteno: 263 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 450 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 111 | Diskuse
VIP
Počet článků 2119 Celková karma 30.20 Průměrná čtenost 1301


Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...