Naše první myši

25. 06. 2017 17:50:02
Chápu, že je docela ostuda, když kočka uloví svou první myš, až když je víc než rok stará. Ale dřív to mně a Santíkovi dvounožci prostě neumožnili.

Pořád nám cpali nějaké plyšové myší náhražky, jenomže ty byly k ničemu. Pak nám udělali výběh, abychom mohli na čerstvý vzduch. Ten je ale uzavřený a my se dál do zahrady nebo dokonce za plot nedostaneme. Prý kvůli frekventované silnici a bůhví čemu všemu ještě. Jenomže to je nám houby platné. Tedy bylo, až do předvčerejška.

Ale abych nepředbíhala. Je to tak týden, co si dvounožčí sameček přestěhoval pelíšek k nám dolů do přízemí, kde obvykle spíme my s bráškou. Prý je mu v podkroví moc horko. A prý nemá rád to rámusidlo, které používá dvounožka na ochlazení vzduchu.

Tak nám tím svým přesunem udělal radost, hlavně Santíkovi. Bráška se s oblibou několikrát za noc popere s jeho nohama, které mu čouhají z pod deky. Jakmile ho tím probudí, tak se začne tvářit jakoby nic, žuchne na něj a začne se šmajchlovat. Našlapávat, mňoukat, příst, zlehoučka okusovat a tak, však to znáte.

Jak byla před pár dny bouřka, tak se na jednu noc přestěhovala dolů i dvounožka. Prý jí nefungovala ta chladící věc a nahoře měla moc horko. Přišlo nám se Santíkem, že je dost teplo i tady dole, tak jsme si to rozdělili a ty naše dvounožce trochu chladili. Hezky oba ven pořádně se vyválet v mokré trávě a pak zase dovnitř, já do pelíšku k dvounohé samičce a Santík k samečkovi. Bylo to s nimi zábavné a navíc jsme udělali dobrý skutek. Ocenili to a věnovali se nám jak už v noci dlouho ne.

Ale teď k těm myším. Dovedete si představit, vážení dvounožci, že byste dobrovolně a s holýma rukama vlezli do klece ke dvěma lvům? Nedovedete, chápu, ani já bych to neudělala, a to jsem přitom taky kočka. Takže ty tři myši, které se nám v noci na včerejšek najednou objevily ve výběhu, musely být opravdu, ale opravdu hodně natvrdlé. Nebo je to možná nějaký nový myší adrenalinový sport, nevím. A je mi to celkem jedno, nakonec Santíkovi taky.

Prostě byly naše. Nevím, jestli to dokážete ocenit, ale lov skutečných myší se nadá srovnat s lovem těch plyšových. Nebo dokonce těch divných počítačových, na kterých by si jeden rovnou vylámal zuby. Se Santíkem jsme se o ně spravedlivě podělili. Teda já mu nechala dvě, aby měl radost a spokojila se s jednou. Pak jsme je chtěli sníst, ale Santík dostal bezva nápad.

„Hele, ségro,“ začal, „když je nebudeme jíst, uděláme dvounožcům překvapení a ukážeme jim, jací jsme šikovní.“

To mě docela chytlo: „Fajn, bráško, to se akorát hodí, dvounožec bude mít svátek a my mu aspoň máme co dát.“

Nakonec jsme ty myši rozdělili. Dvě jsme nechali ve výběhu, ráno je objevila dvounožka a měla takovou radost, že hned volala na samečka, aby všeho nechal a šel je někam odnést.

Třetí myš jsme schovali pod skříň a čekali, až si dvounožci začnou chystat snídani. Já pak hlídala, jestli se někdo z nich nekouká, bráška ji potichoučku vytáhl z pod skříně a umístil do těsného sousedství našeho škrabadla, samečkova pelíšku a stolku, kde právě voněla čerstvá káva.

Mysleli jsme to dobře, chtěli jsme dvounožcům zpestřit snídani, ale oni nás zklamali. Holt nevědí, co je dobré. Ale na druhou stranu musím uznat, že sameček náš dárek ocenil a dokonce se ptal, kdo z nás mu tu myšku přinesl. Jenomže my jsme oba skromní, tvářili jsme se jakoby nic, jakože o tom nemáme nejmenší ponětí. No, posuďte sami.

Snažila jsem se Santíka přemňoukat, aby sem tuhle fotku nedával. Obávám se, že by ji někteří dvounožci nemuseli ocenit a mohla by se jim eklovat. Ale nedal si to rozmluvit, to víte, kocour. Tak se vám za něj omlouvám.

Autor: Jan Pražák | neděle 25.6.2017 17:50 | karma článku: 26.53 | přečteno: 699x

Další články blogera

Jan Pražák

Jestli nevíte co s časem, cestujte s Českými drahami

„Pokud ti to nebude vadit, já pojedu už v úterý, budu fotit a ty za mnou za dva dny dorazíš,“ informovala mě má zákonná manželka, když jsem si na čtvrtek a pátek naplánoval kratičkou dovolenou v malebném Klášterci nad Ohří.

16.3.2024 v 7:07 | Karma článku: 26.73 | Přečteno: 660 | Diskuse

Jan Pražák

Odmítla jsem se vyspat se šéfem a dostala jsem vyhazov

„Majko, uvařila bys mi kafe, prosím tebe? Já jsem fakt naštvaná. Vždyť jsem teďka úplně vyřízená!“ Zprudka jsem se posadila na židli u kuchyňského stolu své sousedky a kamarádky v jedné osobě.

13.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 914 | Diskuse

Jan Pražák

Rozruch na dámském WC

„Tak teda jo, ukecal jsi mě a půjdu s tebou. Ale budeš mě muset obskakovat a nesmíš se mi smát,“ pravila Maruška do telefonu, když mi po dlouhém přemlouvání konečně kývla na další schůzku nad kávou a větrníkem.

10.3.2024 v 7:07 | Karma článku: 38.03 | Přečteno: 4839 | Diskuse

Jan Pražák

Vysadila jsem antikoncepci, Jirko, promiň

Vím, že to ode mě nebylo vůči manželovi Zdeňkovi fér. A asi mě neomlouvá ani fakt, že byl mým prvním a před milencem Jirkou jediným milostným partnerem. Byla jsem zkrátka taková hodná holka do doby, než se mi zbláznily hormony.

7.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 38.17 | Přečteno: 6385 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 206 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 4.71 | Přečteno: 78 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 517 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
VIP
Počet článků 2115 Celková karma 31.42 Průměrná čtenost 1302


Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...