Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vymýtí doba zákazů též hlasitý sex z našich ložnic?

Vraťme se na moment ještě k zákazu kouření v restauracích. Jeho největší zastánci argumentují mimo jiné tím, že kouření na rozdíl od jiných nešvarů neohrožuje pouze kuřáky, ale též ty, kteří jsou pasivně vystaveni jeho účinkům.

Činností, u nichž lze pozorovat neblahý účinek na jejich pasivní konzumenty je víc, a proto by v duchu dnešní doby zákazů měly být nemilosrdně vymýceny. Jednou z nich je například hlasitý sex.

Pravda, hlučné sténání, výkřiky a jiné libůstky, spojené s touto krásnou činností, nemusí vadit každému. Zkusme si vymyslet příklad, na jedné straně hlučná Jarka s Pepou a na druhé straně tichá Milena s Jirkou. Jejich ložnice dělí jen tenká zeď.

Milena si jen tiše pomyslí, „hm, ti si to ale umí užívat.“ Jirka obdivně zdvihne palec nahoru, případně učiní výmluvnější, avšak stěží publikovatelné gesto. Chvilku je zálibně poslouchají a pak je napadne, že by si též mohli spolu užít. Sice po svém potichoučku, ale hezky a příjemně.

Takto pozitivně však hlasitý sex nepůsobí zdaleka na každého. Právě naopak, může být škodlivý jak pro fyzické, tak pro psychické zdraví. Pokud jsou Pepa s Jarkou takoví, že si to musejí zopakovat každou půlnoc a navíc mají neuvěřitelnou výdrž, začnou Jirka s Milenou zákonitě trpět chronickým nevyspáním. Od trvalého nedostatku spánku je k dalším potížím už jen krůček, jejich škála může být bohatá a jejich výčet nechme odborníkům.

Jenomže ve srovnání s dalšími možnými komplikacemi, způsobenými pasivní konzumací hlasitého sexu, je nedostatek spánku jednou z mírnějších. Řekněme, že Jirka s Milenou mají maličkou dcerku Milušku. Co si při poslechu takových zvuků představí právě ona? V noci se probouzí hrůzou, myslí si, že za zdí někdo někoho morduje. Nějaký zloduch opakovaně přepadává tetu Jarku od sousedů a každou noc ji, chudinku, trápí. „Je to vůbec člověk, není to nakonec strašidlo? Nebo drak? A nemůže se to strašidlo dostat skrz zeď sem a taky mi něco udělat? Maminko, tatínku, já se bojím, pomozte mi.“ A Miluščina dětská psychika je hned v ohrožení.

Leč i dospělí jedinci mohou opakovaným poslechem hlasitého sexu trpět. Pokud by byla Milena prudérnější typ ženy, mohla by jej považovat za cosi nemístného, nepatřičného a dokonce natolik nevhodného, že by ji to samotnou postupně víc a víc odrazovalo od sexu jako takového. O následných problémech v partnerském vztahu se netřeba zmiňovat. „Jirko, dneska ne, mě zase bolí hlava. Nezlob se, já na to poslední dobou nějak vůbec nemám chuť.“ „Jo, jo,“ pomyslí si Jirka, „od té doby, co se vedle nastěhovali Pepa s Jarkou, si ani nevrznu.“ Anebo to může být taky obráceně. Se zvyšujícím se postelovým hlukem od vedle se úměrně snižuje pevnost Jirkovy mužské chlouby a smůlu má pro změnu Milena.

Opusťme nyní ty dva páry, další možnost neblahých důsledků pasivní konzumace hlasitého sexu uvedu na příkladu ze života. Můj známý, říkejme mu třeba Karel, dnes již důstojný postarší pán, bydlel kdysi se svou manželkou na sídlišti v paneláku s tenkými zdmi a často slýchal od sousedů hudbu hlasitého milování.

A tiše záviděl, neb ta jeho tímto darem od boha neoplývala. Když po takových nocích jezdíval dolů sběrným výtahem, přistupoval o patro níž soused, bydlící pod ním. A ten soused v domnění, že zvuky pocházejí právě od Karla, na něj vrhal obdivné pohledy a občas přidal nenápadné klasické krátké trhnutí ohnutou rukou se zaťatou pěstí. Prostě Karla obdivoval neprávem, čímž jeho závist a nenaplněnou touhu po hlasité partnerce jen prohluboval. Zkrátím to, Karel to po čase neustál, rozvedl se a odešel od své rodiny.

Třeba teď někdo namítne, že by se Karel možná časem rozvedl, i kdyby nebyl vystaven častému poslechu hlasitého sexu od sousedů. Snad ano, snad ne, odpověď je stejně nejistá, jako zda by ten či onen onemocněl, i kdyby nebyl vystaven pasivnímu kouření.

Co dodat závěrem? Administrativní zákazy nejsou dle mého názoru dobrou cestou, pokud je vůle, vše se dá v případě potřeby řešit domluvou mezi lidmi. Chodí-li nekuřáci Pepa s Jarkou a kuřáci Jirka s Milenou spolu do hospody, mohou se dohodnout. Ti první si budou chodit zakouřit ven a ti druzí se budou krotit ve svých hlasitých projevech při milování. A naplno si své vášně rozjedou tehdy, až budou někde, kde svým počínáním nebudou obtěžovat nikoho, komu to vadí.

 

Autor: Jan Pražák | pátek 6.1.2017 21:33 | karma článku: 35,44 | přečteno: 5216x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 23,02 | Přečteno: 347x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,47 | Přečteno: 771x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,59 | Přečteno: 984x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,19
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.