Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nový rok budiž časem nových kočičích začátků

Již v neděli 8. ledna se do pražského Toulcova dvora seběhnou opuštěné kočky z několika útulků. Budou zde netrpělivě vyhlížet hodné lidičky, kteří by si je vzali do svých domovů a umožnili jim začít nový spolčený život.

 

Některé z nich byly v touze po vlídné člověčí náruči a oddané péči natolik netrpělivé, že nedokázaly čekat na umísťovací výstavu a maličko se nám nechaly představit již nyní. Spousta dalších se rozhodla překvapit návštěvníky svou krásou až na místě.

 

Kočičí domov Sluníčko

Iriska

Sedmiměsíční kastrovaná želvovinová kočička Iris byla asi tři dny zavřená ve sklepě restaurace v Kladně, ze kterého nemohla ven. Majitel restaurace s rodinou ji vysvobodili. Kočička je plachá, před člověkem prchá, ale ostatní kočičky jí nevadí. Doufáme, že brzy najde domov, kde se díky trpělivosti a lásce naučí důvěřovat lidem.

 

Kiliánek

Mourovatý sedmiměsíční kocourek byl se svými sourozenci nalezen pod můstkem přímo u nás v Dobříni. Schovávali se v odtokovém kanále a ve křoví. Byli hodně hladoví a vyděšení. Kilián je mourovatý kocourek s váhou 331 gramů při jeho přijetí. Dnes je z něj pěkné velké kotě, mazlivé, hravé, společenské. Je úžasný, nekonfliktní, přátelský.

 

Pandorka

Rok a půl stará kastrovaná kočička byla přijata na žádost personálu ústavu pro mentálně postižené, ke kterému se přitoulala. Byla velice přítulná, dožadovala se dovnitř, ale někteří tamní obyvatelé na ni nebyli hodní, jen těžko by tam údajně přežila. I když ne všichni byli na kočičku zlí, někteří méně citově postižení dokonce přispěli financemi. Je moc milá, mazlivá, absolvovala již kastraci a nyní se zotavuje.

 

 

Srdeční záležitosti

Bouráček

Bouráček je obrovský bojovník, po střetu s autem a komplikovaných zlomeninách absolvoval několik náročných operací. Je to velký mazel, bydlet by chtěl ve větším bytě nebo v domku se zahradou, raději jako jedináček nebo maximálně s jednou kočičkou, je zvyklý i na pejsky.

 

Sára

Sára pochází z vedlejší vesnice, kam se i se svými koťátky přitoulala. Hodná paní je krmila a nechala Sáru vykastrovat. Bohužel se na zimu musela přestěhovat, a tak všichni skončili u nás v azylu. Sára je asi 1,5 roku stará a už si moc začíná užívat mazleníčko.

 

Čicina

Čičina je milá a hodně mazlivá kočička. Je kastrovaná, je jí 8 měsíců až rok. Z domova musela odejít z rodinných důvodů.

 

Zrzíček

 

Bílomourek

 

Zelenoočka

Zelenoočka patří k partičce maličkých koťátek z Rudné.

 

Mourinka

 

Bertička

Bertičce jsou přibližně 2 roky. Byla odchycena ve Staré Huti. Porodila čtyři koťátka a přežila pouze Bejbinka. Po porodu měla silný zánět ledvin a má trochu zvýšené jaterní testy. Dostává ostropestřec na posílení. Je to hodně mazlivá kočička. Drží se doma. Je tedy vhodná do bytu. A asi by byla raději kočičím jedináčkem. Ostatních se bojí.

 

 

Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi

Bibi

Bibi je sedmiměsíční želvovinové kotě, vychovávané od 3 týdnů v domácí péči, pouze v bytě. Máma kočka ji odmítla. Bibi je vynalézavá, hravá, milá, mazlivá. 

 

Lucinka

Devítiměsíční světlá tříbarevná Lucinka s krásnýma medovýma očima. Je opatrnější, ale s trochou trpělivosti si jí získáte. Ráda by měla kočičí společnost v novém domově, lépe by si zvykla a byla by šťastnější.

 

Mišule

Osmiměsíční mourovaný kocourek Mišule, Miki je hodný, zpočátku může být nesmělý. Přivítal by společnost kočičí v novém domově, ale rád bude i jediným, milovaným kocourkem doma.

 

Péťa

Devítiměsíční rezavobílý Péťa, hodné kotě s medovýma očima, hledá domov, nejraději v domku se zahrádkou. Může být společníkem pro další kočičku - kocourka, ale může být také jediným kočičákem doma - je už větší kotě.

 

 

Tlapky Mochov

Nyna

Klidná a vděčná Nyna, Zhruba šestiletá kočička je mazel a klidná povaha. Každou návštěvu umazlí a doslova leze po zádech, zvyklá jen v bytě.

 

Paní Hrabalová

Tohle je rodina paní Hrabalové. Hubená maminka se o své 3 krásné holčičky starala kousek od Nymburka. Sama ještě kotě a už má dvě černé a jednu mouratou dcerku. Mimi jsou narozená začátkem června 2016.

 

Nokia

Krásně upovídaná Nokia, mladá slečna je nezkrotný živel a nebojsa. Potřebuje rodinu, která ji zaměstná a nenechá v klidu. Mazlí se jen v posteli před spaním, jindy nemá čas.

 

Fred

Krásný a vychovaný kocourek, zřejmě kříženec britské kočky. Klidný a velmi přítulný, narozený asi v květnu 2016.

 

Burčák

Brněnský pozdní sběr s přívlastkem tramvajová. Odchyt v Brně v depu tramvají, kde bydlelo okolo dvaceti koček bez domova. Byli jsme požádáni o pomoc při odchytu a následném umístění do nových rodin. Všechny tamní oslovené útulky se k situaci otočily zády a i přes žádost pomoc odmítly. V současné chvíli máme několik brněnských mazlíků u nás v péči.

 

Závěrem si ještě dovolím tlumočit jedno velké přání spoluorganizátorky umísťovací výstavy paní Dany z Kočičího domova Sluníčko:

Tentokrát je to s výstavou trochu složitější, protože připadla na neděli, a v sobotu je v Toulcově dvoře jiný program. Proto veškeré přípravy a stavění klecí bude probíhat až v neděli ráno od 7 hodin. Z tohoto důvodu bychom byli vděčni za pomoc od co nejvíce dobrovolníků. Kontakt na naši hlavní organizátorku Terezku Baudišovou je 722 168 993, případně na mail valentynka.vystava@seznam.cz.

Vlastní výstava proběhne v neděli 8. ledna 2017 od 11 do 18 hodin na adrese Kubatova 32/1, Praha 10, Hostivař. Dobré spojení je autobusem číslo 177 (zastávka Toulcův dvůr), na který lze v případě potřeby přestoupit ze všech tří tras metra.

 

Ještě úplně nakonec pár důvodů proč je dobré mít doma kočku:

  • Kočičí dovádění vás natolik zujme, zabaví a rozptýlí, že nebudete potřebovat televizi a ušetříte za koncesionářské poplatky. Tyto poplatky můžete odhlásit rovnou s příchodem kočky.
  • S kočkou se budete cítit doma líp, naučí vás udržovat pořádek ve vašem obydlí. Pokud něco důležitého zapomenete uklidit z jejího dosahu, uklidí to za vás, a to na místo, které sama zvolí za vhodné.
  • Kočka se vám postará o pravidelnou stravu, v její přítomnosti se v duchu hesla „ve dvou se to lépe jí“ přestanete sami odbývat. (Toto heslo pochopitelně platí též „ve třech.“ „ve čtyřech“ a podobně, záleží na počtu koček v domácnosti).
  • Zapomněli jste si nařídit budík nebo jste ho neslyšeli, zaspali a zmeškali něco důležitého? Od podobných nepříjemností vás kočka spolehlivě ochrání a za každých okolností vás svými více či méně jemnými podněty ráno včas vzbudí.
  • A hlavně - kočka vám bude vždy a za všech okolností milou společnicí, která vám poskytne svou něžnou a občas i trochu drápkatou péči a lásku.

 

Poznámka: Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.

Autor: Jan Pražák | sobota 31.12.2016 8:08 | karma článku: 27,66 | přečteno: 758x
  • Další články autora

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,00 | Přečteno: 711x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,58 | Přečteno: 974x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,94 | Přečteno: 927x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 947x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Hrátky s krásnou dámou

Lidi, tak si rádi hrajete? Pánové s krásnou ženou a dámy s charizmatickým mužem? Tak si tedy pojďte pohrát, ale nebojte, nebude to nijak lechtivě erotické. Budeme si hrát s dámou z nejkrásnějších, s naší košatou mateřštinou.

9.4.2024 v 14:34 | Karma: 30,32 | Přečteno: 2407x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 2127
  • Celková karma 31,46
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.